Szinkronban cikkek

Nekik köszönhetjük az alakformáló bugyit és a mágikus felmosót – 5 nő, aki mert váltani

Sokszor adódhat olyan fordulópont az életünkben, amikor úgy érezzük, talán itt az ideje váltani. A döntés persze nem mindig könnyű, sőt. Most öt olyan női példaképet mutatunk be, akik merték vállalni, hogy álmaik új utakra terelik őket.

Írásban a gyógyszer

Elutasításban és mélypontokban nem volt hiány Joanne “Jo” Rowling eddigi életének első felében… Nehéz gyermekkora és az édesanyja halála után egy csődöt mondott portugáliai házasság következett, majd az egyedülálló anyaság, annak összes problémájával. A boldogtalanságát és sikertelenségét egy meseregény írásában kezdte el az angoltanár édesanya levezetni, ez már kiskorában is megnyugtatta, ám ezúttal megpróbált az írás területén maradni. A varázslótanonc Harry Potter történetével több kiadónál is megpróbálkozott, sikertelenül. 12 alkalommal utasították el, ám a kitartása végül meghozta a sikert, J. K. Rowling néven publikált könyvszériájával mára milliomos lett. 400 millió eladott példány és rengeteg szakmai díj igazolta, hogy a nehézségek és a kezdeti sikertelenségek ellenére érdemes volt váltania.

J. K. Rowling
J. K. Rowling

Hollywood kedvenc terméke

Sara Blakelyt az amerikai Time magazin nem véletlenül választotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé. A 45 éves milliomos, aki egyedüli tulajdonosa az egymilliárd dollár értékű alakformáló fehérneműeket kínáló Spanx-birodalomnak, fiatal felnőttként még egész más területen “bolyongott”. Először ügyésznek készült, majd álmait feladva, rövid időre a Disney-hez került. Szinte hihetetlen, de élete fordulópontját jelentette, hogy 29 éves korában, fehér nadrágban rettenetesnek ítélte feneke látványát, és egy harisnyával próbálta enyhíteni a narancsbőr áttetszését. Ez persze nem működött a nagy melegben, de innen indult a szoros ruhák alá is felvehető alakformálók kifejlesztésének ötlete, és a Spanx márka megalapítása, amelynek ma olyan törzsvásárlói vannak, mint Gwyneth Paltrow, Madonna, Michelle Obama, Jessica Alba vagy Kim Kardashian.

Sara Blakely
Sara Blakely

Valóság a filmvásznon

A Jennifer Lawrence által a filmvásznon is megjelenített Joy Mangano története sokaknak jelenthet pozitív példát. Bár a színésznő Golden Globe-díjat is kapott érte, a történetet ihlető asszony legalább ilyen figyelemre méltót alkotott. A tengerentúlon a televíziós vásárlás egyik királynőjeként számon tartott Joynak nem volt mindig mesébe illő élete, ahogyan a foglalkozása is egészen más volt fiatalabb éveiben. A nagy váltás akkor jött el az életében, amikor Joy Mangano 1990-ben feltalálta a saját és milliók életét megváltoztató mágikus felmosót. Az elvált, háromgyerekes anya kilátástalan életéből (a pincében lakó volt férjjel és állandóan változó munkahelyekkel) óriási lehetőséget adott számára, hogy kitörjön a csapdának tűnő életéből.

Joy Mangano
Joy Mangano

Sikertörténet magyar gyökerekkel

“Minden nap túl sokat tanulunk ahhoz, hogy elégedettek lehessünk a tegnapi teljesítményünkkel” – nyilatkozta Estée Lauder egyszer. A Josephine Esther Mentzer néven született sminkmárka-alapító egy gyönyörű magyar nő és egy csehszlovák üzletember apa lányaként született. Bár egy kis New York-i szalonban dolgozott, egy magyar vegyész nagybácsi “közreműködésével” más irányba ment el. A rokon által kifejlesztett bőrápoló krémet Estée elkezdte továbbgondolni. Mindez olyan jól sikerült, hogy a később férjével és partnerével, Joseph Lauterrel beindított márka a mai napig a világ egyik vezető luxus bőrápolási és dekorkozmetikai brandjének számít.

Estée Lauder
Estée Lauder

Mélyszegénységből lett az első afroamerikai milliomos

Az 1867-ben született C. J. Walker Sarah Breedlove néven látta meg a napvilágot, mégpedig egykori rabszolga szülei első szabadságban született gyermekeként Louisianában. 7 éves korában árva lett, és 14 évesen férjhez ment, 20 évesen pedig már özvegy, egyedülálló anyaként nevelte kislányát. A nehéz sorsú nő komoly hajhullással nézett szembe, ami akkoriban a hasonló szegénységben élőknél gyakori jelenség volt, a megfelelő táplálkozás, ápolás, valamint a fűtés, az áram hiányában. Végül ő maga fejlesztett ki egy sor, jótékony összetevőket tartalmazó hajápoló családot, amivel az első afroamerikai milliomos lett az Egyesült Államokban, nem mellesleg pedig az első női milliomos, aki önerőből vitte ilyen sokra.

C.J. Walker Sarah Breedlove
C. J. Walker Sarah Breedlove

Olvass még bátor nőkről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top