Sztárok

A szépség, aki irtózik a gazdag férfiaktól

Görög Zita nem hajt a pénzre, és akkor a legboldogabb, ha turkálót rendezhet barátnõinek a ruháiból. Még egy napot van Pesten, utána Spanyolországba, majd a Maldív-szigetekre utazik fotózni.






Görög Zita
Elárulja: bár vágyik a nyári melegbe, örül, hogy végre itt az ősz, és elővehette bohókás sáljait. Most is egy tűzvörös öleli a nyakát.


Kalandvágyó és kíváncsi

– Nem szeretsz telefonon interjút adni, inkább a személyes találkozásban hiszel. Úgy gondolod, elég jó emberismerő vagy ahhoz, hogy egy találkozásból levond, kivel mit oszthatsz meg az életedből?

– Szerintem jobb a személyes kontaktus, mert meg kell bíznom a beszélgetőtársamban ahhoz, hogy jó cikk szülessen.

– Néhány nap alatt szinte az egész világot átutazod. Élvezed még az új tájakat?

– Imádok utazni! Ezért sem tudom véglegesen befejezni a modell-szakmát. Amikor az első Megasztár széria ment, kevesebb munkát tudtam külföldön vállalni, és be kell vallanom, hiányzott. Iszonyatosan kíváncsi és kalandvágyó vagyok.

– Tizennyolc éves korodtól hat évig szinte csak külföldön dolgoztál. Nem hiányzott a család?

– Dehogynem, de annál büszkébb voltam, minthogy bevalljam magamnak! Valójában ezek a munkák jókor jöttek, mert éppen a lázadó korszakomat éltem, és megkíméltem a családomat. A gimnáziumból viszont iszonyatosan sokat lógtam, iskola helyett inkább elmentem kirándulni Esztergomba vagy Kecskemétre.

– Miért lázadtál?

– Nem a szüleim ellen, mert ők nagyon szépen neveltek, hanem a kisvárosi környezetből akartam kikerülni. Az már más kérdés, hogy felkerültem Pestre, és itt sem találtam a helyemet.

– Az embereknek te sokáig az az aranyos lány voltál, aki anyáskodik a megasztáros versenyzők körül, aztán fogtad magad, és ledobtad a ruháid a nyuszis magazinban.

– Nagyon sokat gondolkodtam, hogy elvállaljam-e, és egy idő után elgyengültem. Az a világ, amiben én mozgok, nem tekinthető természetes környezetnek. Majdnem mindenki exhibicionista, és ha ehhez még egy kis egoizmus is társul, az igen veszélyes kombináció. Egy idő után felborul az egyensúly az emberben, és nem tudja, mi a helyes és mi nem. Nem bántam meg a fotókat, de ebben segítségemre volt a hatévi modellkedés. Mert az a Görög Zita, akit a képeken látsz, nem az a Görög Zita, akivel most beszélgetsz. Mindamellett szeretném, ha az a kevés harmónia és tisztaság, ami még megmaradt bennem, az idővel több lenne.

– Tiszta lélekkel nem taposnak el?

– Az évek során megtanultam, hogy a külvilágnak a keményebb arcomat mutassam, amelyről lepattognak a sértések és a bántások.

– Sok sértésben volt részed?

– Annyira azért nem, ráadásul ma már nem is érdekel. Már nem akarom bebizonyítani, hogy más vagyok, mint amit jó néhányan gondolnak.


Nem bízom a férfiakban!


– A karrierben csúcson vagy, a magánéletedről viszont nem mondható el ugyanez.

– Biztosan nem véletlenül van ez így. Ha szerelmes vagyok, akkor is elvégzem a munkám, de nem érdekel más, csak a párom. Sajnos minden eddigi kapcsolatomnál néhány hónap után rájöttem, hogy nem ez az, amit kerestem.

– Magasan van a léc?

– Nem, csak nem tudok kompromisszumot kötni. Nekem ne mondja meg senki, hogy hová tegyem a táskám, ha hazaérek fáradtan a munkából. Képtelen vagyok ilyen semmiségekért megerőltetni magam. Pedig mániákus összeköltöző vagyok, de általában másfél-két év után kiborul a bili.

