Sztárok

Ki ez a Robert Pattinson, akit egy világ imád? Interjú a magyar lánnyal, aki mindent tud róla!

Sikoltozó, őrjöngő, önkívületi állapotban lévő tinilányok veszik körül, bármerre megy a világon. A Twilight-filmek sztárja, Robert Pattinson rejtőzködik a rajongók és a sajtó elől egyaránt. Egy magyar újságíró, Szurovecz Kitti azonban mindent tud róla. Pattinson élete annyira megihlette a szerzőt, hogy új könyvének alapjául is ez szolgált.

Ha három szóban kellene bemutatnod Robert Pattinsont, mint mondanál róla?
Jóképű, titokzatos, szenvedélyes.

Érdekesség: Pattinson többször nyilatkozta évekkel korábban, hogy mennyire irigyli Daniel Radcliffet. A Harry Potter sztárja visszaüzent neki egy interjúban, hogy ez a csillogás nem az, aminek látszik. És ezt már Pattinson is tudja.

Mitől alakult ki a Robert Pattinson-láz az egész világon? Csak a Twilight miatt, vagy van ennek a fiúnak egy olyan személyisége, ami rabul ejti a nőket?
Biztos te is tudod, hogy szerepelt a Harry Potter negyedik részében, mégsem arról azonosítják be. Szerintem az lehet a titok, hogy az első szerelem varázsát a Twilight első részében akkora intenzitással vitte a vászonra, hogy 8 évestől 80 évesig minden nő elalélt tőle. Ráadásul a legtöbb lány Edward Cullent látja benne, nem pedig Robert Pattinsont.

Mit tudunk róla? Ki ez a fiú?

Apukája hétköznapi taxisofőr, anyukája egy modellügynökségen dolgozik, van két nővére. Teljesen átlagos angol családból származik.

Szurovecz Kitti
Szurovecz Kitti

Mondj egy pletykát, amit már hallottunk Pattinsonról, és igaz, és egy olyat, ami színtiszta hazugság.
Az igaz, hogy a mai napig kislámpa fényénél alszik, mert szorong a sötétben. De nem igaz, hogy homoszexuális.
Bár érdekesség egyébként, hogy sokáig úgy nevelték, mint egy kislányt, mert a két nővére nagyon szeretett volna egy húgicát, de hát Robert fiú lett. Viszont a testvérei úgy bántak vele, mint ha lány lenne. Ötéves korában beöltöztették Robertet kislánynak, és úgy mutatták be a barátnőiknek a játszótéren, hogy „Ő itt Claudia, a húgunk”. Ezt például egy interjúban mesélte el a színész.

Te honnan tudsz ilyen sokat róla?
Úgy kezdődött az érdeklődésem iránta, hogy a Meglepetés magazinnál, ahol dolgozom, megkaptam feladatnak, hogy budapesti tartózkodása alatt legyek Robert sarkában, kövessem őt mindenhová. Minél tovább ő volt a dolgom, annál jobban beleláttam abba a közegbe, ami őt körülveszi. Aztán megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy egy 24 éves fiú, akit a mosdóba is 10 ember kísér, 5 testőre van, és a statiszták sem mehetnek hozzá 5 méternél közelebb, milyen életet élhet. Pont, mint egy toronyba zárt herceg.

Ezért alakulhatott ki benne az újságíró-utálat? És nemcsak az újságírókkal nem foglalkozik, hanem a rajongóival sem.
Bizony, ő ezt hangoztatja is úton-útfélen. Nagyon kevés interjút ad, és ennek az az oka, hogy unja, hogy nincs  magánélete. Gondolj bele, éppen csak felnőtt lett, és ahelyett, hogy élne, mint a korabeli fiatalok, belekerült ebbe a felőrlő gépezetbe. Ez a szituáció késztetett a regényírásra.

Tehát az új könyved, a Gyémántfiú Robert Pattinson életéről, lehetséges jövőjéről szól?

Ő ihlette, az ő sorsa lelhető fel benne a történet elején, de aztán elkanyarodik a saját fantáziám szerint. Szövevényes regény, ami arról is szól, hogy egy fiatal, tehetséges, népszerű sztárt milyen fojtogató légkör vesz körül, és hol az a pont, ahol azt mondja: ELÉG.

