Sztárok

Vérét félti a kiéhezett nőktől Robert Pattinson

A világ leghíresebb vámpírja, akinek nők milliói tartanák oda önszántukból a nyakukat. Robert Pattinson azonban gyűlöli a népszerűséggel járó tortúrát, és komoly fóbiái alakultak ki a rajongók miatt.

Vérét félti a kiéhezett nőktől Robert PattinsonGyilkosan átható pillantás, érzéki ajkak és veszélyesen szexi kisugárzás – Robert Pattinson vérbeli szívtipró. Legalábbis a vásznon. Az Alkonyat szexi vámpírját, Edward Cullent alakító brit színész korunk első számú szexidolja, noha Pattinson utálja a rá osztott dögös pasi szerepkörét.

A világ csak az érzelemgazdag, csillogó vámpírfiút látja benne, azt, hogy ki is valójában ez az ízig-vérig visszahúzódó, elvont pasi, csak kevesen tudják. Valódi karaktere távol van az Alkonyat-béli szerepétől… 

Robert a ködös, esős Londonban született középosztálybeli, háromgyermekes családban. Édesapja autókereskedő volt, aki napi tizenkét órákat dolgozott, hogy eltarthassa családját.

Robert félénk, inkább lányos gyerek volt, amit nővérei alaposan ki is használtak, hiszen rendre lánynak öltöztették, és úgy mutatták be őt a barátnőiknek.

„Azt mondták, én vagyok a kishúguk, Claudia. Irtó ciki volt. Igaz, a kinézetem is kínos volt akkoriban. Túlságosan dús, hullámos hajam és nagy orrom volt, húsos szám, és még vézna is voltam. Nem csoda, hogy mindenki azt hitte: nekem sohasem lesz barátnőm – mesélte Pattinson, aki dacára kinézetének, mégiscsak megtetszett egy lánynak.

– Tizenkét éves voltam, amikor először csókolóztam, és tizennyolc, amikor elveszítettem a szüzességemet. Egyik sem volt különösebben nagy élmény, igaz, én vajmi kevés dolgot élveztem akkoriban. Antiszociális, visszahúzódó, túlságosan félénk fiatal srác, majd tini voltam, nem igazán találtam a helyemet az életben. Gyakran gondolkodtam azon, hogy egyáltalán miért is születtem meg erre a földre. Másról sem szólt az életem, mint hogy az utamat kerestem” – vallotta be.

Ám éppen nyurgasága, lányos vonásai járultak hozzá ahhoz, hogy a tizennyolc esztendős Robertet modellkedni hívják. Pár éve a modellszakmában az úgynevezett androgün kinézetű férfiak voltak a divatosak, keresettek, és ez nagyon kedvezett a furcsa külsejű srácnak. Számos újságban szerepelt, még alsóneműt is reklámozott.

„Jól kerestem akkoriban, és nagyon örültem a pénznek. Ám a jó világ akkor véget is ért, amikor elkezdtem megférfiasodni. Egyik napról a másikra karakteressé vált az arcom, a testem, és ez már nem tetszett a megrendelőknek. Túl pasis lettem. Szerencsétlen fejezete volt ez a modellkarrieremnek. Valami más megélhetési mód után kellett néznem” – mesélte.

Vérét félti a kiéhezett nőktől Robert Pattinson

Pattinson ügynököt fogadott, és folyamatosan válogatásokra járt. Mint a modellmunkákból kiöregedett, jóvágású srác, a színészettel és a zenei pályával kacérkodott. Eleinte semmilyen szerepet nem kapott, rendre azt mondták neki, hogy hiányzik belőle az a bizonyos kisugárzás.

Első nagyobb szerepe és egyben színészi pályájának kezdete a német Ring of the Nibelungs (A gyűrű átka) című tévéfilmben volt mint Giselher, majd szerepelt még 2005-ben Mira Nair rendezőnő Vanity Fair filmjében is, de mint sok kezdő színésznek, az ő jelenetét is kivágták a filmből, csak a DVD-verzión látható.

2005 májusában részt vett a The Woman Before című film brit premierjén, ahol megismerte Tom Riley rendezőt, aki később ráosztotta Cedric Diggory karakterét a Harry Potter and the Goblet of Fire című filmben. Alakítása után a The Times a holnap sztárjának választotta. Ám karrierje kis híján ráment magánéleti problémáira. Pattinson ugyanis menthetetlenül beleszeretett egy Nina Schubert nevű modellbe, és bármire képes lett volna, csak hogy megtartsa a lányt. Pár hónapig voltak csupán együtt, de Pattinson olyan szerelmes volt, hogy komolyan fontolgatta: feleségül veszi a lányt, és követi mindenhova a világban. Ám rájött, hogy Nina megcsalja.

