Sztárok

Bál volt az Operaházban

Miről álmodik a lány? Természetesen arról is, hogy egyszer gyönyörű csillogó ruhában együtt vonulhat végig a vörös szőnyegen a hazai élet elitjével a legrangosabb bálon. Idén igazi sztárparádénak bizonyult a mesei elemek jegyében rendezett Operabál.

Idén már 13. alkalommal, minden korábbinál nagyobb pompával tartották meg a Budapesti Operabált, a hazai társasági élet egyik legrangosabb rendezvényét. Az óriási luxuspartin hírességek egész sora és szédítő ruhaköltemények sokasága vett részt.

Mese romantikával fűszerezve

Mesebeli Operabál fantázianévvel tartották meg február 2-án az immár hagyományos budapesti Operabált. Ennek megfelelően az Operaház bejárata előtt fényben úszó jégszobor fogadta a vendégeket, az épület pedig lenyűgözően szép ünnepi díszkivilágítást kapott, de bent is mesebeli díszítés – színes, tavaszi virágok, pillangók, madárkák, tündérek és egyéb díszítő kellékek – várta a hollywoodi sztárként befelé igyekvő vendégeket.

A Nők Lapja Cafe beszámolt már róla, hogy a Mesebeli Operabállal készültek idén a rendezvény szervezői. Éppen ezért esett a választás a díszvendégre, Richard Clayderman francia zongoravirtuózra, akit romantika hercegének is tekintenek. A művész este 10-kor nyitotta meg a bált, aki még délelőtt is gyakorolt. Nagy tapsot aratott világslágerével, a Ballada Adeline-nek című dallal, amellyel Magyarországon annak idején népszerű lett. Ezután vette kezdetét az “alles walzer”, azaz mindenki keringőzni kezdett.

Báloztak a sztárok

A mesés menü

A Budapesti Operabálnak minden évben szerves része a gasztronómia. A báli menü is mese szereplők nevét viselte, mint például Hamupipőke belépője vagy A királykisasszony desszertfináléja.

Természetesen elmaradhatatlan volt a libamáj, de a menüsorban szerepelt egyebek mellett kapros fogas leveles.

A politikai élet és a diplomáciai élet szereplői, ügyvédek, művészek, médiaszemélyiségek, énekesek, stylistok, szépségkirálynők és más hírességek ezúttal sem hiányoztak. A vörös szőnyegen fél nyolc után nem sokkal jelent meg többek között Bodri Krisztina szépségkirálynő párjával, Scheffer András plasztikai sebésszel majd Czene Attila olimpiai úszóbajnok, feleségével a spanyol szépségnek ható Bánhidi Petrával.

Mága Zoltán és zenekara fogadta a korán érkezőket, köztük a lovashintós Hamupipőkéket, – vagyis azokat a szerencsés fiatal hölgyeket, akiket a bál jó tündére felöltöztetett, kisminkelt és meghívott kísérőjükkel együtt a fényes estre – majd fanfárok hangjai után vonultak be a nyitó táncosok, – első bálozók – akik Csajkovszkij Anyeginjéből partnerükkel polonézre lejtettek. A műsor ifj. Johann Strauss Triccs-traccs polkájával folytatódott. Vizin Viktória és Kovácsházi István voltak idén a felkért operaénekes szólisták.

A táncos lábú hírességek közül Keleti Andrea és párja, Kovács Zoltán az est folyamán nem csak vendégként vett részt az esten, csárdásoktatást is tartottak az érdeklődőknek. Andy Vajna fiatal szőke kísérőjével mulatott, akinek ruhája igen figyelemreméltó volt: a teljes hátrészt szabadon hagyta, szemből azonban egészen káprázatos, ékkövekkel kirakott fekete-ezüst színekben játszott.

Az első bálozó Koós Réka az ugyancsak első bálozó édesapjával érkezett a bálba. Mindketten nagyon izgultak a készülődéskor, hiszen a rendezvény előtt alig egy-két nappal tudták meg, hogy jelen lesznek. A művésznő klasszikus vonalvezetésű, fekete ruháját jellegzetes rózsa nyakékével tette pikánssá. A látvány üdítő volt a sok gyönyörű, ám habos-babos és csillogó királylány ruha mellett.

Csonka András és Varnus Xavér az egyedül érkezők, ám roppant elegáns táborát erősítették. Tiszteletét tette a rendezvényen és igazán jól mulatott Schobert Norbi és felesége, Rubint Réka, de Fenyő Iván, Kiss Ramóna és Szabó Erika színészek mellett Bárándy Péter ügyvéd és a Zwack család tagjai is élvezték a báli forgatagot.

A legnagyobb számban talán a szépségkirálynők képviseltették magukat: Miss World Hungary és Miss Universe Hungary, azaz Bodri Kriszta és Bóna Ildikó mellett Vietnam, Tanzánia, Németország valamint a Balkán szépe, és Sandra Obradovic, a Top Modell of Europe 2007 cím birtokosa is hazánkba utazott az Operabálra. Magyar szépségeink közül ott volt még Horváth Éva és Laky Zsuzsi is az eseményen. Miss Tanzánia narancspiros, görögös szabású ruháját ugyancsak mindenki megcsodálta.

 

Egy kis Operabál történelem

Jótékonysági összejöveteleket már a 19. század végén is rendeztek Budapesten az arisztokrácia prominensei. Bécsi mintára először az első világháborút követően, 1934-ben szervezett Operabált az akkori Budapesti Operabarátok Egyesülete, melyen Lehár Ferenc vezényelt és azóta a felső tízezer találkozójává vált. Az 1996-tól ismét évenként sorra kerülő estély szervezői – miközben felújították a jótékonysági gyakorlatot – mindent megtesznek azért, hogy a bál jeles zenei eseménnyé, a társadalmi elit ünnepségévé váljon. A rendezvényen minden évben világhírű vendégek lépnek fel, s kreatív művészek gondoskodnak arról, hogy külsőségekben és tartalomban egyaránt legyenek meglepetések.

Újdonság volt az operabálok történetében a divatbemutató: ezúttal nemcsak a parketten és a páholyokban lehetett látni gyönyörű és drága ruhakölteményeket, hanem a rögtönzött kifutón is: a Magyar Divattervezők Szövetségének tagjai 10 tervező modelljeit vonultatták fel. A csárdástanítás is idei újdonság – ez az ötlet elsősorban a külföldiek körében aratott sikert.

A bál legnépszerűbb helye most is, mint mindig a Zwack Kávéház volt, ez az igazi találkahely a különféle jeggyel rendelkezők számára, hiszen a páholyokba nem illik belépni, csak annak, akinek oda szól a meghívója.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top