Szex

A botox a szexben is segíthet

Botoxszal kezelnék a vaginizmusban szenvedő nők hüvelybemenetét.
A botox a szexben is segíthet
 G-pont-nagyobbítás

A botox már lassan ősidők óta a legdivatosabb és az egyik leghatékonyabb antiageing kezelésnek számít, bár eredetileg orvosi célokra fejlesztették ki.  A Botulinum Toxin A,  mely a botoxinjekciók aktív hatóanyaga, most a vaginizmus súlyos eseteinek kezelésére került  szóba. A vaginizmus olyan állapot, melyben a vagina begörcsöl, amikor behatolásra kerülne sor, ezért lehetetlenné teszi a szexuális együttlétet. A betegség a nők nagyjából 6 százalékát érinti. Mivel általában olyan nők tapasztalják ezeket a tüneteket, akiket molesztáltak, vagy akik olyan környezetben nőttek fel, ahol a szex bűnnek számított, általában sikeresen lehetett kezelni pszichoterápiával.

Peter Pacik, egy sebész New Hampshire-ből most olyan klinikai kísérletet hajt végre, melyben a botoxot próbálja hasznosítani a görcsök ellen. A vagina bejáratába adja az injekciót, mely attól várhatóan elenged és ezzel lehetővé válik a behatolás. A kezelés már egy injekció után is hat, az ára 6000 dollár.
Arról egyelőre nem szólnak a kutatási eredmények, hogy az milyen hatással lehet a nők orgazmuskészségére, ha a hüvelybemenet nem tud összehúzódni, hiszen orgazmus közben pontosan az történik, amit az injekció megakadályoz, így nem kizárt, hogy a kezelés ugyan lehetővé teszi a szexet, viszont értelmetlenné, hiszen nem biztos, hogy a bátor páciensek élvezni is fogják tudni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top