Szex

Mi az a szexterápia?

A jól működő szexualitás nemcsak a párkapcsolatunkra van pozitív hatással, hanem az életünk minden területére. A munkahelyi teljesítményünkre, a baráti kapcsolatainkra és persze az egészségünkre is.

Ha az ágyban valami nincs rendben néha, az még nem ad okot különösebb aggodalomra, ha viszont ezek a problémák egyre gyakrabban jelentkeznek, sőt állandósulnak, foglalkozni kell velük. A szőnyeg alá söprés itt nem megoldás. Sokan félnek róla beszélni, szembesülni vele, várják, hogy magától megoldódjon, mondván, hogy korábban minden rendben volt.

Mikor segít a szexterápia?

Különféle eredetű szexuális zavarok léphetnek fel nőknél és férfiaknál egyaránt. Ezek közül a leggyakoribbak férfiaknál a merevedési zavar, korai magömlés, nőknél pedig a hüvelynedvesedés hiánya, a frigiditás vagy a orgazmuszavar, s mindkét nemnél előfordul a túlzott szexuális vágy. Ezek a szexuális viselkedések, ha nincsenek összhangban a partner igényeivel, kielégülésével, mindenképpen kezelendő problémát jelentenek, mégpedig szakember által vezetett szexterápia keretei között.

Mi az a szexterápia?

A szexterápia előtt…

Mielőtt szexterápiára jelentkezne valaki, mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hogy kivizsgálják, nincs-e valamiféle szervi elváltozás, biológiai ok, mely a szexuális zavarok hátterében lenne. Különféle betegségek (hormonális, cukorbetegség, műtétek), esetleg függőségek (alkohol, dohányzás, drogfogyasztás), változó korral járó tünetek.
Ha ezeket – alaposa kivizsgálás során – mind ki lehet zárni, akkor érdemes akár egyedül, akár a párunkkal szexuálpszichológushoz, szakemberhez fordulni, hogy feltérképezzük, milyen pszichés zavarok állhatnak a probléma hátterében, és megkezdődhessen a szexterápia.

Ez történik a szexterápián

Ha sikerült felismerni és beismerni, hogy problémánk van szexuális téren, akkor az már fél siker! Válasszunk egy nekünk szimpatikus terapeutát, akiben megbízunk, annyira, hogy őszintén fel tudjuk tárni a probléma lényegét. Ebben segít a szakember a szexterápia során, aki célirányos kérdésekkel elvezet bennünket a zavarok gyökeréhez. A sok őszinte beszélgetés és a gyakorlati házi feladatok biztosan meghozzák majd a kívánt eredményt. A szexterápián kiosztott, otthon elvégzendő szexfeladatok mind arra hivatottak, hogy megtaláljuk örömünket a partnerünkkel való együttlétben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top