Sztárok

Tabáni István: “A kedvesem a háttérből figyel, de mellettem áll…”

Már nem az a halk szavú férfi, aki egy évvel ezelőtt volt. Azt mondja, megtanulta megvédeni magát, és bizony tud harapni is, ha kell. Azt például egyáltalán nem engedi, hogy a szeretteit bántsák. A változás a most megjelent második nagylemezén is érezhető. Egy új Tabáni István adott nekünk interjút.

„Egy útra léptem, ami tele van kihívásokkal, de érzem, hogy nem vagyok egyedül, mert nagyon sokan szeretnek és segítenek abban, hogy ezt az utat boldogan és könnyen tegyem meg. Minden megtett lépés közelebb visz a célhoz és azokhoz az emberekhez, akiknek a szívében dal van. Minden dal és ember egy külön világ, és mind üzenni kíván. Én is ezt teszem.”

Tabáni István

Tabáni István: „A kedvesem a háttérből figyel, de mellettem áll...”Az új albumodon (Gyönyörű szép c.) több dalszöveget is te jegyzel. Mi ihlette ezeket a szövegeket? Miről szólnak?
A Repülj hát című dal, amit például én írtam, az a kedvesét elvesztett ember fájdalmáról szól. Egy vágyakozás és búcsú is egyben. Tulajdonképpen minden dalszövegíró olyan témákat dolgoz fel, ami maga az élet. A szerelem és a halál…

A saját szerzemények mellett egy Bikini- és egy Demjén Ferenc-feldolgozás is megtalálható az albumon. Miért pont tőlük választottál egy-egy dalt?

Mindketten a kedvenceim között szerepelnek. A Szabadság vándorai című dal például a küzdelemről szól, a szabadságról, a vágyról és arról, ahogyan elérjük a célunkat. A Bikini-dalt egyszerűen szeretem, és volt olyan visszajelzés a közönségtől, hogy kicsit rockosabb számokat is hallanának tőlem.

Kicsit úgy érzem, hogy az első lemezed, a Ments meg!, még a küzdelemről szólt, a harcról, a kételyekről. A mostani dalaid azonban már pozitívabb képet festenek.
Igen, a Ments meg! teljesen más hangulatú volt. Az arról szólt, amit a Csillag születik előtt éreztem. Az érzéseim, az életem változását teljesen nyomon lehet követni a két lemezen. Ezt jól látod.

Tabáni István és családja
Tabáni István és családja
Fotó:Sanoma Archív/Nagy Zoltán

Amikor elkészült az új albumod, kinek mutattad meg először?
Természetesen a családnak, az ő véleményük is nagyon fontos.

Elfogadod a kritikájukat?

Persze. Megkritizálnak otthon, nem csak hátbaveregetés van.

Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub
Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub

Nem vagy az a tipikus sztáralkat. Keveset hallunk az életedről. Mégis hihetetlen rajongótáborod van, sokan szeretnek. Mi a titok? Úgy lettél sikeres, hogy nem teregetted ki az életedet a lapoknak.
Mindenki másképp próbálja magát népszerűsíteni. Én nem feltétlenül akarom mindenáron eladni magam. Akkor szeretek beszélni magamról, amikor van értelme, van mit mondanom. És kerülöm azokat a helyzeteket, amelyek negatív színben tüntetnek fel. Még akkor is, ha a negatív reklám is reklám. Az a fontos, hogy ne csak emlékezzenek rám pár év múlva, hanem azt is lássák, amit alkottam.

Egy év telt el a Csillag születik óta. Két nagylemez, sok fellépés, a rádiók játsszák a dalaidat. Sok rajongód van, és egy szerető barátnőd. Mi hiányzik?

Hát tényleg nem panaszkodhatok. Igazából mindig a következő állomás van előttem. Új dallamok járnak már most a fejemben, megszállottja lettem a zenének. És inspirál az emberek támogatása.

Fotó: Sanoma Archív/Gálos Mihály Samu
Fotó: Sanoma Archív/Gálos Mihály Samu

Amikor hirtelen valaki ismert lesz és rengeteg fellépése lesz, egyre több pénzt keres. Azt mondják, kétfajta ember van: Az egyik szórni kezdi a pénzt, költekezik, nem gondol a jövőjére. A másik soha nem felejti el, honnan jutott idáig, és félve attól, hogy egyszer még visszatérhet a múlt, meggondoltan bánik a pénzzel. Te melyik kategóriába tartozol?
Ez személyiségtől függ, ha valaki nem tudja kezelni a pénzt és kifolyik a kezéből. De éppen ezért ott van a család, akik figyelmeztetnek és emlékeztetnek arra, hogy a földön maradj. Én azt láttam, hogy a szüleim beosztották a pénzt, nem költekeztünk. Megfontolt vagyok, egy év telt el a Csillag születik óta, és azt lehet mondani, a pénzemet még nem is igen költöttem el. Magammal még nem is tudtam foglalkozni.

Fél éve volt barátnőd, amikor először láthattunk rólatok közös fotót. Akkor is egyetlen lapban szerepeltetek, csak ott nyilatkoztatok. Nagyon óvod ezt a szerelmet?

Igazából nem zárkózunk el, és ha a megkeresnek, akkor mesélünk, de tény, hogy nem akarok a párkapcsolatommal szerepelgetni. Ha a családommal kapcsolatos kényes témákkal hívnak fel a lapok, akkor harapok!

Milyen az, amikor Tabáni István harap?  

Nézd, nekem a családi életem szent, ez az én életem, a mi életünk; nem adom ki.

A párodnak van kedvence dala az új albumról?
Igen, a Repülj hát.

Ami a szakításról szól?
Így van.

El szokott kísérni a fellépésekre?
Előfordul.

Akkor az első sorban áll, vagy csendben a háttérben marad?
A háttérben vár rám, de mellettem van…

Boldogok vagytok?
Tökéletesen kiegészítjük egymást, és ez egy párkapcsolat lényege, nem?

(Ha tagja vagy a Nők Lapja Café, facebookos rajongói csoportjának, akkor érdemes most felmenned az oldalra, mert Tabáni István dedikálta nekünk legújabb lemezét, amelyet kisorsolunk.)

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top