Szex

Szex lustáknak – Számolj le a pandaszindrómával!

Esténként a buja pásztorórák helyett inkább az esti sorozatoknak vagy a laptopodnak élsz? A szexre nyűgként tekintesz, amelyre néha azért illik sort keríteni? Számolj le a pandaszindrómával, és fedezd fel újra a szerelmeskedés örömét!

 

Ne lustálkodj, szeretkezz!

Először is némi tisztázást kíván, mivel is állunk szemben, amikor pandaszindrómáról beszélünk. Ezekről a kedves állatokról köztudott, hogy a szex nem tartozik a gyakori elfoglaltságaik közé. Szaporodási időszakuk március közepétől május elejéig tart, majd a párzás után visszatérnek magányos életformájukhoz. Nagyon sarkítva a pandaszindróma a szinte már kötelességből történő ritkás nemi életet jelölheti, amivel nem szabad megbékélnünk, főleg, ha még fel tudjuk idézni azokat az időket, amikor alig vártuk, hogy végre kettesben maradjunk a párunkkal, és minden pillanatunkat körüllengte az erotika. Csakhogy a napi kedvtelésből idővel mára heti (havi?) letudnivaló lett. Pedig ha a cselekvés helyett inkább visszavonulót fújunk, és lefekvés után a lehető legnagyobb természetességgel fordulunk menetrend szerint a fal felé, nem árt, ha tudjuk: a jó szexszel is úgy van, mint az alakunkkal: az évek múlásával egyre többet kell dolgoznunk érte!

Szextippek fáradtságra

 

A lepedőakrobatikához energia kell! Ez az, amiben hiányt szenvedsz? Vesd be alábbi tippjeinket!

– Nézz és láss!

Általában nem sok kedvvel veselkedsz neki a szeretkezésnek? Sebaj! Akármennyire fáradtnak is érzed magad, ne hunyd le a szemed, hanem az első csóktól a beteljesülés utolsó pillanatáig figyeld a kedvesed, mert ezáltal érzékenyebbé válsz a reakcióira. A nyitott szem abban is segít, hogy gondolatban ne vándorolj vissza az irodába. A szemkontaktus emellett intimebbé varázsolja az együttlétet, vagyis általa nemcsak a testedbe, de kicsit a lelkedbe is bejutást biztosítasz a párodnak.

Szex lustáknak - Számolj le a panda-szindrómával!

– Lopj bele játékot!

Ha úgy érzed, rémesen unod az egészet, itt az ideje, hogy egy kis kirándulást tégy az interneten vagy a legközelebbi szexshopban, ahol egész biztosan olyan játékszerekre bukkanhatsz, amelyek megadják a kezdő, majd a beteljesítő vibrálást. Ha az ilyesmi mégis idegen számodra, elég, ha közelebbi barátságot kötsz a zuhanyrózsával, amely szintén segíthet abban, hogy felcsigázva libbenj a hálószobába. A szakemberek előszeretettel ajánlják még a “mosógépnumerát” is, vagyis a működő mosógép tetején történő légyottot. Közben nincs szükség különösebb akrobatikára, elég csupán, ha elhelyezkedsz a tetején, a párod pedig lecövekel előtte, az aktus közben a mozgást a gép már elvégzi helyettetek. Talán elsőre fura, de igazán kényelmes megoldás lehet.

Szextippek túlhajszoltaknak

A határidőnaplód hetekre előre zsúfolásig tele, és esténként maximum arra vágysz, hogy elalvásig bambulj a tévé előtt, vagy elmerülhess egy kád forró vízben. Az intimitás egyszerűen nem fér bele, legalábbis ezzel vigasztalod magad, amióta ritkábbak az együttléteitek.

– Jöhet a spontán szex!

Sosem megy ki a divatból a spontán légyott, bár ha már hosszú ideje élünk kapcsolatban, gyakran megadjuk magunkat a megszokásoknak. Miért ne lehetne munkába indulás előtt, a fogmosás és a tusolás között öt percet kanyarítani rá? Utána az egész napod másképp telik majd. Nincs más dolgod, mint átadni magad a rád törő vágyakozásnak, hiszen a párod sem lesz hálátlan azért, ha váratlanul felcsigázod!

Szex lustáknak - Számolj le a panda-szindrómával!

– Gyorsan és hatásosan!

