Szex

18+: Így élnek és dolgoznak Kambodzsa prostituáltjai

Csapdába esnek, a prostitúció és a drogok világából kitörni soha nem tudnak azok a lányok, akik az adósrabszolgaság legnagyobb áldozatai.

Kambodzsa, szexkereskedelem, prostitúció: eddig is tudtunk róla, hogy létezik, ám Ian Flanders fotói és videói után már bele is remegünk. A férfi még 2011-ben látogatott Kambodzsa fővárosába, Phnompenba, ahol az utcán belebotlott egy fiatal prostituáltba a Tonle Sap folyó partján. Alig váltottak pár szót, a lány kétségbeesett, mégis félelmetesen üres tekintete nem eresztette többé a fotóst. 

Flanders titokban felvette a kapcsolatot néhány érintettel, akik hozzásegítették őt ahhoz, hogy feltérképezze és dokumentálni tudja az adósrabszolgaság sokkoló “intézményét”, aminek pokoli világában fiatal nőknek kell ledolgozniuk futtatóik véget nem érő adósságait. 

A fotós összesen öt alkalommal utazott vissza a fővárosba, végignézte, ahogy a lányokat felemészti a drog, az önpusztítás, ahogy kliensek és futtatóik verik őket – ahogy egyre távolabb kerülnek attól a józan világtól, amelyben még ott pulzál a remény lángja. Nem tudott szabadulni a látottaktól, agyába beégett az a sok szenvedés, aminek szemtanúja volt.

Megnézem
Összes kép (1)

A többi képért kattints a Lens Culture oldalára! 

Egy alkalommal gyógyszertárba sietett, hogy segítsen egy lányon, aki összeesett az utcán, a hasát szorította és hányt. Alig ért vissza a gyógyszerrel, a lány már nem volt ott, egy várakozó kliens kiválasztotta magának. 

Flanders rádöbbent, mekkora csapdába estek ezek a nők; minden létező követ megmozgatott, hogy segítsen. Éveken át azon fáradozott, hogy valahogy kimentse ezeket a lányokat a fogságból. Minden létező fotót és bizonyítékokat átadott a hatóságoknak, aminek következtében 2014-ben nyolc nőt és három kisgyerek megmenekült a fogva tartóiktól, akiket letartóztattak. 

Három küzdelmes év után a fotósnak mégis csalódnia kellett: szembesült azzal, hogy megmenteni őket nem volt elég, a lányok nem tudtak mit kezdeni a nyakukba szakadt szabadsággal, a lehetőséggel, hogy változtassanak az életükön. Visszamentek abba a világba, amit jól ismertek már, ahol nem nehezedik rájuk a nyomás, hogy megmentsék magukat.

Egyvalamit azonban sikerült elérni: a lányok gyermekei már biztonságban vannak, felkarolta őket a szociális háló, gondoskodnak róluk és tanulhatnak. 

Nézd meg videón a prostituált lányok történetét! 

By the River from Anywhere but here on Vimeo.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top