Szex

Így nudiztak az emberek az 1900-as években

Retró fotókkal buzdítunk mindenkit arra, hogy életében legalább egyszer próbálja ki a meztelen fürdőzés élményét.

Emlékszem, az egyik kedves barátnőm éveken át rágta a fülemet, hogy kísérjem el egy nudista strandra. Sokáig nem vágytam erre az élményre, aztán egyszer üsse kő alapon beneveztem a meztelen programra: a Lupa-tóra mentünk ki ledobni a textilt. Nem vagyok szégyellős, soha nem érdekelt, ha meztelenül láttak, de a közösségi pőreség élményét korábban elképzelni sem tudtam. Vártam, hogy majd mindenki jól megnéz, a férfiak hófehér testemen legeltetik majd a szemüket, de várakozásommal ellentétben semmi ilyesmi nem történt. Amikor a harmincadik perc is természetes nyugalomban telt, végre én is belelazultam a meztelenségbe, és hagytam, hogy a természet megcirógassa testemet. Lubickoltam az élményben, ahogy testem érzékenysége a meztelenség hatására felerősödött, miközben a jéghideg víz alá merültem, vagy a forró napon száradtam. Ezután az élmény után amikor csak tehetem, meztelenül merülök alá a természetben. 

Vissza a a természetbe!

A naturizmus egyfajta “vissza a természetbe” mozgalomként indult a 19. században, amolyan önsegítő jelleggel, hisz az emberek egy része úgy vélte, az a sok betegség, amiket a gyerekcipőben járó orvostudomány nem képes meggyógyítani, a természet ősi elemeinek segítségével kikúrálható. Ha a kor divatjának megfelelő szoros és vastag ruházatot ledobják, és testüket fedetlenül hagyják a nap, a szél, a tenger, a vizek számára, az önmagában több, mint bármilyen kuruzsló gyógyfőzete.

Németország tekinthető a naturizmus szülőhazájának a Freikörperkultur mozgalommal. 1898-ban alapították Essenben az első Freikörperkultur (FKK)-egyesületet, és az 1900-as évektől kezdve Berlinben, valamint az Északi- és Keleti-tengernél egyre több helyen jelentek meg az FKK-strandok. A mozgalom követői felismerték, hogy a lakótelepeken, a munkán, a polgári kötelékeken túl létezik valami más is – a természet és az erotikus érintések nélküli meztelenség. Az FKK mint mozgalom ideológiája egy olyan egészséges életforma létrehozása volt, ami a test és lélek ápolását szorgalmazta, és egyfajta ellenmozgalomnak számított a kor tendenciái, a városiasodás, az iparosodás, a környezetszennyezés és a morális kötelékek ellen. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top