Sztárok

Lenny Kravitz felépülőben van

Négy év szünet után tért vissza a zenei életbe Lenny Kravitz. A 44 esztendős zenész az egyik legtermékenyebb előadó.

Főleg gitárosként emlegetik, de Lenny Kravitz basszusgitározik, zongorázik, harmonikán játszik és dobol is. A gitáros-énekes februárban jelentette meg legújabb albumát It is time for love revolution címmel, amelyről több dalt eljátszik budapesti koncertjén is.

Lenny Kravitz tavaly lemondta európai turnéját, mert az influenza szövődményeként légúti fertőzést kapott, ezért az orvosok „kimerültség és kiszáradás miatt” kórházi kezelést javasoltak számára.

Lenny titka, hogy sikeresen felidézi számtalan régi előadó dalainak hangzását és hangulatát, Lennontól Hendrixig, Bowie-tól Prince-ig. Mára Lenny Kravitz az egyik legtermékenyebb előadó: a legkülönfélébb stílusokban szerzett dalokat saját magának és világsztároknak.

A zenész New Yorkban született, de gyerekkorát Los Angelesben töltötte. Mivel szülei népszerű tévés személyiségek voltak, gyerekkorában olyan legendás zenészekkel találkozott személyesen, mint Duke Ellington vagy Miles Davis. Tinédzserkoráig a híres kaliforniai gyerekkórus tagja volt, de gimnazista korában kilépett, mert a rock and roll jobban érdekelte. 1989-ben a Let love rule-lal debütált, azóta dalírói és produceri szakértelme folyamatosan nőtt. 

Legnagyobb példaképének Prince-t tekintette, és kezdetben hasonló stílusban Romeo Blue művésznéven akart befutni. Később a klasszikus rock és a funky vonzotta, és olyan előadók voltak rá hatással, mint Jimi Hendrix, a Led Zeppelin, Curtis Mayfield és a Beatles. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top