Sztárok

Vastag Tomi: “Az elkövetkező időszakban semmilyen módon nem vágyom barátnőre!”

Habár ő az X-Faktor legfiatalabb versenyzője, mégis felnőttbölcsességgel mesél arról, hogy milyen B terve van arra az eshetőségre, ha az énekesi karrierje nem jönne össze.

Énekóráról rohant az interjú helyszínére, ám még a beszélgetés előtt versenytársait és engem is meghívott egy italra. Arra számítottam, hogy egy tinisztárral fogok beszélgetni, de Vastag Tomi, úgy tűnik, felnőtt az elmúlt négy hónap alatt. Nincsenek számára tabukérdések, őszintén mesél mindenről, a hibáiról és az összetartó családjáról egyaránt. És persze a szerelemről is…

– Azt nyilatkoztad a múlt héten az élő adásban, hogy neked sokkal fontosabb a bátyád sikere az X-Faktorban, mint a sajátod. Miért?
– Ez összetett helyzet. Nem akarok kiesni, és tudom, hogy ez hatalmas lehetőség számomra, de nem tudom, elég jó vagyok-e már ahhoz, hogy itt lehessek. A 28 éves testvéremnek ez valóban talán az utolsó nagy lehetősége. Ugyanakkor nekem is az, hiszen ha az X-Faktor után nem lesz belőlem elismert és ismert énekes, akkor utána próbálkozhatok akármennyit lehet, hogy már soha nem fogok befutni.

– Ketten álltok a reflektorfényben, Vastag Csaba és Vastag Tamás, de van egy harmadik Vastag testvér is. Ő nem szorult most ki kicsit ebből a „Vastag bandából”?
– Ő is fontos tagja a mi csapatunknak. Egy ideje Csabi és én együtt járunk fellépni, és a másik bátyám visz minket autóval, összeállítja a számlistát, intézi a hangosítást. Nélküle mi sem működnénk így. A háttérmunka ugyanolyan fontos, mint a színpadi. Habár a nézők nem látják a harmadik Vastag fiút, ő ugyanolyan részese a csapatunknak!

Vastag testvérek
Vastag testvérek: Balázs, Tamás és Csaba
Fotó: Sanoma-archív/Németh Gabriella

– Fiatal vagy, továbbtanulás előtt állsz. Készülsz valami B tervvel az életre, vagy csak az éneklés van, és semmi más?
– Mindenkinek kell hogy legyen B terve. A mai világban már nem állhat valaki egy lábon, és hiszem, hogy amit megtanulunk, az előbb vagy utóbb mindig hasznos lesz számunkra. Ezért szeretnék egy civil foglalkozást. Amellett, hogy az éneklés az első az életemben, mindenképpen kell egy másik lehetőség is, hiszen semmi sem szól örökre.

– És milyen úton indulnál?
– Közgazdaságtan vagy jog.

– 10 év van közted és a bátyád között. Milyen jó tulajdonsága van Csabinak, amit szívesen eltanulnál tőle, és milyen hibája van, amit semmiképpen nem akarsz átvenni?
– A legfontosabb tulajdonság, amit meg kell tanulnom Csabitól, hogy minden helyzetből képes legyek felállni. Hiszen a testvérem 28 éves, 14 éves kora óta énekel, számos kudarc érte, és 14 évet várt az első nagy lehetőségére, mégsem adta fel soha. Így szeretnék küzdeni én is.
Ami mindkettőnk rossz tulajdonsága, az a pontatlanság. Ezt tapasztalhattad te is, hiszen 18 percet késtem az interjúról. Mentségemre szóljon, énekórán voltam. De a késésről le kell szoknom!

Vastag Tamás
Fotó: Sanoma-archív/RTL Klub Sajtóklub
Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub
Fotó: Sanoma-archív/RTL Klub Sajtóklub

– Te vagy a tinilányok kedvence. Kerültél már olyan helyzetbe, hogy finoman, de le kellett szerelned egy fiatal rajongódat?
– Olyan helyzetet még nem éltem át, hogy a tinilányok hadától ne tudtam volna bejutni a házba. Hármas-négyes csoportokban szoktak odajönni hozzám, kedvesek és aranyosak, és még senkit nem kellett, úgymond, leszerelnem, mert nem adtak rá okot.

– Nyáron szakítottál a barátnőddel. Azt mondtad szeptemberben, hogy csak az X-Faktor fontos most számodra. Mégis, egy napilap olvasója szerint csókolóztál az egyik kiesett versenyzővel, Mimivel. Akkor most mi is az igazság?
– Az elkövetkező időszakban semmilyen módon nem vágyom barátnőre!

Kőrös Mimi - tényleg együtt vannak?
Kőrös Mimi a versenyzőtárs, akivel összeboronálták Tomit – tényleg együtt vannak?
Fotó: Sanoma-archív/RTL Klub Sajtóklub

– Ezt ilyen keményen hogy jelentheti ki egy ilyen fiatal fiú?
– Úgy, hogy most teljesen más dologra akarok koncentrálni. Ha most jönne egy nő az életembe, az sok energiát elvenne tőlem, hiszen a szerelmet nem lehet félvállról venni. Így sem érzem azt, hogy száz százalékot nyújtok az X-Faktorban, akkor pedig még rosszabb lenne a helyzet.

– Valami megcsillant benned a válogatók alatt, viszont ahogy a zsűri fogalmazott, az élő adásokban eddig hiányzott belőled az a bizonyos plusz. Mi történt?
– Az éneklés elég intim dolog, a saját érzéseidet rakod ki az emberek elé. Hétről hétre azon dolgozom, hogy erre kész legyek, de még mindig hiányzik valami. Remélem, hogy a harmadik alkalommal újra kijön belőlem az, amit a válogatón láttak bennem a mentorok, de az élő adásokban eltűnt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top