Sztárok

A pszichológus szerint Claudia magában omlik össze

Nem biztos, hogy jó módszer, hogy Liptai Claudia nem sokkal szerelme, Daróczi Dávid elvesztése után máris visszamegy dolgozni – állítja a pszichiáter. A szakember szerint egy szeretett ember elvesztése esetén a fájdalmat meg kell élni.

A pszichológus szerint Claudia magában omlik összeLiptai Claudia állítólag a munkába temetné szerelme, Daróczi Dávid elvesztése miatt érzett fojtogató fájdalmát. A sajtóban megjelent és a TV2 folyosójáról kiszivárgott hírek szerint a műsorvezető hamarosan visszatérne a képernyőre. Dr. Csides Kata pszichológus szerint Claudia esetében ártani biztosan nem árt a munkaterápia, hiszen a műsorvezető roppant erős nő, de alapvetően nem jó módszer a munkába temetkezni. A szakember úgy gondolja, ha valakit nagy veszteség ér, nem háríthat, nem kerülheti el, hogy iszonyú fájdalmat érezzen.

– Mindenekelőtt a fájdalmat meg kell élni. Nem baj az, hogy rettenetesen fáj, ez természetes. Sokkal rosszabb, ha valaki elfojtja az érzéseit. Meg kell találni a kimeneteleket, ahol a fájdalom, a düh lassanként távozik majd – nyilatkozta a Nők Lapja Cafénak dr. Csides Kata pszichiáter.

– Claudia nagyon erős nő, és biztos vagyok benne, hogy ha visszatér a képernyőre, akkor a fájdalmából szinte semmit sem érzékelhetnek majd a nézők, de ne higgyék, hogy attól még nem szenved. Teljesen biztos, hogy esténként összeomlik, és vizesre bőgi a párnáját. Magában, a négy fal között omlik össze. Abban csak reménykedni tudok, hogy van egy olyan barátja – vagy valakije –, aki meghallgatja, hiszen ilyenkor mindig szükség van valakire, akinek a szenvedő sírhat, panaszkodhat. Claudiától elvonatkoztatva, fontos, hogy ha valakit veszteség ér, ne maradjon sokat egyedül, legyen mellette valaki, aki erős, akire támaszkodhat. Még egyszer hangsúlyozom: soha ne szégyelljük, ha fáj valami. Tudatosítsuk a fájdalmat, éljük meg, és egyszer arra ébredünk, hogy már nem is fáj olyan nagyon – tette hozzá a szakember.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top