Sztárok

Kovácsovics Fruzsina besokallt a sztárcsinálóktól

Stílusváltás előtt áll a mosolylány. Úgy tervezi, sutba dobja a jó kislány figurát, s vagányabb, pimaszabb muzsikával áll elő. Kovácsovics Fruzsina ráadásul mindezt barátaiból álló zenekarára hagyatkozva teszi, eldöntötte ugyanis, hogy nem tart igényt a zeneipar felkapott slágerszerzőire.

Fruzsi másfél évvel ezelőtt tűnt fel az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutatójában, s azóta a tenyerén hordozza a sors. Üveggolyó címmel megjelent bemutatkozó albuma, újságok címlapján szerepelt, koncertmeghívásokkal és televíziós fellépésekkel halmozzák el, néhány hónapja pedig a magánéletben is rámosolygott szerencse: rátalált a mindent elsöprő szerelem.

– Amikor feltűntél a Csillag születik című műsorban, mindenki mosolylánynak hívott. Azóta nagyon sok minden történt veled. Találó még a régi elnevezés?

– Még mindig sokat mosolygok, de száz százalékban már nem igaz rám a név. Találkoztam olyan emberekkel és olyan szituációkkal, melyek miatt ez megváltozott. Sajnos sokszor szembesültem azzal, hogy mennyire gonoszak és hazugok néhányan.

– Nemrég összeköltöztél a barátoddal. Nehéz volt elszakadni a szüleidtől?

– Nagyon családcentrikus vagyok, ezért az elején egy kicsit féltem az összeköltözéstől. Aztán persze minden félelmem alaptalannak bizonyult, s nagyon jól érzem magam. Gyakran hazajárok, mivel nem költöztem túlságosan messze a szülőktől. 

– Hogy boldogulsz a házimunkával?

– Borzasztóan élvezem, hogy most én csinálom azokat a dolgokat, amelyeket otthon anyu szokott. Mosogatok, rendet teszek, takarítok, sőt néhanapján még főzök is. Pontosabban fogalmazva, inkább csak próbálkozom, őszintén szólva ugyanis elég béna vagyok! Valószínűleg nem készítek egyhamar pacalpörköltet, maradok a rizses kajáknál, a sült krumplinál, a rántott és párolt ételeknél.

– Szóba került már, hogy összeházasodtok?

– Húúú, ez még nagyon korai lenne! Most költöztünk csak össze, s még fél éve sem vagyunk együtt! Azért néha szoktunk hülyéskedni a dologgal…

– Az egyik internetes magazin szavazói benneteket választották az év szerelmespárjának. Valóban különleges ez a szerelem?

– Számomra mindenféleképpen. Nagyon boldog vagyok, mert úgy érzem, olyasvalakit sikerült találnom, akit már nagyon régóta kerestem. Na, ez most tök nyálasan hangzott, de tényleg így van! Hogy aztán ezt hogy látják a kívülállók, nem tudom, mindenesetre jólesik, hogy az olvasók szimpatikusnak találnak minket.

– Úgy hallottam, elkezdtél szerelmes dalokat írni. Ilyenekkel lesz tele az új album?

– Dehogy! Egyáltalán nem szeretném szerelmes számokkal telepakolni az új lemezt, sőt éppen azt tervezem, hogy egy kicsit vadócabb, pimaszabb irányba fogom elvinni a zenémet. Szeretnék kitörni a szende kislány szerepéből. Persze ez nem azt jelenti, hogy punk leszek, ezentúl azonban nemcsak a szép, de közhelyes dolgokról akarok énekelni. Egyre érdekesebbnek találom például az emberek hétköznapi problémáit.

– Mikor jelenik meg a lemez?

– Valószínűleg nyár elején hozzuk ki. Nagyrészt a zenekarommal írjuk a dalokat, nem akarjuk ugyanis profikra bízni a dalszerzést. Azt gondolom, uncsi, hogy mindenki a jól bevált slágerszerzőkkel dolgoztat. Azért remélem, hogy – csakúgy mint az előző albumnál – Jamie Winchester most is ellát néhány jó tanáccsal. Jamie egyébként február 10-én fellép velünk az egyik budapesti klubban. Rengeteg új dalt fogunk játszani, és azt is leteszteljük néhány külföldi számmal, hogyan áll nekem ez az új, vadóc-pimasz szerep.

– A honlapodon Király Viktor oldalát reklámozod, ami igen nemes gesztus. Nem lett nehezebb az életed a megasztárok feltűnésével?

– A sajtó mindig azt kapja fel, ami éppen aktuális, így a régiek háttérbe szorulnak. Bármilyen furcsán hangzik azonban, ez engem cseppet sem érint rosszul, sőt még drukkoltam is a megasztárosoknak. Bár nem sok részt láttam, mindvégig Király Viktornak szurkoltam, de Fekete Dávidot is nagyon szimpatikusnak találtam.

– Annak idején a Csillag születik miatt abbahagytad a tanulmányaidat. Tervezed, hogy visszaülsz az iskolapadba?

– Szeptemberben kezdem a sulit. Óvónő leszek, s már most izgalmas terveim vannak a jövőt illetően. Szeretnék nyitni egy magánzeneovit. Már meg is találtam a megfelelő embert hozzá!

– Ezek szerint amit most csinálsz, az csupán hobbi?

– Igen, pontosan így gondolom.

Zene.lap.hu »
Tv.lap.hu »
Sztár.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top