Sztárok

Victoria Beckham: gebe ikon lett a sikkes popbabából

Victoria és David Beckham a világ legszebb és legjobban eladható házaspárja. Az egykori popgirlt és a tehetséges, becsvágyó focistát az istenek is egymásnak teremtették. Sikereiket külön-külön alapozták meg, de igazából együtt jutottak a csúcsra. Az egykori Posh, azaz sikkes Victoria egész élete arról szólt, hogy valamiben a legjobb legyen.

Nemrég három fiuk nélkül szálltak fel a repülőre, hogy ezúttal egy teljes hetet egymásnak szentelve ünnepeljék házasságuk tizedik évfordulóját. A Seychelle-szigeteken töltött vakáció alatt is ragaszkodtak kedvenc olasz márkájukhoz, hiszen csakis méregdrága Armani-modellekben tűntek fel a csőre töltött kamerák előtt. Intim együttlétre kizárólag a környezetbarát, méregdrága, pazar szállodai lakosztályukban jutott lehetőségük. Volt mit ünnepelniük. Tíz esztendővel ezelőtt, alig négy hónappal első közös gyermekük megszületése után még csak egy híres pár voltak. A szupersikeres lánycsapat, a Spice Girls egyik tagja és a tehetséges, ám ismeretlen, jóképű focista. Ketten együtt mára világmárkát építettek.

„Apa, ez gáz!”

Victoria Beckham: Gebeikon lett a sikkes popbabábólAz elektromérnök Anthony William Adams és Jacqueline Doreen Cannon  három lányukkal éltek az angliai Harlow-ban (Essex). A jómódú család  legidősebb gyermeke, Victoria Caroline már kislányként is szeretett volna kitörni, bármilyen módon kiemelkedni az unalmas vidéki gazdagságból. Ám nemcsak unalom, de kitaszítottság is nyomasztotta a kislányt. „Könyörögtem apámnak, hogy ne közvetlenül a suli előtt tegyen ki a Rolls-Royce-ból, mert a többiek emiatt kíméletlenül szekáltak” – mesélte gyerekkori élményét egy interjúban. A sznob és gazdag Victoriával senki nem állt szóba, egyetlen barátja sem volt, társai cukkolták, csúfolták, kiközösítették.
A jómódú família mindent megadott a lányoknak, ami társadalmi és anyagi helyzetük szerint elvárható volt. Victoria már nyolcéves korától balettórákra járt, ám a táncot magát csak később kezdte igazán élvezni. Akkor, amikor megnézte a Fame (Hírnév) című musicalt, ennek hatására döntötte el: akármi is történik, ő sikeres lesz. Ez a konok elhatározás kíséri azóta is életútját.
Az osztálytársai csúnyának és ostobának tartották, maga sem volt önmagával elégedett, turcsi orra és lapos melle nagyon idegesítette. Ezért aztán elhatározta, hogy a siker érdekében – amint lehet – kés alá fekszik, hogy amit a természet elrontott, a plasztikai sebészet rendbe hozza. Tizennyolc évesen felturbózott mellekkel már sokkal nagyobb önbizalommal tekintett a jövő elé. És bár az éneklésre tanárai nem biztatták, mégis konokul próbálkozott, mígnem 1993-ban egy újsághirdetésre jelentkezve elindult a szédítő magaslatok felé.

 

Tudtad?

• Victoria saját bevallása szerint egyetlen könyvet sem olvasott végig. Igaz, háromgyerekes anyaként nincs is ilyesmire ideje, mentegetőzött.
• Victoria következetesen tagadja a plasztikai műtéteiről szóló híreket. „Mindenem természetes, a körmeimet kivéve” – nyilatkozta.
• David életrajzi könyvének egyik alapbölcsessége így hangzik: „Tudom, hogy a külsőségek nem fontosak, de azért mégis.”
• Victoria mindig hord a táskájában kockacukrot, és ha nagyon leesik az energiaszintje, elszopogat egyet.
• Az Armani cég azt fontolgatja, hogy a következő kampányban lecseréli Victoriát Angelina Jolie-ra. Kérdés, hogy ehhez mit szól majd Brad Pitt.

Sikkes Viki visszatért

A Spice Girls tudatosan „megszerkesztett” lánycsapat volt, a leosztott szerepek közül a gazdag családból érkező, barna hajú Victoria képviselte az elegáns vidéki hangulatot, így ő lett a sikkes, azaz Posh Spice. A csapat 1998-as felbomlásáig 55 millió lemezt adott el. A sikert a lányok szólókarrierjükbe igyekeztek továbbmenekíteni. Ez Victoriának ment a legnehezebben. Szólólemeze, dalai sokkal kevesebb figyelmet kaptak, mint egy-egy cipője vagy új frizurája.
Az egykori sikereket az öt lány újra át akarta élni, így két éve egy hatalmas világ körüli turné erejéig összeálltak, és biztosra mentek: kizárólag a régi klasszikus sikerekkel léptek színpadra. Victoria, immár világhírességként, nem hazudtolta meg önmagát. Az amúgy is túlméretezett turnéstábban hozzá 170 fős személyzet tartozott, a több tucat sminkes, fodrász és öltöztetőnő mellett masszőrök, szakácsok és természetesen a három fiúra vigyázó dadusok utaztak velük. „Azt akartam, hogy a fiaim lássák: a mamájuk popsztár volt” – nyilatkozta Victoria.

