Sztárok

“Lesz Széf, de hogy mikor, még nem árulom el” – az RTL programigazgatója válaszolt

Kolosi Péter az NLCafé Fórumának vendége volt, ahol az olvasók egy órán át ostromolták kérdéseikkel. Megtudhattuk, mi a programigazgató véleménye az RTL műsorainak színvonaláról, a sorozatokról és a konkurenciáról.
Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub

Számíthatunk rá, hogy valaha befejezésre kerül a csatornánál a LOST sorozat? Továbbá: Ugye az elkövetkező 10–15 évben nem lesz új való világ (pinkpearl)
A Lost utolsó évada nem lesz látható az RTL Klubon, mert a sorozat első két évada ugyan nagyon nézett volt, de a későbbi szezonok nézettsége nagyot esett. Így végül úgy döntöttünk, hogy az utolsó évadot meghagyjuk a kábelcsatornáknak.

Tervbe van véve a „Való Világ 5”?  Láthatjuk még a Széf című vetélkedőt? 2012-ben hány tehetségkutató műsor indítását tervezik? (Darling)
A Való Világ pillanatnyilag az egyik legnézettebb tévéműsor, nagyon nagy siker. Minden televízió gondolkozna ilyen eredmények láttán a folytatásban. Lesz Széf, de hogy mikor, még nem árulom el.
Ha sikeres lesz a Csillag születik (egyelőre nagyon sikeres), akkor biztos látható lesz jövőre is. Ezt tudom elmondani az X-Faktorra is.

Az RTL egyik legjobb műsora a Showder Klub. Van lehetőség, hogy hetente kétszer adással jelentkezzenek? (Feketeöves szájkaratés)
Showder Klub nem lesz gyakrabban, mert nem is lenne elég stand upos ahhoz, hogy több adást csináljunk.

Fotó: Sanoma Archív/RTLKlub Sajtóklub
Fotó: Sanoma Archív / RTL Klub Sajtóklub

Láthatjuk még képernyőn a Hazudj, ha tudsz! és A mentalista című sorozatot? (Darling)
A Mentalista új részeit ősztől lehet majd látni (3. évad), illetve még egyszer látható lesz a 2. évad is. A tavasz a Vészhelyzet utolsó évadáé most kedden. Lesz Hazudj, ha tudsz! is. 

Terveznek olyan szórakoztató műsort, ami színvonalas és nem a pénzről – sms-szavazatokról – szól? (duma)
Az X-Faktor, a Csillag Születik nagyon színvonalas műsor meggyőződésem szerint, de a reality showk között a Való Világ is az. Szintén annak tartom a Showder Klubot, az Esti Showdert és a Heti Hetest, vagy akár a XXI. századot és a Házon kívült. Szóval nagyon sok színvonalas műsort adunk. Amikor kitaláljuk, hogy milyen műsort csináljunk, kizárólag az érdekesség, a várható nézettség számít, egyáltalán nem szempont, hogy sms-ek is jöjjenek.

És azt sem hiszem, hogy azok a műsorok, amelyekben szavazás van, az sms-ekről szólnak. Az sms arra jó, hogy a néző beleszólhasson a műsor alakulásába.

Rendjén lévőnek tartja, hogy a délutáni és kora esti időpontokban ennyi értéktelen műsort adnak, mint a VV, régebben a Mónika-show és a Győzike? Mi a véleménye az ezekben látott viselkedési mintákról? Tényleg ez kell a nézőknek? Az igényesebb nézők számára is lesz valami a későbbiekben? (Eira)
A Barátok közt a legnézettebb tévésorozat több mint tíz éve, a nézők többsége egyáltalán nem tartja unalmasnak. A Való Világ, annak idején a Győzike, a Mónika mind nagyon nézett és sikeres műsorok voltak. Így a kérdésére a válaszom egyértelmű: igen, a nézők ezeket a műsorokat szívesen nézték (illetve nézik), azaz igen, ez kell a nézőknek.

Elképzelhetőnek tartja, hogy a csatorna minden műsora, szignálja és reklámja ugyanazon a hangerőn szólaljon meg? Jó lenne, ha ezzel elindítanának egy „divatot” – még mielőtt büntetni kezd az NHH! (Harci Manci)

Én nem hallom, hogy más hangerővel szólnának a főcímek, ez nem is cél. Egyébként az új törvény ezt a reklámok, és nem a szignálok esetében tiltja.

Az érdekelne, hogy milyen lenne álmai csatornája. Akkor, ha nem számítana se a pénz, se a konkurencia, se a trendek, a politika, a gazdaság… Milyen lenne az arculat, milyen műsorokat lehetne többségében látni, ha csak önön múlna… (sercli)
A kérdés valóban sokkal hosszabb választ igényel annál, mint amire itt és most lehetőségem van.
Így most csak általánosságban tudok válaszolni: álmaim csatornáján kizárólag a csatorna számára készült itthoni gyártású műsorok és filmsorozatok lennének, az biztos. Sok műsor lenne az RTL Klub jelenlegi kínálatából is.

A trendektől viszont egyáltalán nem szeretném függetleníteni magam: a televízió része, fontos része egy-egy társadalomnak, így nem is lehet, nem is jó függetleníteni attól. A trendek pedig szintén fontosak egy társadalomban, hiszen arról árulkodnak, azt határozzák meg, hogy mi érdekli az embereket, mit szeretnek, és mi az, amire kevésbé „vevők”.

Azt sem hiszem, hogy jó lenne, ha nem számítana a konkurencia. Az az egészséges ugyanis, ha van konkurencia.

A korábbi kérdésekre adott válaszait olvasva szeretném megkérdezni, hogy ön kit tekint a csatorna célközönségének? (pinkpearl)
Legfőképpen a 18–49 éves korosztályt. Ez az elsődleges célcsoportunk. Az ország legnagyobb és legnézettebb televíziójaként viszont a teljes lakossághoz szeretnék szólni. Persze úgy, hogy elsősorban a 18–49 évesek igényeit szolgáljuk ki.

Miért válogattak be a VV4-be csupa médiaközeli, vagy egymást régebb óta ismerő embereket? Gondolok itt Olivérre, aki Balázs és Lilu egykori kollégája, Bécire, aki Bereczki Zoli mögött táncol, Zsuzsira, aki régről ismeri Béla barátnőjét, Évára, aki volt már képernyőn és Havas H. kollégája, Anikóra, akit ismerősként üdvözölt Katus Attila, Gigi Győzikével kavart stb. Miért? (Feketeöves szájkaratés)

Nagyon sok összeesküvés-elméletet olvastam, hallottam már az elmúlt időszakban, ezekre sokszor válaszoltunk is, úgyhogy most csak röviden teszem.
Azok közül válogattunk, akik jelentkeztek. Voltak olyanok is a jelentkezők között, akik már máshol is próbálkoztak a médiában, ez nem volt kizáró ok. Vagy az kellett volna, hogy legyen például az, hogy valaki Bereczki Zoli mögött táncol?

Mivel magyarázza a VV-bakikat? Elsősorban amikor Jerzy egy párbeszéd alatt (Alekosszal nőnapkor) 3-féle ruhában volt látható, de átöltözni nem láttuk, a felvétel pedig egybefüggőként volt „tálalva”. (Feketeöves szájkaratés)
Az ön által idézett „baki” nem baki. Be is mutattuk a valovilag.hu-n a teljes vágatlan felvételt, még most is meg tudja nézni, ha rámegy az oldalra.

 Itt olvashatjátok a sztárfórum szerkesztetlen változatát

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top