Sztárok

Meg kell operálni Catherine hercegnő koszorúslányát

Még két héttel az esküvő után is mindenki Vilmosról és Catherine hercegnőről beszél. De "hírességek" lettek az apródok is, főleg a mosolygós, kancsal kislány, aki Vilmos herceg unokatestvére.
Meg kell operálni Cathernie hercegnő koszorúslányát

 Elindult a násztúra Vilmos és felesége

Lady Louise Windsorról, II. Erzsébet legkisebb fiának, Edward hercegnek a kislányáról van szó. Louise születése egyszerre volt óriási öröm és izgalom a családban. Édesanyját, Sophie wessexi hercegnőt ugyanis korábban méhen kívüli terhesség miatt szállították kórházba. Az akkor már 38 éves hercegnő aggódott, hogy ezek után teherbe tud-e esni. Néhány hónappal később Sophie újra teherbe esett, de várandósságának hetedik hónapjában megindult a szülés, és 2003. november 8-án világra jött Louise, aki a szemtengelyferdülés egyik ritka fajtájával, exotópiával született. Ez azt jelenti, hogy az egyik szeme kifelé fordul.
Habár kívülről is látszik, a kancsalság nem tekinthető pusztán szépséghibának, hiszen a térlátás hiányáról van szó, és a szemizmok is gyengék. Emellett a két szem két különböző képet lát, és kettős látás alakul ki.  
A szülők azonnal lemondtak lányuk hercegnői rangjáról, így „csak” lady lett, azaz nem kell a nyilvánosság előtt szerepelnie. Edward és Sophie így akarták kivédeni, hogy a sajtó a lányuk szeméről cikkezzen és jó tanácsokkal lássa el őket. De április 29-én Lady Louise az egész világ elé állt unokatestvére, Vilmos herceg esküvőjén. Mindenki láthatta, hogy milyen nagy fokú szemtengelyferdülése van, a szülei pedig nem is késlekedtek bejelenteni, hogy hamarosan megoperálják a kislány szemét.

Lady Louise, balról az első kislány
Lady Louise, balról az első kislány

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top