Szabadidő

0:23-nál leesik az állad

Húsz másodperc alatt bicikliből babakocsi, öt dollár a semmiért, egy izgalmas online kiállítás és egy elbűvölő gyerekkórus. Összegyűjtöttünk néhány inspiráló, szemet gyönyörködtető és meghökkentő újdonságot a netről.

1. Van egy fajta leleményes embertípus, aki a tudjuk, miből is pénzt csinál. A világhálón a www.fiverr.com lelőhelyen gyülekezik, és öt dollárért bármire képes, pl. egy hónapig ébreszt minket, elkészíti a horoszkópunkat, elénekel öt ír dalt, pofákat vág, gyertyát gyújt értünk a kölni dómban, segít kiválasztani a menyasszonyi ruhánkat, avagy hirdeti cégünket az alkarján. Talán mi is beszállunk a versenybe, mondjuk, egy Kisszentmiklóstelepről feladott képeslappal.

 

2. A mai harmincas magyarok gyerekkorában kórustagnak lenni egyet jelentett azzal, hogy egyenes háttal, mereven állva kellett énekelni évszázados, érthetetlen dalokat, és még fagyit sem lehetett enni. Annál nagyobb élmény megnézni az alábbi videót. 0:26-nál fog leesni az állad. Nekünk miért nem volt ilyen énektanárunk???

3. Ma már nem kell Abramovicsnak lenni ahhoz, hogy ne csak ugyanazt a svéd lakberendezőnél vásárolt képet akaszthasd ki a faladra, mint ami a fogorvosi várókban is lóg. „Művészet mindenkinek” a mottója az alábbi oldalnak, ahol neves képzőművészek különböző méretű nyomatait árulják korlátozott példányszámban. 

www.20x200.com
www.20×200.com

4. David James kreatívigazgató és dizájner „Out of Print” című online kiállítása az elmúlt húsz év munkájának legfontosabb divatfotóit, reklámkampányait, címlap- és lemezborítóit mutatja be. A bal oldali „idea Evolution” link alatt James leírja a kép keletkezésének körülményeit is. A kis divattörténeti archívumra május közepéig kattinthatunk.

www.davidjames-outofprint.co.uk
www.davidjames-outofprint.co.uk

5. Hordozzuk elöl és hátul, toljuk magunk előtt, húzzuk a szánkón, autósülésbe be és ki: senkinek nem kell feladnia mobilitását, ha gyerek születik a családban. De az milyen jó lenne, ha húsz másodperc alatt ilyen lazán szétkaphatnánk a biciklinket, és babakocsit varázsolhatnánk belőle…

6. Aki telepíti ezt a programot, olyan élményben lehet része, mintha egy cyber-James Bond kotorászna a számítógépében: a kurzor önálló életre kel. A LogMeIn jól jön akkor, ha távolról kell hozzáférned egy számítógép könyvtárához, például ha segítségre szorul az internettel ismerkedő nagyi, vagy ha az otthoni gépeden tárolt zenéidet szeretnéd munka közben hallgatni. Na jó, bevalljuk: mi arra használjuk, hogy rajtunk segítsenek…

www.secure.logmein.com/HU


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top