– Mióta vagy egyedül?

– Novemberben lesz két éve. Ez idő alatt két rövidebb szerelem volt az életemben, egy düsseldorfi és egy francia fiú. Mars, aki zenész volt, turnézni kezdett, és éreztem, hogy szabadságra vágyik. Nicolas három hónap után arra kért, hogy költözzek hozzá Marseille-be, de nem akartam másnak az életét élni, más lakását, kocsiját, városát megszokni.

– Te két dologtól félsz. Attól, hogy megcsalnak, és attól, hogy lekötnek.
 
– És a kettő összefügg, mert ha lekötnek, akkor meg is csalnak. Nem bízom a férfiakban, mert nagyon kevés jó példát látok a környezetemben, és tapasztalom, hogyan próbálnak udvarolni olyan férfiak, akik köztudottan elkötelezettek. De én ettől függetlenül még hiszek a mesékben.

– Pedig huszonöt évesen a legtöbb nő elkezd aggódni a jövőjén, főleg, ha egyedülálló.

– Nem kellene, mert a párkapcsolat és a házasság nem kor függvénye. A legtöbb mai lány huszonöt éves koráig bulizik és pasizik, aztán huszonnyolc éves koráig azon aggódik, hogy mikor veszik már feleségül, majd az első szembejövőnek igent mond. Pedig nem szabadna, mert a szerelem akkor fog jönni, amikor kell. Amikor már megérek rá és megérdemlem. A sors pontosan tudja, mikor lesz szükségem rá.
















 Névjegy: Görög Zita

Született: 1979. szeptember 27.
Csillagjegye: Mérleg
Testvére: Babó, azaz Bálint (7 éves)
Filmek: Underworld, Den of Lions, Pesti Harlem
Tévés feladatok: CineMatrix, Megasztár

Modellkarrierje során 24 országban dolgozott, hosszú ideig élt az Egyesült Államokban, Franciaországban és Milánóban.




A piros rádiósmagnó


– A gyerekkori barátok mit szólnak a sikereidhez?

– Nagyon vegyes a fogadtatás. Az egyik általános iskolai osztálytársammal, Timivel gyerekként állandó harcban álltunk, ám ő volt az első, aki gratulált nekem. Az egykori legjobb barátnőm, Kriszta viszont eltaszított magától. Sokáig próbáltam vele keresni a kapcsolatot, de nem kaptam viszonzást. Neki családja van, talán megbánta az életet, amit kapott. Talán szálka volt a szemében, hogy én felkerültem Pestre, utazgatni kezdtem, és volt bátorságom belevágni valami újba.

– Ráadásul nem lyukas a cipőd talpa.

– Pedig voltak keményebb időszakaim. Bár ezt az oldalt is ismerem, nem tesz boldoggá a pénz, és nem is tudom értékelni igazán. Nem azok a legszebb napjaim, amikor egy nagyobb munka után tömve van a zsebem, hanem amikor a szüleimmel ugyan szerényen éltünk, de meghallottuk a rádióban, hogy egy ukrajnai kisfiúnak egy rádiósmagnó az álma, és elküldtem neki az én piros magnómat.

– A pénzes férfiak sem érdekelnek?

– Nem, irtózom tőlük! Nem bírom elviselni, ha valakivel csak akkor mehetek az erdőbe sétálni, ha megveszi az erdőt, és nem lehet vele biciklizni, mert ciki az üzlettársak előtt. Másrészt, ha csak a pénz számít, gondolj bele, mi van, ha balul sül el egy üzlete és ott maradok egy unalmas, sótlan pasival!

– De a filmes babérok még lázba hoznak?

– Hiszek a gondolat teremtő erejében, és én gyermekkorom óta a színészetre vágytam. Nem díjakat, jó kritikákat szeretnék, hanem magára a játékra vágyom. Most kezdek egy forgatást, és nemsokára kijön a Pesti Harlem, amelyben Majka testvérét játszom, egy „nagyon szép” cigánylányt. Érdemes megnézni, milyen gyönyörű leszek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top