Sztárok

Nem titok: ez botox!

Egyre több sztár vallja be, hogy nem a gének, a sport, a méregdrága krémek vagy az egészséges életmód miatt néz ki fiatalosan. A titok nyitja a ráncgyilkos botox.

A negyvenes éveikben járó hollywoodi dívák a harmincasokat megszégyenítő formában vannak. A hajuk csillog, az alakjuk gyönyörű, a bőrük pedig üde és feszes. Minden színésznő szerencsés génekkel rendelkezik? Aligha! Ide egy spricc botox, oda egy adag kollagén, mindezt a magánrepülőn Los Angeles és New York között, és nyoma sincs a nevetőráncoknak vagy az alváshiánynak.

Cindy Crawford (42) szupermodell az elsők között volt, aki bevallotta, mi a titok nyitja. Két évvel ezelőtt egy interjúban elmondta, hogy a harmincadik születésnapja óta jár rendszeresen plasztikai sebészhez. Egy bizonyos kor után a krémek ugyan megőrzik a bőr jó minőségét, de a rugalmasságát csak a kollagén-, a botox- és a vitamininjekciók adják vissza.

Linda Evangelista
Linda Evangelista
Cindy Crawford
Cindy Crawford

Ugyanezen a véleményen van Linda Evangelista (43) szupermodell is: „A kozmetikai kezelések mellett állok. Használom a botoxot, és nem szégyellem, ha ezt tudják rólam.” Kim Cattrall (52), a Szex és New York Samanthája egyszer azt nyilatkozta: „Boldog vagyok, hogy létezik a botox, ennek ellenére óvatos vagyok vele.”

Teri Hatcher
Teri Hatcher
Tom Ford
Tom Ford

Teri Hatcher (43) 2006-ban azt nyilatkozta, hogy arcát kollagénnel és botoxszal is kezelteti. Alig egy évvel később visszavonta az állítását – ennek ellenére még ma is ugyanolyan ránctalan, mint akkor. A férfiak sem vetik meg a kezelést: Tom Ford (47) divattervező kihasználja az injekció előnyeit. Elsősorban az átmulatott éjszakák nyomait tünteti el botoxszal. Ugyanígy David Hasselhoff (56) sem mond nemet egy-egy injekcióra, elvégre Hollywoodban „mindenki így tesz”.

A sztárok félelme, hogy a ráncaik miatt nem kapnak szerepet, újabb és újabb botoxkezelésekhez vezet. Az úgynevezett „frozen face” (megfagyott arc) nevű szindróma miatt a hollywoodi rendezők folyamatosan panaszkodnak. Baz Luhrmann (Moulin Rouge!) és Martin Scorsese évek óta bosszankodnak amiatt, hogy lassan nincs olyan érett színésznő, aki képes lenne az arcával a legfinomabb érzéseket kifejezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top