Sztárok

Vádat emeltek Győzike és Bea asszony ellen

Vádat emeltek adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt Gáspár Győző és Bea asszony ellen. Adóbevallásuk alapján ugyanis semmilyen valóságshow-ban nem szerepeltek és a médiához sincs közük.
Vádat emeltek Győzike és Bea asszony ellen
Olvass további sztárhíreket!

A vádirat szerint Gáspár Győző és Bea asszony 22,2 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek azzal, hogy megpróbálták elhallgatni jövedelmük egy részét és ezáltal kijátszani a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettséget.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói vizsgálták a két valóságshow-s szereplő ügyét, mivel azok nem szerepeltették adóbevallásukban a közismert médiatevékenységet, illetve annak személyes jövedelmét.

Vádat emeltek Győzike és Bea asszony ellen  A szóvivő közölte: Gáspár Győzőt egy rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás, egy rendbeli, az adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás bűntettével, valamint kétrendbeli magánokirat-hamisítás vétségével, míg feleségét, Bea asszonyt egy rendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás bűntettével és egy rendbeli magánokirat-hamisítás vétségével vádolják.

Az ügy harmadrendű vádlottja bűnsegédként B. A., a gyanú szerint a házaspár az ő vállalkozásának közvetítésével vette fel a honoráriumot a tévécsatornával kötött színlelt szerződés alapján.

Győzike 2005-ben és 2006-ban 11,5 millió, felesége pedig 2006-ban 10,7 millió forint kárt okozott az adócsalással. Bóna Gyula elmondta: az ügyészség indítványt tett 197 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére, valamint az elcsalt összegnek megfelelő nagyságrendű vagyonelkobzásra is. Az elkövetők a csalásért 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak. Győzike ugyan szépített, hiszen 2010 májusáig csaknem 3 millió forintot megfizetett, de ez sovány vigasz az állítólagos adócsalásért. Az ügyet a Salgótarjáni Városi Bíróság tárgyalja majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top