Ezért ne tartsd a pénztárcádban és a zsebedben az óvszert!

nlc | 2018. Augusztus 26.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Nem is gondolnád, mi minden közrejátszhat abban, hogy elszakad az óvszer.

Bevett szokás, hogy ha éppen szexre kerül sor, akkor a férfiak többsége vagy a farzsebéből, vagy pedig a tárcájából veszi elő az óvszert. Egy friss kutatás szerint egyik sem a legmegfelelőbb kondomtárolási hely.

Mind a zsebben, mind a pénztárcában túl meleg van (az pedig a legrosszabb kombináció, ha a pénztárcát a farzsebben tartjuk), ez pedig rossz hatással van a kondom minőségére. Ha a gumi felmelegszik, könnyebben elszakad. Sőt a zsebben folyamatosan a nadrághoz dörzsölődik az óvszer, azaz állandó súrlódásnak van kitéve amellett, hogy a testünk melegét is érzékeli. Mindez pedig kihat a minőségére: nagyobb eséllyel szakad el használat közben.

Fotó: Thinkstock

Hasonló okok miatt (hőség!) ne tárold a fürdőszobai szekrényben vagy az ablakban (azaz ahol közvetlen napfény érheti), de a cipőbe, a zokniba és a kesztyűtartóba se tedd!

A legjobb megoldás, ha a gumit a táskában vagy a hátizsákban tároljátok (célszerű egy kisebb zsebben), de semmiképpen sem az alján. Ha pedig ragaszkodtok a pénztárcához, akkor egy biztonságos, elkülönített helyen tartsátok, ahogy a bankkártyát.

(via)