Sztárok

Az esküvővel lett teljes ez az év!

Aki azt gondolja, hogy Kovács Kati ezekben a hetekben semmi mást nem csinált, mint dédelgette az aranyérmét, az nagyon téved. Az olimpiai bajnoknak nem volt egy szabad perce sem. Igaz, nincs édesebb gondja az ember lányának annál, mint ha meg kell szerveznie az esküvőjét.

Előre szabadkozik, mivel sajnos nincs sok ideje ránk, hamarosan szaladnia is kell tovább – még rengeteg mindent el kell intéznie a szeptember 20-ai, szombati esküvője előtt. Így a címlapfotózáson szimultán dolgozik a stáb: készül a haj, a smink – és közben az interjú is.

Mire megjelenik az újság, már három napja feleség leszel. Áruld el, hét országra szóló esküvőre és lakodalomra készültök?

– Nem lesz nagy esküvő, a legközelebbi családtagjainkat és a legjobb barátainkat hívtuk csak meg. Igaz, lesz polgári és templomi szertartás is, de nem kell nagy fényűzésre gondolni. A ruhám egyszerű vonalú, de szép, Benes Anita tervezte. Annyit elárulok, hogy nem hagyományos fehér színű lesz, hanem kicsit merészebb.

Néhány éve még azt mondtad, nem vagy házasságpárti. Mi változott azóta?

– Ma is úgy gondolom, hogy nem szükséges papír az idillhez, esküvő nélkül is lehet boldogan élni. Erre nincs örök érvényű szabály. Mindig a két embernek kell éreznie, hogy házasságban akarnak-e élni, nem szabad mások elvárásai szerint dönteni. Mi tizenegy éve vagyunk együtt a párommal, Hoffmann Ervinnel (négyszeres világbajnok kenuzó – a szerk.). Ahogyan annak idején lassan, az edzőtáborokban alakult ki köztünk a vonzalom, így a házasságról szóló döntést is később hoztuk meg. Hofi még 2003-ban megkérte a kezem. És most állítjuk: nálunk nem változik semmi az esküvővel, hiszen tudjuk, milyen együtt, de úgy döntöttünk, szeretnénk ezt az alkalmat is megélni.

Van valami jelentősége annak, hogy pont most, az olimpia után tartjátok az esküvőt?

– Beálltam erre a négyéves ciklusra. Igaz, már eleve szökőévben, február 29-én születtem. Plusz ugye az olimpiát is négyévente rendezik… Ezért gondoltuk, hogy a saját közös ünnepünkkel tesszük még teljesebbé ezt az esztendőt.

Tudod, mit szoktak ilyenkor kérdezgetni…

– Jaj, ne is mondd! Engem sem hagynak nyugton. Igen, sokan felteszik a kérdést, hogy most akkor ugye akarunk gyereket. Szerintem ez csak ránk tartozik. Egyelőre azt tudom biztosan, hogy esküvő után szeretnék pihenni. Az elmúlt hónapokban keményen dolgoztam, aztán a szervezés miatt szaladgáltam egész nap. Így elhatároztuk, hogy a nászutunkon nem helyi nevezetességeket fogunk végiglátogatni, hanem fekszünk a tengerparton. Eredetileg Kubába szerettünk volna menni, de a hurrikánok letarolták a szigetet, így más úti célt kellett választanunk. Esküvő után elmegyünk bulizni a hajóépítőnkhöz Portugáliába, aztán egy kis szigetnek vesszük az irányt. Utána pedig végre lesz időm, és belevágok a nyelvtanulásba is.

A cikk folytatását megtalálod a legújabb Maximában. Keresd az újságárusoknál! Most hegyezős szemceruzával is megvásárolhatod fekete, kék, ezüst- és barna színekben!
www.maximanet.hu

Olimpia.lap.hu »
Kajak-kenu.lap.hu »
Sport.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top