Ki ez a Robert Pattinson, akit egy világ imád? Interjú a magyar lánnyal, aki mindent tud róla!Csak Robert élete szolgál alapjául a könyvednek, vagy magyar ismert fiatalok sorsa is?
Tele van olyan történettel, amit nekem elmeséltek a mai tinisztárok, és velük megtörtént. Például egy sikeres magyar énekes elment egy televíziós interjúra, másfél órával az adás után még a tévé portája előtt állt, a rajongók fotózták, könyörögtek az msn-címéért, szó szerint sírtak a telefonszámáért, és így tovább. Robert mindezt hatványozottan kapja nap mint nap.

Amikor ilyenek történnek fiatal sztárokkal, legyen szó Pattinsonról vagy másról, két dolog jut az eszembe. Az egyik, hogy el fog szállni piszok hamar magától. A másik, ha nem kér segítséget ennek a feldolgozásához, akkor vérző csuklóval fog feküdni a fürdőszoba padlóján, mert nem bírta a nyomást.
Jó úton jársz. Mert a könyvem főhőse, Nick, nem bírja a nyomást, és eljön az a pont, amikor megpróbál véget vetni az életének, és kérdéses, képes lesz-e ismét felépíteni az életét. A való életben hirtelen sztárrá avanzsált fiatalok mellé szerintem minimum egy pszichológusra szükség van, hogy talpon tudjanak maradni.

Mi a helyzet egy férfi sztár szerelmi életével? Vegyük Robert Pattinsont. A rajongóinak egy része imádja, hogy az életben is egy párt alkot Kristen Stewarttal, szurkolnak nekik. A másik csoport betegesen gyűlöli a lányt, és legszívesebben kitörölnék kedvencük életéből. Hogy lehet egészséges párkapcsolata egy ilyen férfinak?
Megint rátapintottál a lényegre, pedig még nem is olvastad a könyvet. (Nevet.) A Gyémántfiúban a főhősöm barátnőjét úgy összeverik a lány rajongók, hogy kiskanállal kell összeszedni… És ez a szeretet-utálat Kristen Stewart életében nagyon is jelen van. Úgy gondolom, ő ténylegesen veszélyben van, hiszen sok rajongó legszívesebben kiradírozná Robert mellől. Nem tudom, hallottál-e róla, de Rob egyszer elment egy premierre, és a hátsó ajtón akart kiszökni a rajongók elől. Csakhogy a szemfülesebbek ott vártak rá! Üldözni kezdték, és szó szerint beleharaptak, menekülés közben pedig elütötte egy taxi. Szerinted ugyanezek a lányok mit tennének Kristennel egy sötét sikátorban?

Ki ez a Robert Pattinson, akit egy világ imád? Interjú a magyar lánnyal, aki mindent tud róla!

Tudtad?
Szurovecz Kitti, a könyv szerzője, épp egy napon született Robert Pattinson barátnőjével, Kristen Stewarttal.

Most egy teljesen új szemléletet adtál nekem. Eddig azt gondoltam, hogy féltik a kapcsolatuk a médiától, ezért nem beszélnek a boldogságukról. Pedig négy éve együtt vannak. És biztos van olyan magazin és olyan újságíró, akiben megbíznak és akinek mesélnének. De félnek. És a fanatikusoktól félnek…
Azért nem vallják be, mert ha túl sokat „szerelmeskednek” nyilvánosan, akkor veszélybe kerülhet Kristen. Szerintem ez a magyarázat. Őrültek mindenütt vannak.

Budapesten nem volt lehetőséged interjút készíteni Roberttel, de ha bármikor lehetne, akkor mit kérdeznél tőle?
Azt, hogy legbelül miként éli meg mindazt, ami körülötte történik. Ő pedig persze nem válaszolna őszintén, ebben egészen biztos vagyok. Inkább szeretnék egy napra a szomszédja lenni, és civilként jól kifaggatni.

Kinek az életéről írnál szívesen könyvet ezek után?
Détár Enikő életéről. Évek óta nagyon jóban vagyunk, szeretem őt, és felnézek rá. Rengeteg olyan történet van még az életében, amit nem mesélt el a nyilvánosságnak. Hiszek benne, hogy a gondolatai sokaknak erőt adnának. De azt kérte tőlem, hogy várjunk még ezzel pár évet. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő…

Érdekes részletek Szurovecz Kitti új könyvéből, a www.szuroveczkitti.hu oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top