nlc.hu
Szex
Ismerd meg a szexnyelved!

Ismerd meg a szexnyelved, hogy jobb legyen a kapcsolatod!

A legjobb partner az életben és a szexualitásban is az, aki hajlandó felfedezésre indulni veled. A felfedezéshez pedig jó tudni, milyen nyelvet beszéltek a szexben.

A szexnyelv koncepcióját Jaiya (aki csak a keresztnevét használja), egy híres szomatikus szexológus hozta létre, aki az elme és a test szexuális kapcsolatát vizsgálja. Szerinte azért fontost ismerni a szexnyelvünket, mert segíthet azonosítani, hogy mire van szükségünk a jobb szexuális kapcsolatok kialakításához.

Gwyneth Paltrow és a szex

Jaiya akkor vált ismertté, amikor megjelent Gwyneth Paltrow Netflix-sorozatában, a Sex, Love & Goopban, ahol az volt a feladata, hogy segítsen a pároknak javítani a szexuális életükön. „A szexnyelved egy térkép a saját működésedhez és vágyaidhoz – mondta Jaiya a pároknak az egyik epizódban. – Az emberek különböző szexnyelvet beszélnek, és bármelyiket megtanulhatjuk”. Jaiya szenvedélyesen hisz abban, hogy ha azonosítjuk a szexnyelvünket, akkor képesek leszünk „magabiztosan kielégíteni bármelyik szeretőt”, „megérteni a szexuális szuperképességeidet, így megtapasztalhatod a teljes kielégülést”, és „véget vethetsz a szexuális összeférhetetlenségnek”.

Gwyneth Paltrow-nak sok mindent köszönhetünk a wellness világában: például a „földelés” elterjedését, néhány nagyszerű bőrápolót, a menopauza menővé tételét, és ki tudná elfelejteni a gyertyát, amelynek olyan illata van, mint a vaginájának. Paltrow sorozata kifejezetten hasznosra sikerült – a gyertyával ellentétben –, mert tömegeket ér el és vezet be a személyes örömökről egy újfajta párbeszédbe és gondolkodásba. Talán ismerős a testbeszéd vagy az öt szeretetnyelv fogalma (ami állítólag már nem is létezik) és az, hogy ezek hogyan befolyásolhatják a kapcsolatainkat, de a szexnyelvek elég újnak számítanak a lexikonban.

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

Az öt szexnyelv

Az érzéki

Ez az a típus, aki mind az öt érzékszervéből táplálkozik – tehát a látvány, a szaglás, az ízlelés, az érintés és a hang is szerepet játszik a szexuális élményben számára. Az érzéki típusok szeretik a romantikus hangulatot gyertyákkal és zenével megteremteni, de ételt és szemkötőt is bevihetnek a hálószobába az erotikus élmény érdekében. Lehet, hogy azt akarják, hogy minden „tökéletes” legyen, és ezért túlságosan a részletekre koncentrálnak, vagy nagyon elmerülnek a gondolataikban ahhoz, hogy megfelelően élvezzék a pillanatot.

Az energikus

Az energikus típusok számára minden a szexuális együttléthez vezető úton történik, mivel a várakozás izgalma az, ami igazán felpörgeti őket. Ez remek az izgalom és az alkalom megteremtésére, de ezek az érzékeny lelkek könnyen elvesztik a pillanat szépségét szex közben, és előfordulhat, hogy nem tudnak feloldódni az élvezetekben a sok rákészülés után.

A szexuális

A szexuális típus nagyon vizuális, és gyakran az izgatja fel, ami maga a szex, a szexuális vonzalom és a szexuális aktus: a behatolás, testi érintkezés, meztelenség, nemi szervek látványa stb. Emiatt nagyon célorientáltak lehetnek az orgazmusra mint a szex kizárólagos értelmére, így a szex más részeit – például előjáték – kihagyhatják, vagy félreérthetik partnerük igényeit.

A perverz 

A perverz típust nagyjából az izgatja fel, amit a társadalom tabunak tart – akár fizikailag (gondoljunk a hagyományos BDSM-re, ostorral vagy szájpecekkel), akár pszichológiailag (a hatalmi dinamika vagy a kapcsolatok szempontjából). Olyan forgatókönyvekre indulnak be, amelyeknek nem szabadna megtörténni – ám ez gyakran jár együtt szégyenérzéssel, ami viszont befolyásolhatja a szexuális együttlét élvezetét.

Az alakváltó 

Az alakváltó az a fajta, aki bármikor beleillik a fenti típusok mindegyikébe – így mindenkivel kompatibilis, mivel szinte bármi beindíthatja. Bár ez jól hangzik, azonban ez a formálható, alkalmazkodó típus egyedül érezheti magát, pont azért, mert nem ismeri a saját igényeit, és emiatt gyakran elérhetetlennek érzi az intimitást.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top