Sztárok

Csepregi Éva leküzdi az akadályokat

Csepregi Éva, az egykori Neoton Família énekesnője híres arról, hogy a Fényszóró Alapítvány egyik alapítójaként akadálymentesítő és segítő törekvésekért is harcol.

Csepregi Évát 1994-ben kérte fel a speciális olimpia rendezője, hogy írjon egy himnuszt az olimpiára, ez a művésznő életében fordulópontot jelentett, megalapította a Fényszóró Alapítványt, amely azóta rengeteg sérült gyermeken segített.

Csepregi Éva törekvéseinek legújabb eredménye a 2008-as Tavaszi Kulturális Fesztivál.

– A tavalyi sikeres rendezvény után itt volt az ideje a folytatásnak. Legutóbb Zoltán Erika volt a sztárvendég, most pedig Lola, aki méltán népszerű a tinik körében. Mindig igyekszünk valami egyedit nyújtani a kis vendégeinknek.

Jómagam pedig mindig terveztem egy ’hidat’ az ép és sérült emberek között. Sőt, ezek a gyermekek is tehetségek, gondoljunk csak Szabó Andrisra, a vak kisfiúra, akit Benkő Laci fedezett fel pár éve. Remélem, hogy nagyon sokan jönnek majd, és a média is segít eme nemes cél terjesztésében – nyilatkozta Csepregi Éva, az esemény alapító háziasszonya.

Csepregi Éva és barátai saját eszközeikkel segítik hozzá az elesetteket a „világlátáshoz”, a találkozás és az együttlét öröméhez. A tréfálkozás és az alkotómunka légkörében Éva és segítő önkéntesei – köztük az énekesnő Lola vagy éppen a vak kisfiú, Szabó Andris, a méltán elismert zenész, Benkő László felfedezettje – teremtenek varázslatot. Csepregi Éva mindezek mellett továbbra is járja az országot a fellépéseivel, színházi műsorával. Az ősz folyamán pedig egy nem mindennapi lemezzel és könyvvel is jelentkezik. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top