Szex

Felfedték arcukat a sanyarú sorsú transznemű nők

Félelem, kirekesztettség és megalázás: ez jut azoknak a transznemű nőknek, akiket képtelen elfogadni a társadalom.

Waria: Indonéziában így hívják a muszlim transznemű nőket, akik száma a 3 milliós szigeten körülbelül 300-ra tehető. Jellemzően a társadalom peremére szorulnak, állandó félelem és rettegés az életük, az emberek gyűlölködésével, előítéletével és diszkriminációjával szemben nincsenek biztonságban. 

Fulvio Bugani fotós Waria sorozatát róluk készítette, azokról a bátor transzneműekről, akik annak ellenére vállalták a sorozatot, hogy sokukról tulajdon családjuk sem tudja az igazat. A sorozat szereplői szerencsések, biztonságban élhetnek, egy iskola befogadta őket, ahol szabadon, félelem nélkül tanulhatnak és imádkozhatnak. Ennek ellenére az életük nehéz, munkát nem találnak, jellemzően koldulásból tartják fenn magukat: ezzel viszont folyamatosan kiteszik magukat az emberi kegyetlenkedésnek. 

Megnézem
Összes kép (1)

A fotós három hetet töltött el velük az iskolában, szépen lassan befogadták őt – megosztották vele élettörténeteiket. A fotós képei 2015-ben World Press Photo-díjat nyertek. 

A többi képért kattints a Feature Shot oldalára!  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top