Sztárok

Csillag születik?

Polyák Rita lelkes rajongója a musicaleknek, s feltett szándéka, hogy egyszer õ is egy zenés darab fõszerepét énekelje a színpadon. Ha így halad, erre minden esélye meglesz.

Az RTL Klub Csillag születik című műsorában hétről hétre meglepte a közönséget valami apró „csodával”.
Rita Sárospatakon él, de a műsor miatt egyre gyakrabban utazik a fővárosba. Éppen a vonaton csíptük el, és a gimnazista „kiscsillag” őszintén beszélt a családról, a barátokról, a szerelemről, az izgalomról, na és a könnyekről.



– Mikor fogalmazódott meg benned, hogy a színpadon szeretnél állni?

– Kisiskolásként kezdtem népdalokat énekelni, majd egy sárospataki színházban kaptam lehetőséget, hogy megmutassam magam. Negyedikes voltam, amikor a Valahol Európában című darabban szerepelhettem. Két év múlva már Nyilas Misit énekeltem a Légy jó mindhaláligban. Azért jelentkeztem egy debreceni gimnáziumba, mert azt hallottam, hogy ott nagyon jól működik a dráma tagozat. Most vagyok végzős, lassan el kellene döntenem, hogy merre tovább.













Névjegy

• Neve: Polyák Rita
• Született: 1989. 07. 10
• Iskolái: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Ady Endre Gimnázium – Debrecen
• Hobbija: ének, tánc, lovaglás, zongorázás, írás
• Háziállatai: egy bischon havanese kutya és halak
• Honlap: www.csillagszuletik.tv
– Talán a Színművészeti lenne a legideálisabb…

– Igen, az mindenképpen a céljaim között szerepel, csak vegyenek is fel!



– Az már most észrevehető, hogy a musicalslágereket lényegesen jobban adod elő, mint a popdalokat. Annak külön örültem, hogy legutóbb egy magyar darabból, a Diótörő és Egérkirályból énekeltél.

– Örülök, hogy tetszett. Szeretem azt a musicalt, és a Szerelmes csillagok nagyon szép dal. Sajnos kevesen ismerik, de remélem, hogy kicsit hozzájárultam a népszerűsítéséhez.



– Van álomszereped?

– Sorolhatnám a klasszikus nagy szerepeket, de a kedvencem talán a Jekyll és Hyde című musical.



– A csendes Emma vagy a bővérű Lucy figurája áll közelebb hozzád?

– Egyértelműen Emmát választanám.



– A családod támogat a terveidben?

– Igen, szerencsére extra szüleim vannak, örülnek a sikeremnek és biztatnak. A bátyám Londonban él, ő onnan figyeli a műsort, és drukkol nekem.







– A gimnáziumi osztálytársak pedig, gondolom, irigykednek…

– Nem! Komolyan mondom, ők fanatikusak! Folyton szavaznak rám, sőt éppen most volt egy közönségtalálkozóm is Sárospatakon. Annyian voltak, hogy alig fértek el a teremben. Nagyon megható érzés volt látni, hogy ilyen sokan kedvelnek. Eljött a régi énektanárom is, én meg ott is elsírtam magam.



– Az látszik a képernyőn, hogy a műsorok végén, mikor kiesik a versenyből két-két szereplő, te teljesen magad alá kerülsz. Valóban megszerettétek egymást, vagy ez csak az izgalomtól van?

– Többekkel összebarátkoztam. Nagyon kedvelem a 4 For Dance csapat tagjait, egyikükkel már össze is boronáltak a pletykák szerint. Fruzsival is szeretjük egymást, azt hiszem, hogy ezek a barátságok hosszú távra kötődnek köztünk. Együtt járunk énekórákra, és olyan fantasztikus a légkör, hogy utána mindig jól kibőgöm magam, a többiek meg csak mosolyognak rajtam.



– A kedvesed hogy tűri, hogy most körülötted forog a világ?

– Furcsa neki, de nem foglalkozik a pletykákkal. Örül annak, hogy jól érzem magam, és nem féltékenykedik. A mi kapcsolatunk eddig is a távolságról szólt, nagyon ritkán tudunk találkozni, de talán pont ettől tarthat sokáig. Egyelőre számomra is nagyon fura ez az egész, nem számítottam ekkora felhajtásra.







– Mennyire érzed magad esélyesnek a győzelemre?

– Eleve úgy jelentkeztem, hogy úgysem jutok be a műsorba. Ha sorrendet kellene felállítanom, akkor mindenképen arra voksolnék, hogy a 4 For Dance nyeri majd a versenyt, én pedig már azzal is elégedett vagyok, hogy eddig sikerült eljutnom, és hogy ilyen sokan szavaztak rám.



– Van példaképed a hazai musical-énekesnők között?

– Janza Katát nagyon kedvelem. Nemrég volt szerencsém énekelni vele egy duettet. A tehetsége is lenyűgöz, de emberileg is nagyon sokra tartom őt.



– Ha egyetlen mondatban kellene magad jellemezned, mit írnál magadról?


– Polyák Rita kicsit naiv, nagyon érzékeny és nagyon kitartó.


Fotók: RTL Klub – Bársony Bence

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top