A turné természetesen nagy médiafelhajtás volt, ám egy dolog ezúttal is teljesen nyilvánvalóvá vált: David jobb a fociban, mint Victoria az éneklésben. Így nem csoda, hogy már közös életük kezdetén a családfő karrierje számított igazán fontosnak. David azóta is hálás feleségének, hogy ellenállás nélkül vállalta az anya és feleség szerepét, ami azért még így is nagyobb sikereket hozott neki, mint az éneklés.

A tökéletes test

Victoria Beckham: Gebeikon lett a sikkes popbabából„Hogy egészen őszinte legyek, sosem voltam igazán jó semmiben” – nyilatkozta Victoria Beckham 2007-ben az amerikai Elle magazinnak. Ez a mondat különösen szomorkásan hangzik egy olyan híresség szájából, aki ideje nagy részét azzal tölti, hogy legalább egyvalamiben tökéletes legyen. Miután a művészeti vonal nem jött be annyira, Victoria a saját testét, megjelenését alkotja naponta újra és újra, mind tökéletesebbre. Rossz nyelvek szerint beteges a soványsága, a női mérettáblában a nem létező 23-as farmert külön varratnia kell magának, hiszen ez normál esetben a 7 év körüli kislányok mérete. Ám ő tagadja az anorexiát. A 171 cm-es magasságához képest aggasztóan sovány Victoria szerint a tökéletes test titka a napi 200 felülés a betonkemény has érdekében, emellett fontos a szójababból, eperből és fejes salátából álló étrend követése. Állítólag hetek alatt elérhető az a tökéletes test, amely az egykori Spice Girlnek van. Ám Victoria egyáltalán nem éri be csupán a kockás hassal, ennél sokkal több kell neki. A szó szoros értelmében sokat ad a külsejére, hiszen évente 100 ezer fontot, kb. 37 millió forintot áldoz ruháira. Tökéletes megjelenése nemcsak sok pénzbe, de sok energiába is kerül. Victoria ezért szívesen mélyed bele a divatmagazinok világába, sőt ő maga is ad divattanácsokat egyszerű, mezei asszonyoknak, persze sztárgázsiért. Amerikai élete során kezdett divattervezéssel foglalkozni, örömmel újságolta, hogy ez végre olyan elfoglaltság, amely során az agyát is használhatja. Életében először olyat csinál, amit szeret, és amihez – saját meglátása szerint – érzéke is van.

Szeress, világ!

„Igaz, hogy beleférek a legkisebb farmerekbe, de higgyék el, ettől közel sem érzem jól magam” – nyilatkozta a mindig figyelemre és elismerésre vágyó egykori Spice Girl. A világ csak egy, a részletekig kínos alapossággal megcsinált divatikont lát, aki nagyméretű fekete szemüvegek mögé rejtőzve terelgeti a világ repülőterein fiait, mosolytalanul, sietősen. Ám Victoria úgy érzi, az emberek félreismerik, ő igazából jókedvű, vidám nő, aki odafigyel a családjára, igyekszik egészségesen étkezni, egészségesen élni, és aki most úgy érzi, igazán kiteljesedhet a divat világában. Karrierjében továbbra is tudatos maradt, a tervszerű Victoriáról egy közeli ismerőse egy brit bulvárlapnak azt nyilatkozta, hogy „Victoria mindent aggályosan eltervez. A naptára tele van vacsoradátumokkal és mindenféle találkozókkal.” Ez különösen az amerikai életük előtti időszakra volt jellemző. Victoria nem tagadta, két híresség barátságát akarta mindenáron elnyerni, az egyik a Cruise házaspár, akikkel már korábban is jóban voltak, annyira, hogy legkisebb fiuk, a 2005 februárjában született Cruz David neve a baráti házaspár családneve iránti tiszteletet fejezi ki. Victoria igazi eszményképe azonban Jennifer Lopez. Szeretett volna ő is olyan karriert befutni, mint a popdívából lett színésznő és divattervező. Úgy tűnik, ez most már neki is sikerülni fog.

Victoria Beckham: Gebeikon lett a sikkes popbabából

 

Együtt sírunk, együtt nevetünk

Mint egy régimódi sláger, olyannak láttatja magát a Beckham házaspár, ahogy a saját házasságukról nyilatkozik. Pazar és felejthető hetek, jó és rossz napok vannak mögöttük, de akármi is történt, egy biztos, közös életük a szereteten alapul, együtt sírnak, együtt nevetnek, és ez így is marad.
Az eltelt tíz esztendőben valóban volt részük jóban-rosszban, fehérneműmodellekben és bébiszitterekben. David mint sármőr csábító jött ki minden leleplezett és ki nem tudódott kalandjából, Victoria pedig igazán elegánsan viselte a dolgokat. Ezt a szép focista is értékelte, egy tévéinterjúban nemrég arról beszélt, hogy még legalább két gyereket szeretne, hosszú távú tervei között tehát egyáltalán nem szerepel, hogy lecseréli Victoriát.
Józan esze szerint sem tenné ezt, hiszen ők ketten külön iparággá kezdenek válni. Tavasszal készültek el az Armani őszi–téli kollekciójához készített fotók, amelyek a szokottnál is forróbb és olajosabb módon mutatják be a házaspáron az olasz fehérneműket.
Hogy boldogságuk valódi-e, vagy csak marketing, nem tudni. Kétségkívül jót tettek egymás karrierjének, a huszonéves feltörekvő, jóképű futballista igazán nagy ugrással termett a lapok címlapján, amikor összekötötte életét a csinos pophercegnővel. Victoria pedig könnyedén intett búcsút korábbi életének egy új álom reményében, hogy végre megvalósíthassa azt, amit mindig is akart: valamiben ő lehet a világon a legsikeresebb. David Beckham feleségeként ez összejött neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top