Szex

Vigyázz, a több szex boldogtalanabbá tehet!

Az ember azt hinné, a minél több szexszel aztán tényleg nem lehet ártani a boldogságérzetünknek, de egy kutatás eredményei szerint mégis.

Bizonyos körülmények között a szex gyakoriságának fokozódása a boldogság rovására mehet, erre a következtetésre jutottak kutatók. A vizsgálati csoportot alkotó párokat kétfelé osztották. Az egyik csoport tagjait arra kérték, három hónapig kétszer olyan gyakran szexeljenek, mint általában szoktak, míg a másik csoportnak semmin sem kellett változtatnia. Három hónap elteltével azt találták, hogy a kétszer annyit szexelő csoport tagjai saját bevallásuk szerint kevésbé voltak boldogak, mint a vizsgálat elején.

Nem biztos, hogy a több jobb
Nem biztos, hogy a több jobb

“Az eredmények meglepőek, ugyanakkor csalódást keltőek – nyilatkozta a kísérlet vezetője. – Arra számítottunk, hogy minél többet szexelnek az emberek, annál boldogabbak lesznek, és annál jobb lesz a párkapcsolatuk. Erre pont fordítva történt.”

Felmerül persze a kérdés, hogy a meglepő eredmény mögött nem az van-e, hogy utasításra szexelni talán kevésbé élvezetes, mint önként és dalolva ágyba bújni.

Forrás: livescience.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top