Sztárok

Válságban az Oscar-esélyesek?

A gazdasági világválság Hollywoodot sem kerüli el, és befolyással lehet az Oscar-esélyes színészek és filmek sorsára is. Az amerikai filmes berkekben azt rebesgetik, hogy az eddig felállított lista akár teljesen borulhat.

A szakemberek azzal indokolják a hírt, hogy amikor veszélyben az emberek megtakarítása meg a nyugdíja, ki ad szívesen tíz dollárt azért, hogy a filmvásznon is csak problémákkal találkozzon? Felmerül a kérdés, hogy a nézők vajon inkább azokat a filmeket fogják előnyben részesíteni, amelyek elrepítik őket a valóságból, vagy a realitás nehezebben emészthető alkotásaira lesznek kíváncsiak. Ha az előbbi történik, akkor megeshet, hogy az idei egyik nagy esélyes, Kate Winslet ismét lecsúszik a szobrocskáról.

Kate Winslet és Leonardo DiCaprio A szabadság útjai című filmben
Kate Winslet és Leonardo DiCaprio A szabadság útjai című filmben

A színésznőt ez bizonyára mélyen érintené, hiszen ez nem az első alkalom lenne, hanem az ötödik. Öt jelölést tudhat magáénak ugyanis Kate Winslet, és bizonyára minden vágya már egy szobrocska, amelyet a vitrinbe tehet. Most A szabadság útjai című filmjéért érdemelheti ki a legrangosabb elismerést. A produkció érdekessége, hogy Winslet férje, Sam Mendes rendezte, a másik főszereplő pedig Leonardo DiCaprio, aki most játszik először újra Winslettel a Titanic óta. A szabadság útjai egy házaspárról szól, akik értelmet akarnak adni az életüknek, lehetőleg úgy, hogy közben a házasságuk se menjen tönkre. A film magyarországi bemutatója január 22-én lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top