A Baktay házaspár válaszol

A család legyőzheti a szerelmet?

Az újdonság ereje mindig óriási, sokan pedig ennek hatására döntenek egy másik társ mellett - néhány dolgon azonban nem árt előbb elgondolkodni. Olvasónk kérdését <a href=https://nlc.hu/szexesmas_baktay/ > Baktay Zelka és Baktay Miklós </a> párkapcsolati terapeuták fejtik ki.

“A felelősségtudat legyőzheti a szerelmet?” – kérdezi egy olvasónk a Megsúgom oldalon. – Házas ember vagyok, van gyerek is, de már nem az igazi. Pár hónapja van egy kapcsolatom, szeretném boldoggá tenni, és én is boldog vagyok, mikor vele vagyok. De a család fontosabb mint én, ezt érzem.

Kedves Kérdező!

Azt gondolod, mi majd mondunk újat? Biztatunk, hogy nosza! Nem! A döntést az élmény hozza. Mesélünk!

Kistappancs

Zsolt bődületesen belezúgott Ildibe, akit nem sokkal azelőtt még lenézett. Nyíltan eljárt Ildihez, ott aludt, megmondta a feleségének, hogy vele már nem az igazi. Volt már gyerek is.
Egyik éjszaka a már nem az igazi feleség kiugrasztotta Ildi ágyából:

A család legyőzheti a szerelmet?–    Nagy a baj. A Kicsinek nem megy le a láza. Negyvenhez közelít. Ez nem kamu.
–    Ne bőgj. Tedd hűtőfürdőbe. Tudod hogyan kell?
–    Persze. Hideg vizet engedek.
–    Hülye. Meleget engedj, tedd bele a gyereket, aztán lassan csorgass bele hideget.
–    Jó. Azért a neten is utánanézek. Jössz?
–    Persze. Mit gondolsz?!

Zsoltnak nagy kulcscsomója volt. A cég, a szerető, a mama, a garázs, a kocsi, otthon. Zörgött vele a folyosón.  Kistappancs meghallotta. Kiugrott a kádból, és vizes talpacskáin az ajtóhoz szaladt. Zsolt ezt meghallotta és a könnyeitől nem látta a kulcsokat. A felesége nyitott ajtót. Kistappancs megölelte, az asszony szabódva állt. Zsolt magához ölelte. Együtt sírtak. Azóta együtt vannak. Kistappancs azóta Kistappancs.

Ha szerencséd van, neked is ad a jó sors egy ilyen élményt és a vele járó bizonyosságot.

Pelyhecske

Norbi és Rita nagy félve ott hagyták a Pelyhecskét a szegedi nagyinál. Rita már nem szoptat, ideje, hogy megünnepeljék a tizedik évfordulójukat. A Szigeten, sátorban. Rita benyomott. Régen ivott, hamar megártott. Sebaj. Elment aludni. Norbi még pörgött, maradt. Mellé ült egy lány. Elmentek egy ligetbe, ahol Norbi hanyatt feküdt, a lány ráült. Levette a pólóját, lengett a melle, csókolóztak. Amikor elkezdte Norbi nadrágját bogozni, a férfi kérte, hagyja, itt alszik a felesége egy sátorban.
A lány felhúzta a pólóját és elment. Norbi bebújt a sátorba, ahol Rita félálomban rámordult:

–    Na, ne lökdöss má!

Norbi sokáig nem tudott elaludni, fogadalmat tett, ha bárki szemében megcsillanni látja az érdeklődés szikráját, azonnal rárepül.  A hatodik-nyolcadik eset táján lebukott, tucat körül kirakta Rita, még azon az áron is, hogy sanyarú körülmények közé került a gyerekkel. Norbi éli világát.

Ha szerencséd van, neked is ad a jó sors egy ilyen élményt és a vele járó bizonyosságot. Bizonyosság nélkül vagy levered a feleségeden, hogy elszalasztottad miatta életed szerelmét, vagy a szerelmedet készíted ki örökös sóhajtozásoddal a gyerek után.

