Sztárok

Jamie Oliver dicsérte az afrikai konyhát

A brit sztárszakács szerint az afrikai nyomornegyedekben készült ételek jobbak, mint a brit konyha "remekei".

Jamie Oliver nincs jó véleménnyel a brit konyhaművészetről, a britek étkezési szokásairól – és magukról a britekről sem. Legutóbbi nyilatkozatából kiderül, hogy szerinte honfitársait jobban érdekli az ivászat és a tévénézés, mint a kulináris élvezetek.

„Az embereknek hatalmas televíziójuk van – nagyobbak, mint az enyém –, a legmodernebb mobiltelefonokkal rohangálnak, a legújabb autókban ülnek, és hétvégenként a pubokban részegeskednek – fogalmazta meg kritikáját Jamie. – A dél-afrikai Soweto nyomornegyedeiben lakók konyháját sokkal változatosabbnak és érdekesebbnek tartom, mint a miénket.”

Lehet, hogy az angolok kedvenc szakácsa nem sokáig birtokolhatja ezt a címet, ha ilyen kijelentéseket tesz. Jamie azonban soha nem arról volt híres, hogy meg akar felelni mások elvárásainak. A szakács évek óta az egészséges étkezés mellett kampányol, és mindent megtesz azért, hogy felhívja a céljára a figyelmet, és nem riad vissza a sokkoló módszerektől sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top