Sztárok

Sztárok a golfpályán

Naponta olvashatsz, láthatsz híreket arról, mikor, hol szórakoznak a hazai hírességek. Szeptemberben a tévés körökben a nálunk is egyre ismertebb sportágé, a golfé volt a pálya – a szó szoros értelmében. A tét az „Arany Golflabda” volt.

Felfokozott hangulatban





A világ 75 millió amatőr golfozójából nyolcan vettek részt a golfőrületen – mind a Szeszélyes ászai. Nekik dr. Hegedüs Gábor többszörös magyar bajnok mutatta meg a golfozás alapjait. Bemelegítésként, szinte hajnalban egy önállóan értékelt versenyszámra került sor. Köztük volt „Kató néni”, Ihos József is, Südi Iringó pedig örömtáncot lejtett a sikeres ütés után. Leo, azaz Nagy Zsolt igazán jó erőben volt, a kerítésen kívülre vágta a labdát, míg Détár Enikő azzal büszkélkedett, hogy hatéves fia, Zsigmond golfozó akar lenni. A mezőny egyetlen profija, Csomor Csilla nyerte meg a Szféra által felajánlott serleget és az aranyozott golflabdát.

A sztárok közül a vállalkozó kedvűek megjátszották a pálya nehezebb kettes és hármas szakaszait is. Mindannyian becsülettel teljesítették a feladatot, közülük is kiemelkedett Csomor Csilla eredménye, de róla köztudott, hogy nemcsak a kedvenc sportja a golf, hanem kiváló játékos is.


Golf, de miért is?

Südi Iringó, a Szombat esti láz szórakoztató műsor profi táncosa mindeddig csak egyszer próbálkozott a versenyzéssel, előtte négyalkalmas „gyorstalpalón” vett részt. Nagyon megkedvelte ezt a sportot, és várta a kihívást.






– Bármilyen furcsa, a golf és a tánc sok dologban hasonló. Hihetetlen például, hogy mekkora lendület van egy-egy ütésben. Ami pedig a legjobb benne, az a gyönyörű környezet, hogy süt a nap, és az ember közben sétálgat a többiekkel. Én nagyon élvezem. Most sajnos nem fér bele az időmbe, hogy golfozni kezdjek, de idősebb koromban, amikor nyugodtabb életem lesz, lehet, hogy belevágok.






A játék

Gondoltad volna, hogy a golf eredete messze az érett középkorig vezethető vissza? Természetesen a reneszánsz évszázadaiban űzött játékot nem lehet összehasonlítani a ma ismert golffal, és megfelelő források híján a két játék közti rokonság sem bizonyítható, annyi mindenesetre bizonyos, hogy a „goff” vagy „kolf” kedvelt időtöltése volt a brit és németalföldi arisztokráciának. A mai golf a Skócia keleti partjain elterülő, dimbes-dombos, homokos talajon született meg, a golfpálya eredeti angol neve, a „links” is ezt takarja. Aberdeen, St. Andrews és Leith környékéről indult világhódító útjára ez a páratlan játék. Ma a golf már a fejlett világban, Ausztrálián át Japántól Argentínáig mindenhol „szedi áldozatait”. Aki egyszer belevág ebbe a nagyszerű játékba, annak törvényszerűen az élete részévé válik, hiszen ez a játék nemcsak a sportszerűséget és udvariasságot mindenekelőtt szem előtt tartó attitűdje miatt fogja meg az embereket, hanem a természetes környezetben eltölthető aktív szórakozásnak köszönhetően az egészségre és hangulatra gyakorolt pozitív hatásai miatt is.


 ék




 


 


 


 


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top