Na, azért egy kicsit segítünk

A fiatal apukák nagyon vonzók, mert imádják a gyereküket, márpedig egy nőnek a legfontosabb, hogy jó apát találjon leendő gyermekének. Ha a szeretőd ezért szeretett beléd, várd ki a sorsdöntő élményt. Megint más, ha a nő a csodálatodat várja, te vagy az ő varázstükre, akinek meg kell mondania, hogy ő a legszebb a világon. Meg a legokosabb, a legleleményesebb, a legintelligensebb. Egész élete csupa csodás siker, csak éppen most nincsen rendes munkája, művészettel próbálkozik. Na, akkor vedd fel a nyúlcipőt, áldd a jó sorsod, hogy részesültél ezen írás élményében. Az ilyen nőket régen léhának nevezték, rajtuk volt a közösség szeme, a férfiak csak titokban osontak el hozzájuk.

A család legyőzheti a szerelmet?

A mi szakmánk úgy hívja őket, narcisztikus személyiségzavarral élők. Járványként terjednek. Úgy elszaporodtak, hogy a celebvilág már alig tudja felszívni őket, és bizony már középosztálybeli kedves apukák körül is megjelentek. Ők korunk kompakt Mata Harijai, Tesco-gazdaságos végzetasszonyai. Megjelennek, mint Superman, ha látják, hogy az anyuka feje fölött összecsapnak a bizonytalanság, az elkeseredés és a kimerültség hullámai. Biztos kézzel a víz alatt tartják, miközben derűsen integetnek a toporgó apukának: „Látod, így kell ezt!”

Senki sem mer velük tengelyt akasztani, mert micsoda gáz már valakire azt biggyeszteni, hagy léha. Ugyan. Egy ilyen csodás, menő, dögös nőre! Nézd meg jól. Ha úgy látod, lesz esélye, hogy olyan legyen, mint szülőtársad, aki már nem az igazi, akkor várj a döntő élményre.

Ha úgy ítéled meg, hogy esély sincs rá, mert ő felsőbbrendű, akkor kullogj szépen haza. Közben gondolhatsz arra is, honnan származik a dilemmád. Miért teszed fel a kérdést. „A felelősségtudat legyőzheti a szerelmet?” Édesapád mit gondolt, amikor abban az élethelyzetben volt, hogy buktak rá, mert Te kisbaba annyira elvarázsoltad, hogy dicsfény ragyogta körül, amire jöttek a nők, mint szúnyog az UV-re. Mit tett, amikor édesanyád veled igyekezett kialakítani új életét, és édesapád emiatt úgy érezte, házas ember vagyok, van gyerek is, de már nem az igazi. Szívünkből szóltunk, a gyermeked nevében. Engedd magadhoz az élményt! – Zelka és Miklós 

Megváltásvásár  és elvárássokk

Baktay Zelka sváb malmos családból származik, születésekor már csak egyvalamijük maradt: a tudás. Woodstock ötletével együtt fogant, a holdra szállás mámorában teltek első hónapjai, édesanyja igazi ’68-as tiniként szülte. Kitűnő érettségije utáni lázadó éveiben csínytevésként előbb szabás-varrást tanult egy ruhagyárban, aztán mégis belekezdett álma megvalósításába, mégpedig egészen alul: három éven át volt pszichiátriai nővér, mielőtt elkezdte pszichológusi tanulmányait az ELTE-n. Elsőként kezdte kutatni a haj pszichológiai szerepét, eredményeivel berobbant a tudományos életbe. Az ELTE-n és a KGRE-n oktatott.

Baktay Miklós a forradalom mámorában fogant 1956-ban. ’82-ben végzett az ELTE-n, doktori disszertációját a játékról írta, fő tézise szerint a játék módosult tudatállapot. Ez akkoriban nóvum volt, bejáratossá tette agykutató laborokba is. Vándorlegényként a pszichológia fellegváraiban kapott képzést: Bécs, München, Zürich, Santa Cruz. Magánpraxist folytat feleségével és munkatársával, dr. Baktay Zelkával. Párterápiás specialitásuk a rendkívül hatékony négyüléses dinamikus rövidterápia. 

Válaszaikból hetente válogatunk. Kérdezni tőlük ITT tudtok, korábbi írásaikat pedig ITT találjátok! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top