Sztárok

Imádni való rosszfiúk

Jóképûek, tehetségesek, szexisek, huncut mosolyuktól nõk ezrei alélnak el. Rajongunk értük, autogramért üldözzük õket, aztán döbbenten olvassuk: nõket zaklatnak, verekszenek, kábítószereznek, rémes dolgokat mûvelnek.

A nők többsége igazából nem tud elfogadható magyarázatot adni arra a kérdésre, hogy miért rajong a sármos, de link és hűtlenkedő színészekért, zenészekért. Együtt jár a hírnévvel a fékevesztett, agresszív viselkedés? Mi vagyunk a hibásak, rajongásunk olyan terhet ró szeretett sztárjainkra, ami alatt előbb-utóbb elvesztik önuralmukat? Külföldön már évek óta mással sincsenek tele a lapok, mint a legnagyobb ikonok agresszív viselkedésével. Nem akárkik ők, Oscar-díjas színészek, mégis kicsúszik a lábuk alól a talaj. Semmivel nem vagyunk lemaradva az amerikai sztárvilágtól, hiszen itthon is büszkélkedhetünk pár ügyeletes rosszfiúval.

Szabó Győző (37) – Évek óta dolgozott reklámgrafikusként, amikor beugrott egy darabba a Hold Színházban, és a színészmesterségnél kötött ki. 1995-től 2004-ig a Katona József Színház társulatának tagja volt, jelenleg szabadúszó. Győző nős, egy kislánya van, Bori, aki nyolcéves. Híres arról, hogy mindig a mának él, kicsit hedonista is – szeret jókat enni, finom, jó minőségű borokat inni, és főleg nyaralás idején nem fogja vissza magát.







Damu Roland (32) – A fiatal színészről a legvadabb pletykák keringenek, például hogy túl van fél tucat eljegyzésen. A Jóban Rosszban messziről sármos sztárja már akkor a címlapon volt, amikor bekerült a sorozatba, pedig akkor még csak a legszűkebb szakma ismerte őt. Damu Roland ugyanis korábban úgy megverte barátnőjét, hogy felfüggesztettet kapott érte. Nemrég több lány azzal vádolta, hogy zaklató SMS-ekkel üldözi őket, most pedig az egyik kolléganőjét pofozta fel egy taxi miatt.





Hujber Ferenc (33) – A Valami Amerika egykori sztárja rövid hazai karrierépítés után Angliában próbált szerencsét, de idén hazatért, hogy a Sztárok a jégen produkció megnyerésével újabb lendületet adjon pályafutásának. Tavasszal még csak magánéleti problémái miatt szerepelt a lapokban, nyáron azonban már csúnyán elragadtatta magát. Ledobta egy internetes portál munkatársának kameráját egy bevásárlóközpont negyedik emeletéről, a színész ellen vádat is emeltek rongálás címen.







Nagy Feró (61) – Miután a tévénézők nagy örömére heteken keresztül esett és kelt a Sztárok a jégen című műsorban, Ferót ma már inkább tekintjük szerethető mackónak, mint vagány rockernek. A Beatrice együttes számaiban előforduló szókimondó szövegek esetleg egyesek érzékenységét sérthetik, de Nagy Feróhoz az is hozzátartozik, hogy mindig magát adja, talán ez is oka a népszerűségének. Feró nem titkolja, hogy példás férjként és apaként is imádja a nőket, az életet és az alkoholt.







Mickey Rourke (40) – Hol van már a 9 és fél hét? Mickey Rourke az elfelejtett sztár, aki valaha a legnagyobb ígéretek közé tartozott, a nyolcvanas évek egyik legemblematikusabb színésze volt, akit az új Robert De Niróként emlegettek – aztán mégis alig lett belőle valaki. Elszúrta, elvagánykodta, vagy hogy stílszerűek legyünk, elarcoskodta, lévén az alkohol és a drog mellett egyben a plasztikai sebészet egyik korai áldozata is. Fiatal és jóképű akart maradni, ezért plasztikáztatta magát. Nagyon-nagyon rosszul sült el.







George Michael (44) – A brit énekes-zenész szexuális érdeklődése már nem titok, de ahogy kiéli vágyait, az annál kellemetlenebb. Michael ugyan nem verekszik, de rendszeresen vezet kábítószeres befolyásoltság alatt, amivel bizony számos embertársa életét veszélyezteti. Emiatt közmunkára is ítélték a nyáron, amit rendesen kitöltött. Korábban azzal vívta ki rajongói ellenszenvét, hogy alkalmi férfi partnereket keresett – és talált is – egy londoni közparkban, a kínos légyottot egy fotós meg is örökítette.







Robbie Williams (33) – A brit szupersztár élete tele van ellentmondásokkal. Több millió eladott lemez és legalább annyi fanatikus rajongó ellenére Robbie folyamatosan lelki válsággal küzd, a kábítószer és az antidepresszánsok rabja, világ körüli turnéit rendszerint botrányok kísérik. Nemrég bebizonyította, hogy az agresszivitás sem áll messze tőle, amikor egyik fiatal rajongóját saját kezűleg távolította el egy jótékonysági futballmeccséről, mert az volt olyan merész, és autogramot kért tőle.







Pete Doherty (28) – A Babyshambles frontembere nem is annyira zenészként, mint inkább Kate Moss szupermodell fiújaként és megrontójaként szerzett hírnevet magának. Doherty többször állt bíróság előtt drogfogyasztás miatt, és a szépséges modell is miatta szenved most a függőségtől, sőt a rendőrséggel is meggyűlt már a baja. Az énekest nemrég többször is kihallgatták, mert egy újságban megjelent képen ő maga adja be a heroint egy szemmel láthatóan kiskorú lánynak.











Szerethető fenegyerekek


– Ezek az emberek, akár külföldi, akár hazai sztárokról van szó, a nagyközönség előtt élik az életüket, s mivel ez is a népszerűségük egyik feltétele, kénytelenek eltűrni, hogy legbelsőbb ügyeikben vájkálnak.
– Lehet rossz az a pasi, aki agresszív, durva, kihasználja a nőt. Beszélhetünk arról a bizonyos „link tróger” típusról, aki megbízhatatlan, párhuzamosan több barátnője van, mégis elhiteti velünk, hogy mi vagyunk számára az egyetlenek és az igaziak. Sok sztár eleve érzékenyebb, labilisabb, mint az átlagember, s cselekedeteiket is az elhamarkodottság, az agresszió jellemzi. A köznapi embernél esetleg elnéznénk ezeket a kilengéseket, amelyeket a rivaldafény erősen felnagyít.
– Mindeközben ne felejtsük el, hogy annak viszont nem örülünk, ha rajongásunk alanya maximálisan kiszámítható, kedves, illedelmes, csak éppen sótlan, vagy tele van világfájdalommal. Hogy mi lehet az, ami vonzó ezekben a férfiakban? Az első motiváló tényező, hogy egy ilyen férfi folyamatos izgalomban tudja tartani a fantáziánkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top