Sztárok

Öngyilkos akart lenni Kanye West

Nem szívesen beszél róla, de a sikerek ellenére Kanye Westben nem is olyan régen felmerült az, hogy eldobja magától az életét. A Nők Lapja Cafénak adott interjúban Kanye elmondta: a Runaway című dal és a hozzá készült 35 perces rövidfilm tulajdonképpen a saját életére reflektál, számtalan esetben menekült már el különböző dolgok elől.

Tavaly új albummal (My Beautiful Dark Twisted Fantasy – a szerk.) és egy 35 perces rövidfilmmel jelentkeztél. Nem lehetett könnyű visszatérned a 2009-es MTV Video Music Awardson történt incidens után…
(Taylor Swift  éppen a díját köszönte meg, amikor Kanye felugrott a színpadra, elvette Taylortól a mikrofont és elmondta a véleményét, arról, hogy Beyoncé milyen jó klipet készített – a szerk.)
Szerintem mostanra minden megváltozott, mára az emberek talán jobban megértenek, jobban ismernek, és felfogják, hogy ami ott történt, az csupán őszinteség volt. Persze az is igaz, hogy nem volt könnyű időszakom akkoriban. Úgy vélem az utunkat Isten irányítja, és ha hibázol, akkor is a Mindenható visszaterel majd a jó útra.

Az öngyilkosság gondolata is megfordult Kanye West fejében

Kinézte magának a magyar modellt az amerikai énekes

Egy hozzád közel álló személytől hallottam, hogy az öngyilkosság is megfordult a fejedben. Mi történt?
Úgy vélem, hogy amikor az ember az „egyszer fent, egyszer lent” küzdelmet vívja, akkor természetes, hogy ez a gondolat is felmerül benne. Mondom ezt úgy, hogy tudom: ezek démoni gondolatok. De mégsem tagadhatom le, hiszen ez az igazság, megtörtént.

Az édesanyád figyelemmel követte a sorsodat, azonban sajnos már nincs velünk. Ki lett a fontos számodra, miután meghalt, mi motivál most?
Évek óta van egy csapat körülöttem, a barátaim, akiknek teljesen mindegy, hogy éppen milyen állapotban vagyok, mindig mellettem állnak. Ők sokat jelentenek a számomra. Emellett a zene is motivál, rengeteg időt és energiát fordítok rá, szinte teljes egészében a munkának szentelem magam. Már most azon jár az eszem, hogy mi lesz a következő korongon.
 
Öngyilkos akart lenni Kanye WestA Runaway (menekülés, szökés – a szerk.) című számhoz egy 35 perces kisfilmet is forgattál, amelyet te magad rendeztél.  A film a saját életedre, illetve az elmúlt éveidre reflektál, vagy csupán egy művészi alkotás?
Nehéz kérdés. Mindenképpen azt fejezi ki, hogyan éreztem magam az egész eddigi életemben. Azért lett a szökés a koncepciója, mert az életem folyamán mindig elmenekültem minden elől. Szükségem volt időre. El kellett tűnnöm egy kicsit. Éltem Rómában, Japánban, és rengeteget voltam Hawaiin. Ez azért kellett, hogy egy kicsit elmerüljek és új emberek legyenek körülöttem. Az új emberek új energiát is jelentettek, bár számos kollégám, barátom is eljött Hawaiira. Feküdtünk a parton és a koronghoz kapcsolódóan új ötleteken járattuk az agyunkat. Büszke vagyok arra, amit végül elértünk. Miközben jöttem az interjúra, pont ez szólt a rádióban: elégedett voltam vele, magas színvonalú anyag lett.
 
A kisfilmben van egy felvonulási jelenet, amelyben Michael Jacksont is megjeleníted. Miért?
Michael Jackson rengeteget jelent számomra. Óriási popikon, vitathatatlanul a legnagyszerűbb, legnagyobb popzenész volt, akinek még mindig óriási kultusza van.

Melyik a kedvenc dalod az új lemezről?
Sokaknak a Blame Game a kedvence és a Lost in The World. Én most még nem tudok egyet kiválasztani közülük, még mindig kavarognak bennem az érzések. Bár mivel remekül összerakott korongnak tartom, nem biztos, hogy valaha is fogok tudni választani. Tervezek ezzel az albummal. Például gondolkozom azon is, hogy a lemezt és a Runaway-t elviszem a Broadway-re. Ennek az az oka, hogy időt álló anyagnak tartom. Van egy elképzelés ezzel kapcsolatban a fejemben, amit meg szeretnék mutatni a közönségnek.
 
 
 
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top