Sztárok

Elhunyt a sztárséf

65 éves korában elhunyt a sajátos főzési stílusáról és életigenlő temperamentumáról ismert sztárséf, Keith Floyd.

Fotó: www.floydonline.co.uk
Fotó: www.floydonline.co.uk

Floydot partnere, Celia Martin dorseti otthonában érte utol a halál hétfőn éjjel. Az orvosok 45 percig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. A mesterszakács, aki Franciaországban élt, csupán három hétre tért vissza Angliába, hogy kemoterápián vegyen részt. A séf bélrákkal küzdött, amelyet 2006-ban diagnosztizáltak nála.

„Keith nemcsak az egyik legjobb volt, ő volt a legjobb televíziós szakács. Egy hihetetlen ember, aki teljesen kiélvezte az életet, inspirációt jelentett nekem és másoknak is” – idézte a Daily Mail Jamie Olivert.

A 65 éves sztárszakács ugyanakkor nem volt elragadtatva a fiatal séfektől, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette őket, akiket csak a hírnév életet. „Mindegyiküket megbabonázta a televízió; hozzáteszem nem ők a hibásak, hanem a producerek.”

Floyd nemcsak televíziós műsoraival ért el sikereket, de számtalan szakácskönyvet is írt, amelyek közül 20 bestseller lett. Éttermei működnek Nagy-Britanniában, Franciaországban, Spanyolországban és Ázsiában.

A legtöbben valószínűleg csokornyakkendős, nagy mozdulatokkal magyarázó, lehengerlően főző emberként emlékszünk majd rá, akinek mindig ott volt egy pohár vörös bor a keze ügyében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top