Sztárok

Nyolcvanéves lenne a csodaszép színésznő!

Ma ünnepelné nyolcvanadik születésnapját a legendás Grace Kelly.

1929. november 12-én született minden idők egyik legszebb sztárja, Grace Kelly. Kislányként még meglehetősen csúnyácska volt, ezért mindenki csúfolta. Hiába ellenezte a családja, ő mindenképpen színésznő szeretett volna lenni. Modellkedésből élt, majd 22 évesen végre szerepet kapott a Tizennégy óra című filmben. Alfred Hitchcock meglátta a színésznőben rejlő tehetséget, és három filmjében is szerepeltette. 1955-ben már Oscar-díjat is nyert a The Country Girl című drámában nyújtott alakításáért.

III. Rainier monacói herceg halálosan beleszeretett az akkor már ünnepelt dívába, és szerelmüket 1956-ban törvényesítették is. Az évszázad esküvőjének nevezett rendezvényen több ezren ünnepelték a boldog párt. Házasságkötésük után a főúri család ellenezte, hogy Grace Hollywoodban dolgozzon, ezért nem állt többé kamerák elé.

1982-ben, 52 éves korában autóbalesetet szenvedett, amelyet nem élt túl. A monacói Szent Miklós-katedrálisban helyezték örök nyugalomra.

A Hátsó ablak című Hitchcock-filmben

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top