Már nagyon sietned kellene, de a kedvesed még marasztalna az ágyban? Tégy a kedvére, hiszen ha tudod, mi az, amitől igazán a tetőfokára hág az izgalma, már néhány perc elég lehet ahhoz, hogy ki-ki elégedetten távozzon a dolgára. Egész biztosan fel tudod még idézni azokat az időket, amikor pillanatok alatt a célvonalba repítetted a kedvesed. Itt az ideje leporolni ezeket a hatásos praktikákat! Ehhez például elegendő lehet az intimizomzatod bevetése, egy mesteri orális munka, vagy akár a magasabb fokozatra kapcsolás – már ami az aktus közbeni tempót illeti.

Szextippek feszülteknek

Ha azért kerülöd az összebújás lehetőségét is, mert nem sok örömödet leled benne, sőt kemény erőfeszítésként tekintesz rá, ideje változtatnod a gondolkodásodon!

– Egy kis verbális erotika

Hidd el, partnered számára semmi sem izgatóbb, mint ha verbálisan is tudtára adod, hogy élvezed az együttlétet. Mindegy, hogy mindezt sóhajok formájában, esetleg kicsit mocskosabb megfogalmazással vagy tiszta és egyértelmű utalásokkal teszed, a lényeg, hogy ne hallgasd el, mi az, ami jó neked. Ha eddig ez a fajta visszacsatolás nem volt jellemző rád, kezdd egész apró dolgokkal, például szolid “igen”-ekkel vagy a párod becézésével. Ez igazán nem nagy dolog, mégis őrülten izgatóan hathat a másikra, és gyönyörrel telivé varázsolhatja az együttlétet.

Segít a reflexológia

Kérd meg a párodat, hogy masszírozza C alakban a bel- és a külbokád alatti bemélyedő részeket! Belül helyezkedik el ugyanis a méh vagy a prosztata zónája, kívül pedig az ivarmirigyeké. Ha te csinálod a párodnak, valósággal a raboddá teheted, mert nagyon kellemes érzés, cserébe pedig a “masszőröd” is örömmel teljesíti majd a kívánságaidat.

 

Szextippek örökös rágódóknak

Szex lustáknak - Számolj le a panda-szindrómával!Esténként még mindig azon filozofálsz, miért nézett rád olyan csúnyán a főnököd, és egyébként sem igazságos, hogy a barátnőd 5 kilót fogyott azzal a csodadiétával, amelytől te egyetlen dekát sem. Ha akkor sem tudsz kiszakadni a negatív spirálból, amikor a párodra figyelhetnél, azt a szexuális életetek is megsínyli majd.

– Ölelkezz, és ommmm

A szenvedély általában nem egyik napról a másikra huny ki a hálószobában, hanem legtöbbször egy folyamat eredményeként, éppen ezért az egymáshoz való visszatalálás sem megy varázsütésre. Sok szexuálterapeuta esküszik az ölelés erejére, amely nemcsak a szeretet egyik kifejezőeszköze, de egyben nyugtató hatása is van. A gyakorlat egyszerű. Öleld át a kedvesed, és közben koncentrálj önmagadra, a testedre, az érzéseidre. Lélegezz lassan és egyenletesen! Maradjatok annyi ideig így, míg nem érzitek, hogy már kellően ellazultatok. És utána próbáljátok meg minél többször felidézni ezt a fajta egymásra hangolódást, amelyet akkor éreztetek. Ez máris egy hatalmas lépés afelé, hogy újra egymásra találjatok a hálószobában is.

– Mozi az agyban (és az ágyban)

A fantáziánknak óriási hatalma van a szexualitásban, hiszen izgatóbban hathat ránk, mint a valós testi érintések. Különösen mi, nők küzdünk a bűntudattal, ha az együttlétek alatt fejben elkalandozunk, ám ez a lelkiismeret-furdalás teljességgel szükségtelen, hiszen fokozott izgalmunk a párunknak is kedvére való lesz. Ezenkívül senki nem tiltja meg, hogy ne engedjünk betekintést párunknak saját fantáziavilágunkba. Igazán kedvcsináló lehet, ha a pingpongelv alapján közösen szőtök erotikus történetet, vagyis egyikőtök elkezdi, a másik pedig folytatja. És az egész egyszer csak átfordul cselekménybe…

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Extra: Ha most regisztrálsz, a szerelmen kívül páros wellness hétvégét is nyerhetsz! Kattints ide a részletekért! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top