Sztárok

Börtönbe kerül az akcióhős!

Három év börtönre ítélte egy floridai bíró Wesley Snipest adócsalás miatt. A Penge sztárja ugyanis több millió dollár adót nem fizetett be az 1999 és 2004 között kapott keresete után.

A Penge-filmek és Az 57-es utas című film sztárját még múlt pénteken találta bűnösnek egy esküdtszék a floridai Ocalában. Bírósági adatok szerint Wesley Snipes több mint 20 millió dollárral (3,2 milliárd forint) tartozik az adóhivatalnak. Igaz, hogy a színész csütörtökön befizetett 5 millió dollárt, de az ítéletet kiszabó bíró szerint „ez csak egy része a tartozásnak”.

A 45 éves Wesley Snipes ügyvédjei máris közölték: fellebbeznek a döntés ellen, de egyúttal azt is kérték a bírótól, hogy a színész otthonának közelében, New Jersey-ben kerüljön börtönbe.
Wesley Snipes Hollywoodban bukkant fel. Egyedi sármjával egyből magához vonzotta a fotósok és a rajongók hadát.

1962. július 31-én született a floridai Orlandóban, majd szülei hamarosan New Yorkba települtek. Snipes Bronxban nőtt fel. Már gyermekkorában színész akart lenni, ezért érettségi után beiratkozott a manhattani színművészeti főiskolára. Musicalkarrierre vágyott, de tervei füstbe mentek, mert a szülők elváltak, anyjával és három húgával vissza kellett költöznie Floridába. Hamarosan azonban visszatért New Yorkba, ahol felvették az egyetem (SUNY) dráma tagozatára, ahol ő volt az egyik a négy fekete bőrű diák közül.

Snipes először Michael Jackson Bad című klipjében szerepelt a ’80-as években, majd több ismert alkotásnak lett a főszereplője. Játszott egyebek mellett a New Jack Cityben, a Dzsungellázban és a Zsákolj, ha tudsz című filmben is. (NLC, FH)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top