Sztárok

Titokban újra anya lett Nicole Kidman

Titokban, december végén kislánya született Nicole Kidmannek. A színésznő és férje második babáját béranya hozta világra.

Titokban újra anya lett Nicole KidmanDöbbenetes bejelentést tett Nicole Kidman! A színésznő és férje, Keith Urban countryénekes a legnagyobb titokban december 28-án újra szülők lettek. Második kislányukat, Faith Margaretet egy béranya hozta világra Nashville-ben. A színésznő boldogan nyilatkozott a kis jövevényről.

– Nagyon boldogan tudatjuk a világgal, hogy Faith Margaret megérkezett. Úgy érezzük, a jóisten megáldott minket vele – mondta el Kidman, aki első kislányát, Sunday Rose-t természetes módon hozta világra, igaz, nagyon megszenvedett terhességével, s az orvosok figyelmeztették: többé nem szülhet. Kidman Tom Cruise-zal való házassága alatt hiába próbálkozott teherbe esni, és kétszer elvetélt.

Noha Kidman esetében nem volt más útja annak, hogy újra édesanya lehessen, feltűnő, hogy az utóbbi időben szinte divat lett Hollywoodban béranyát fogadni. Pár esztendeje még az örökbefogadásnak volt keletje, most viszont a béranya által kihordott csöppségekre vágynak legtöbben. Béranya szült Sarah Jessica Parkernek, akinek állítólag szintén nem lehetett gyermeke, vagy a homoszexuális házaspárnak, Elton Johnnak és David Furnishnek is.

De mi is az a béranyaság pontosan? A béranyaság és dajkaterhesség között különbséget kell tenni; az előbbi esetben a gyermeket kihordó nő anyagi ellenszolgáltatásért cserébe vállalja a terhességet, az utóbbi esetben viszont  pusztán emberbaráti segítségből „adja kölcsön” testét.

Jelenleg Magyarországon az egészségügyi törvényben a lehetséges meddőségi kezelések között nem szerepel a dajkaterhesség. Erről 1997 előtt semmilyen jogszabály nem rendelkezett, s mivel nem volt megtiltva, több ilyen terhességből is születtek gyerekek. 1997-ben az egészségügyi törvényben a dajkaterhesség bekerült ugyan az engedélyezett reprodukciós eljárások közé, de a törvény hatálybalépése előtt az Országgyűlés váratlanul kivette a törvényből ezt a részt. 2002-ben ismét volt egy próbálkozás, mely a közeli hozzátartozóknak engedélyezte volna a dajkaterhességet, de ez a törvény sem kapott zöld utat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top