Sztárok

Egy misztikus pasas

A. J. Christian az egyik legnépszerûbb hazai ezoterikus szerzõ. Nem csak könyveit - a sárga (Mit keresett Isten a nappalimban?) és narancssárga (Mit keresett Isten a hálószobámban?) -, hanem elõadásait is nagy érdeklõdés övezi.




Jó humorú, széles vállú, „hosszú hajú, jóképű pasas” – ahogy önmagát jellemzi -, ficánkol a beszélgetésben, mint hal a vízben, és egy hal ügyességével csúszik ki az ember kezéből, amikor már-már fogást találna rajta.

– Nem veszed fel a telefont.

– Ismeretlen számot sohasem. Amikor az egyik barátom számot cserélt, volt ebből egy kisebb probléma, mert hetekig nem vettem fel a hívását. A barátaimmal természetesen telefonálok, de egyébként a mobilt nem tartom az élet nélkülözhetetlen részének, és nem szeretem, ha állandóan csörög. A személyes kommunikációban hiszek, és tudom, bármit meg lehet oldani mobil nélkül is. Beléptél a kávézóba, megmozdult a levegő és tudtam, te vagy, bár előtte még sohasem találkoztunk.

– Vannak véletlenek?

– Egyszerűbb azt mondani, hogy vannak, mert az élet sokszínű, és ezt inkább élvezni kell, átélni, tapasztalatokat szerezni, mint okokat keresni. A véletlenek mögött húzódó okokat amúgy sem lehet szavakkal elmondani. Másrészt, ha kijelentem, hogy nincsenek véletlenek, és minden előre meg van írva, akkor elveszik a teremtés lehetősége is.

– Ki, vagy mi Isten?

– Energia, teremtő erő. Mind Istenek vagyunk, mert képesek vagyunk teremteni, csak a legtöbb ember ezt öntudatlanul teszi. Egy Istennel nevetni kell, ezért Isten.

– Népszerű vagy, tömegeket mozgatsz meg. Nem nyomaszt ez a felelősség?

– Nem mondok semmi olyat, amit hinni vagy tagadni kellene. Nem mondom, hogy vannak angyalok vagy ördögök. Azt mondom, hogy nézd meg, mit látsz, és azt hidd el, amit átélsz. Minden más becsap, az emlékek és a félelmek is.
Minden előadásomon elmondom, hogy én mindig tévedek, de ezen az emberek csak nevetnek, és válaszokat várnak tőlem. De a válaszok nem bennem, hanem bennük vannak. Nem kell engem követni. Járja mindenki a saját útját, igaz, hogy követni valakit egyszerűbb. Korlát vagyok, ami segít magasabbra kapaszkodni a lépcsőházban, de egy idő után félre kell állnom, mert leszűkíteném a lehetőségeket. Pedig az élet lényege éppen az, hogy mindenre van lehetőség.







Névjegy:
Név: A. J. Christian
Születési idő: 1975. 07. 01.
Foglalkozása: Nyilvános Istenség
Kedvenc színe: mindegyik
Családi állapota: nőtlen
– Miért tartasz mégis előadásokat?

– Mert igény van rá, és jól érzem magam a színpadon. Ott élek a beszédben, magamat adom. Tudatosságról beszélek, az embereknek és az élmények befogadásáról, mert ezek fontos dolgok, viszont ha már nem leszek boldog, akkor abbahagyom.

– Szögre akasztod a Nyilvános Istenséget?





– Igen. Az élet változik, és így változom én is. Csak a sírbolt statikus. Nem félek a holnaptól, és nem rettent a halál sem. Láttam az élet kezdetét – szavakkal nem elmondható -, de nem láttam az élet végét. Az emberlét minden pillanatát élvezem és élvezni is akarom.

– Az örömöket általában könnyebb, mint a fájdalmakat.

– Minden pillanatot átélek és élvezek, mert mind-mind tapasztalat, amellyel több leszek. Ha balek módjára viselkedem, akkor röhögök magamon. Nem veszem túl komolyan magamat, sem nagyságom, sem kicsinységem nem foglalkoztat.

– Szerelmes vagy?

– Mindig. Hol erősebben, hol gyengédebben, de senkire se mondom, hogy „az én nőm”. Kitartom a tenyerem, amibe belemászhat egy nő, de nem zárom össze az ujjaimat.

A. J. Christian honlapja »

Kapcsolódó fórum:
A.J. Christian »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top