Sztárok

Dohányzó Hollywood

Egyre több nyilvános helyen tiltják be a dohányzást, amely súlyosan károsítja nemcsak a cigarettázó, hanem a közvetlen környezetében élők egészségét is. A hollywoodi sztárok közül nem egy van, akit láncdohányosként tartanak számon.
Katherine Heigl
Katherine Heigl

Matthew Boderick és felesége, Sarah Jessica Parker az erős dohányosok közé tartoznak, nem csoda, ha kisfiuk máris érdeklődik a cigarettával kapcsolatos dolgok iránt. „A fiunk kíváncsisága csillapíthatatlan, ha a cigizésről van szó. Szinte látom, ahogy a dohányzásgén kiteljesedik benne – nyilatkozta egy alkalommal a színész. – Korábban rengeteget dohányoztam, és nem olyan régen újra elkezdtem.”

Mindezt annak ellenére, hogy – nem csak Hollywoodban – egyre lázasabban hirdetik az egészséges életmód fontosságát és a dohányzás káros következményeit. A dohányzás éppen ezért kedvelt téma a bulvárfotósok körében, hiszen nincs olyan sztár, akit emiatt ne hurcolnának meg a lapok – gyakran álszent – újságírói. Kaliforniában 1998 óta tilos a közterületeken való dohányzás. Egy cigarettás fénykép imázsromboló hatással bírhat, elsősorban a fiatal sztárok körében. Így talán Katherine Heiglnek sem ártana átgondolnia, hol, mikor és hányszor gyújt rá.

Daniel Radcliffe már megtanulta ezt a leckét: ahelyett, hogy a Harry Potter-film forgatási szünetében bonbonnal simította volna ki az idegeit, a 18 esztendős sztár rágyújtott. Nem egyszer, nem kétszer, a forgatási nap során összesen hússzor.

Hiába fogyókúrázik, kocog, jógázik és él gyümölcsökön és zöldségeken Hollywood, nem tudja letenni a cigarettát. Jennifer Aniston például szintén nem tud szabadulni a füstölgéstől, olyannyira, hogy amíg együtt voltak Brad Pitt-tel, vitáik egy része mindig a dohányzás körül forgott.

A dohányzás a filmvásznon sem ritka, egy hollywoodi szociológus szerint az, hogy erősíti vagy gyengíti egy sztár hírnevét a hétköznapokon való dohányzás, függ attól is, hogy a filmekben milyen karaktert játszik. A legújabb Indiana Jones-film fiatal sztárja, Shia LaBeouf lázadó imidzséhez tökéletesen passzol a cigarettázás. Bár a Transformerek című film forgatásán neki is le kellett tennie a cigit, mert partnernője, a szerelmét játszó Megan Fox ki nem állhatta Shia kellemetlen szájszagát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top