Sztárok

Pókerparti, vagy amit akartok

A póker a világon mindenhol reneszánszát éli. Szinte mindennap láthatod a televíziós közvetítésekben vagy az internetes játékokban, és persze a leggyakrabban a kaszinókban. A játék szerelmesei között a hazai sztárok közül is bõven találunk.

Új dimenziók

A pókerezés néhány éve hazánkban is kezd egyre népszerűbbé válni: a baráti ultipartik és activityk helyét parázs hétvégi pókercsaták vették át, Korda György pedig egy eddig ismeretlen oldalát mutathatta be nemcsak a rajongóinak, hanem magának a magyar szórakoztatóiparnak is. Természetesen Balázs Klári, a műsorvezetővé avanzsált táncdalénekes felesége, mint mindig mindenhova, a „bűnös” játék helyszíneire is követi férjét. Klári egyébként maga is szereti a pókert, részt vett az első magyar nyílt pókerbajnokságon. Azt mondja, büszke férjére, hogy pókerklubot neveztek el róla, és tudja, nagyon sokat jelent ez neki.








Tudósítás kicsit másképp

A nemrégiben megrendezett II. Chivas Poker Grand Prix-n elsősorban olyan pókerkedvelő hírességek jelentek meg játszani, mint Szekeres Nóri, Verebes István, Varró Dániel, Árpa Attila, Sebestyén Balázs – akik koruknál, szakmájuknál vagy érdeklődési körüknél fogva csak kivételes alkalmakkor fordulnak meg ugyanabban a társaságban.

A




Felülről is nézhető


Ebben a játékban az a jó, hogy nem szükséges játékosnak lenni ahhoz, hogy élvezd. Akkor is nagyon jól szórakozol és izgulsz, ha csak megfigyelő és érdeklődő szerepkört szánsz magadnak. A szakavatott pókerező hírében álló Árpa Attila ezúttal az asztal mellől figyelte az eseményeket, Szorcsik Viki, Laky Zsuzsi, Herczeg Zoltán divattervező, a VIVA népszerű műsorvezetője, Patrícia szintén az asztal mellett szorított a játékosoknak.

verseny több mint 40 résztvevője Texas Hold’emben mérte össze képességeit.
Bár már éjjel két óra is elmúlt, mire a döntő játszma véget ért, a játék izgalma és az elfogyasztott whiskey hatására az idő múlását a résztvevők nem nagyon vették észre. A fődíjat Varró Dániel, a népszerű fiatal költő vehette át, ami nem okozott nagy meglepetést, hiszen a József Attila-díjas költőt tavasszal beválogatták egy nagyszabású póker-világbajnokság magyar válogatottjába is. Dani maga mögé utasította a TV2 fiatal műsorvezetőjét, Szekeres Nórát, Verebes Istvánt és Para-Kovács Imrét, a műsorvezető Korda György pókerkommentátor-társaként is ismert Sebestyén Balázst, sőt több profi pókerjátékost is.








Kérdések a játék közben


Ha laikus vagy, a póker említése hallatán valószínűleg csak legyintesz, hiszen minden kártyajáték egykutya. Nos, hidd el, érdemes elsajátítani a szabályokat, hiszen a póker azonkívül, hogy nagyrészt hideg logikán és határozott döntéseken alapuló játék, rettenetesen szórakoztató is. Olyannyira, hogy a játékban szerzett tapasztalatokból ma már vezetőképzési tréning is kifejlődött, amely a játék- és szituációelméletre alapozva segíti a döntéshozókat a mindennapokban.
Amikor az ellenfél besöpri az asztal közepén tornyosuló zsetonhalmazt, a vesztes játékos fejében a következő kérdések futnak át: Miért pont ő? Miért nem én? Szerencséje volt? Kiismerte a játékomat, taktikámat? Jobban számolt fejben? Ő volt a legtürelmesebb? Esetleg ő hozta a legjobb döntéseket? Valószínűleg ez mind együtt? Ha csak az egyik is hiányzott volna, most én mosolyognék a nagy halom pénz mögött?






A játék: Texas Hold’em


Ez a változat a magyarországi televíziós közvetítésekből is ismert verzió, amikor minden játékos két lapot kap a kezébe, majd körökre osztott licitálás után 3-1-1 kártya kerül az asztalra, mindenki számára látható módon. Így egy játékosnak összesen hét lap áll rendelkezésére, amelyből a legerősebb kombinációval vehet részt az adott körben. A Hold’em az egyik legizgalmasabb pókerváltozat, amelyben még a legreménytelenebb helyzetben lévő játékosnak is lehet esélye a nyerésre, és fordítva, a legtöbb zsetont birtokló kártyás is könnyen elveszítheti mindenét egy rossz döntés miatt.







Könyv:
Stansky, David: A póker elmélete – Ekren Kft., 2007
Mendelson, Paul: Texas Hold’em póker – I. A. T. Kiadó, 2006
Krieger, Lou: Póker – A sikeres játékos kiskátéja – Officina ’96 Kiadó, 2006

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top