Sztárok

Visszavonul az 57 esztendős énekesnő

A Vaya Con Dios énekesnője, Dani Klein fontolgatja, hogy az idei koncertkörút után elkészíti a csapat utolsó albumát. 57 évesen már nem érzi magát elég fiatalnak ahhoz, hogy még évekig járja a világot koncertjeikkel. Az énekesnő a Nők Lapja Cafénak adott interjújában többek között erről beszélt.

– A jelenlegi turné után tartok egy kis szünetet, majd elkezdek dolgozni az új albumunkon, amelyről jelenleg azt gondolom, hogy az lesz az utolsó lemezünk. Éppen ezért arra a korongra elég időt szeretnék majd szánni. A CD megjelenése után lehetséges, hogy még egy búcsúturnéra is elindulunk – mondta Dani Klein, majd hozzátette: imád zenélni, de már nem érzi elég fiatalnak magát.

Visszavonul az 57 esztendős énekesnő– Miért gondolkodik azon, hogy utolsó lemezt készítsenek?
– Két és fél év múlva 60 leszek. Úgy érzem, hogy egy idő után el fogok fáradni ettől az egésztől. A turnézás néha már nagyon nehéz. Azt gondolom, eljött az ideje, hogy befejezzem, és élvezzem a szabadidőmet.

– Nem fájdalmas belegondolni abba, hogy nem állhat többé a színpadon, nem láthatja a közönséget?
– Ahogy említettem, én is öregszem. Persze fájdalmas, nagyon szeretek zenélni, de egyszer mindent be kell fejezni.

– Melyik volt a karrierjének legizgalmasabb időszaka?
– Minden időszak emlékezetes valamiért, de természetesen a legfontosabb a kezdeti időszak volt. Az az érzés azonban felülmúlhatatlan, amit akkor éreztem, amikor először meghallottam a saját dalunkat a rádióban.

– Milyen tanácsot adna a a zeneiparba frissen belépő énekesnőknek?
– Mindig maradjanak meg önmaguk. Ne hallgassanak azokra, akik azt mondják, meg kell változniuk. Ebben az iparágban sokszor valami teljesen mást akarnak csinálni az emberből, mint ami. Ezt nem szabad hagyni. A legfontosabb, hogy tiszteljük magunkat, és mindig azok maradjunk, akik vagyunk. Soha ne akarjunk valaki más bőrébe bújni.

– Elgondolkodott valaha azon, hogy melyik a Vaya Con Dios legismertebb száma?

– Ó, valószínűleg a Neh Nah Nah Nah. Bár lehetséges, hogy ez országonként változik.

Visszavonul az 57 esztendős énekesnő– Rengeteg ember ismeri ezt a számot, vagy ha nem is az egész számot, de legalább a refrént. Éppen ezért hadd kérdezzem meg (hisz nyilván sokan nem tudják): miről szól a dal?
– Egy egyszerű buliról, amikor több nő közösen úgy dönt, hogy kimozdulnak otthonról, és – csak a lányok – elmennek szórakozni. A „Nah Nah Nah” a dalban azt jelképezi, hogy a hölgyek remekül érzik magukat. Igazából a „Nah Nah Nah” bármit jelenthet, amikor az ember jól érzi magát.

– A közelmúltban megjelent lemezük teljes egészében francia nyelvű. Miért?
– A francia az egyik a két anyanyelvem közül. Francia iskolába jártam, és otthon is francia nyelvű kötetek álltak a könyvespolcokon. Az első könyv, amelyet életemben először elolvastam, franciául volt. Ráadásul akkoriban az ezen a nyelven íródott dalok is nagyon népszerűek voltak, mondhatni, még a vízcsapból is azok folytak. Így a francia nyelvű CD számomra azt jelenti, hogy visszatértem a gyökereimhez.

– Szeptember elsején Budapesten is fellépnek. Ott azért angolul is énekel majd?
– Természetesen. A koncerten a régebbi és a friss dalok közül is számos felcsendül majd, de a nagy slágerek nem maradnak ki a programból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top