Sztárok

“A VV nem szanatórium, de nem cél, hogy bárki is tönkremenjen a villa falai között”

Forrnak az indulatok a valóságshow körül. A nézők nem értik, miért akarnak sorra kijönni a játékosok a luxusbörtönből, és miért hisztiznek, sírnak ennyit. Attól az egyetlenegy embertől – a Villanővértől – próbáltunk válaszokat kapni a kérdéseinkre, aki beszélgethet a játékosokkal a riportszobában. Viki nem pszichológus, hanem riporter, de ő az, aki nap mint nap feltárja a konfliktusokat.

Soha ennyi konfliktus nem volt a műsorban, mint most, a VV4 esetében. Miért?
Nem tudom, hogy ilyen szempontból érdemes-e összehasonlítani az eddigi Való Világ-szériákat. Egy biztos, a villalakók most egytől egyig erős és eltérő személyiségek. Az összezártságnak, bezártságnak köszönhetően a vitás helyzetekben is intenzívebben adnak hangsúlyt a véleményüknek. De a pozitív érzéseiket, hangulataikat is gyakran megmutatják. De úgy tudom, ez így volt az eddigi szériákban is.

Szóval azt akarod mondani, hogy eddig semmi „műbalhé” nem volt a műsorban?
Nézd, ez a közeg mindenkiből mást hoz ki. Riporterként és a segítőjükként én vagyok az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal. Amikor szépen sorjában bevonultak a házba, csak egyet kértem tőlük: őszinteséget. Nem mondom, hogy rögtön megnyílt mindenki, de két hét elteltével már úgy éreztem, mindegyikük az igazi arcát mutatja nekem. Nem tagadom, értek nagy meglepetések.

 „A VV nem szanatórium, de nem cél, hogy bárki is tönkremenjen a villa falai között”

Milyen meglepetés?
Például az, amint Szandika hátrahagyva a rúdtáncosnő mivoltát, egyre inkább kezdett visszaváltozni azzá, aki valaha volt: egy szeretni való, kedves lánnyá. Aztán ott van Kristóf és Gina esete. Álmomban sem gondoltam volna, hogy épp ők lesznek azok, akik rosszul viselik majd az életet a villában. Hiszen ott voltak egymásnak!  Kristófot kiszavazták, és Gina önszántából feladta a játékot…

Mondd, nincs tele a lelked az életükkel? Már úgy értem, képes vagy délután hazamenni, és kikapcsolni?
Gyakran előfordul, hogy a konfliktusaik, a fájdalmaik, vagy épp az örömeik felzaklatnak, de tudatosan különválasztom a munkámat a magánéletemtől. A villa életének első heteiben volt, hogy ők töltötték ki minden gondolatomat, s akkor az asztalra csaptam és azt mondtam: ez így nem mehet! Elvégre nem gondolkozhatom még otthon is Gigi és Jerzy alakuló kapcsolatán!

Gombi sír a barátnője után...
Gombi sír a barátnője után…
Béci sír a barétnője után...
Béci sír a barátnője után…

Ha már kapcsolatoknál tartunk: gondolod, hogy a bent kialakuló barátságok és románcok őszinték, nem pedig érdekkapcsolatokról beszélünk?
Én úgy érzem, ha volt is valakinek terve arra, hogyan, miként fog viselkedni és kivel lesz jóban, amikor bekerül a villába, azt mára egész biztosan elfelejtette. Mint ahogyan az első napokban még sokat beszélgettek arról, vajon mi kerül az adásba, és mi nem, ez a téma elsikkadt, már nem izgatja őket. Valószínű, hogy Alekosz és Olivér a való életben nem lettek volna barátok, mert olyannyira különböznek, de a villában teljesen helyén van a viszonyuk. Egyébként amit már megfigyeltem, jellemző, hogy itt minden indulat, érzelem, sértettség vagy meghatottság hatványozottan tör elő. Ma délelőtt például láttam, hogy Oli spontán megsimogatja Gombit. A való életben az ilyesmi nem túl gyakori férfiak között.

Mi volt a kizárt játékos,
Zsuzsi kirohanásának az oka? Én azt látom, konfliktuskezelés szempontjából Lacin kívül senki nem igazán van a helyzet magaslatán, ami elég veszélyes ilyen „tömegnél”…
Nos, igen, Zsuzsi. Volt egy pillanat, amikor elborult a tudata, és gondolkodás nélkül nekiesett Olivérnek. Igazán nem akarom védeni őket, de mondd, a való életben nem káromkodunk olykor? Vagy néha nem veszítjük el önmagunk felett a kontrollt? A fotelban ülve sokszor könnyen ítélkezünk, ám én közelről figyelem őket, beszélgetek velük nap mint nap, s amit átélnek, az nem könnyű. Egyikük sem volt igazán tisztában azzal, mit vállalt, s az, hogy szembesültek vele, mindenkiből mást vált ki. Az utóbbi időben egyébként már Laci érzékenysége is felszínre tört.

 „A VV nem szanatórium, de nem cél, hogy bárki is tönkremenjen a villa falai között”

Tudjuk, hogy nem szanatóriumot csináltok, hanem tévéműsort, de mondd, te, aki napi kapcsolatban állsz velük, hogy látod: megeshet, hogy valakinek alapjaiban formálódik át a személyisége a benti élet hatására?
Ez egy érzékeny közeg, ahol bármi megtörténhet. Akik nehéz körülmények közül jöttek, azokon látom, hogy hétről hétre jobban fölengednek, távolabb kerülve a való életük problémáitól. Másokon elszántságot, nyerni akarást látok, amint egy jobb élet lehetőségére koncentrálnak a villa után. Igen, az RTL Klub valóban nem szanatórium, a Való Világ pedig egy játék, aminek hatalmas tétje van a szereplőkre nézve. De azért amennyire csak lehet, vigyázunk a lelkükre – nem cél, hogy bárki is tönkremenjen a villa falai között.

 „A VV nem szanatórium, de nem cél, hogy bárki is tönkremenjen a villa falai között”

A Hivatalos néző így látja a Való Világot. Kattints ide a cikkért!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top