„Eleinte csupán gyanítottam, hogy Nina félrelép, de bizonyosságot kellett szereznem. Ezért elbújtam a háza előtt egy konténerben, és onnan leselkedtem egész éjszaka. Sajnos beigazolódott a gyanúm, Ninának ugyanis volt valakije. Borzalmasan nagy csalódás volt ez számomra, hiszen én nagyon szerettem őt. Ennek ellenére később ki akartam békülni Ninával, de ő elment Új-Zélandra, és nem találkozunk többé. Utána voltak még barátnőim, de egyikük iránt sem éreztem olyan különlegeset, mint Nina iránt.”

Vérét félti a kiéhezett nőktől Robert PattinsonNina Schubert mára biztosan megbánta, hogy faképnél hagyta és megcsalta Pattinsont, akiből időközben nemzetközi sztár lett. Amikor jelentkezett az Alkonyat című, nagyon népszerű könyvből készült film szereplőválogatására, maga sem gondolta volna, hogy egyszer ekkora sikere lesz. Az Alkonyat című kötetet több mint 5,5 millió példányban adták el, 30 hétig vezette a New York Times bestsellerlistáját, igazi kulturális jelenség, így nagy várakozás előzte meg a filmet. Főleg a főszereplő vámpír, Edward Cullen személye volt kulcskérdés. Olyan fiatal színész kellett, aki nem csupán jóképű, szexis, de hátborzongató is tud lenni.

Pattinson tulajdonképpen a női főszereplőt, Bellát alakító Kristen Stewartnak köszönhet mindent. Mikorra Pattinson sorra került, a készítők már számos fiatal színészt megnéztek, de az író, Stephenie Meyer és a női főszereplő, Kristen nem voltak elragadtatva egyiküktől sem. Amikor Robert megjelent a színen, minden egy csapásra megváltozott. Állítólag Kristen Stewart abban a pillanatban vonzódni kezdett Pattinsonhoz, ahogy meglátta.

„Megfagyott a levegő, ahogy Robert bejött. Félelmetes, borzongató és izgató légkör lengte körül. Éppen olyan volt, mint amilyennek Edward Cullent megálmodta az Alkonyat írója. Rögtön tudtuk, hogy megtaláltuk a tökéletes Edwardot. Nem is volt kérdés, hogy Robertet választjuk ki a szerepre” – mesélte el az Alkonyat című film írója.

A film, dacára annak, hogy eléggé megosztja a közvéleményt, frenetikus sikert aratott, Pattinsont pedig a legnagyobb sztárok, fiatal szexidolok körébe emelte. A második részért már tízmillió dollár ütötte a markát, számos reklámszerződést kapott, és zenei lemezét is kiadták. Ráadásul a magánéleti boldogságot is megtalálta, hiszen a valóságban is összejött filmbéli partnernőjével, Kristen Stewarttal. A kapcsolatukat sokáig titkolni kellett, hiszen a készítők szerint nem tett volna jót a filmnek és a főszereplők imázsának, de egy vancouveri csókolózós vacsora közben a szerelmespár lebukott. Utána olyan híreket is lehetett hallani, hogy már szakítottak, de jól értesültek azt is tudni vélték, hogy valójában mindkét sztár a saját neméhez vonzódik. Pattinson jót nevet ezen, szerinte a sikernek a pletykán kívül más hátulütője van. A színészt ugyanis roppantmód zavarja, hogy ennyien rajonganak érte.

„A népszerűséget soha nem fogom megszokni. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni a rajongókkal, és igazság szerint félek is tőlük. A múltkor megtámadott egy csapat nő, és azt üvöltötték, hogy szívjam ki a nyakukat. Az egyik előttem megvágta magát, ömlött belőle a vér. Azt hittem, elhányom magam. De ugyanilyen ijesztő volt az is, amikor azt üvöltötték, hogy az én véremet akarják. Komolyan rettegek attól, hogy valami őrült nő elkap, és belém szúr egy AIDS-es fecskendőt” – vallotta be a világsztár, aki komolyan fontolgatja, hogy hamarosan felhagy a színészettel, és legnagyobb szenvedélyének, a zenélésnek él majd. Akárhogy is dönt, Pattinson neve a hölgyek szívében most már örökre egybeforrt a minden ízében szexis vámpírral, Edward Cullennel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top