Sztárok

Megúszhatja a börtönt Stohl?

Ügyvéd szakértőnk szerint nem úszhatja meg Stohl András, akinek ügyében kedden döntenek. Vagy mégis? Összeszedtük, milyen lehetőségek vannak.

Stohl így úszhatja megKedden dönt a másodfokú bíróság Stohl András ügyében, a színészt ittasan, és bedrogozva okozott balesete miatt ítélték letöltendő börtönre elsőfokon. A színész fél, hogy milyen ítélet születik, ügyvédje pedig meglepetést ígér; és korábban már elmondta, mire alapozza a felmentési kérelmet.

Ügyvéd szakértőnk, dr. Lohn Balázs szerint azonban vajmi kevés az esély arra, hogy Stohl megússza a börtönt, vagyis a szabadságvesztés végrehajtását a másodfokú bíróság próbaidőre felfüggessze. “A két évet meghaladó szabadságvesztés büntetés végrehajtása legfeljebb az időtartam felére függeszthető fel. Ám tekintettel arra, hogy az általa elkövetett cselekmény maximálisan ötévi szabadságvesztéssel büntethető, és az általános szabályok szerint a középtétel (2 év 6 hónap) az irányadó – figyelembe véve a feltárt súlyosbító és enyhítő körülményeket is –, a két évnél rövidebb szabadságvesztés kiszabásának valószínűsége szintén kicsi. Természetesen a másodfokú bíróság az egyes tényállási elemek súlyát eltérően értékelheti” – mondta el lapunknak dr. Lohn Balázs.   

Stohl ügyvédje ellenben azt is kihangsúlyozta, hogy komoly probléma volt  korábban, hogy szerinte Stohlt valamiféle elrettentő példaként kezelték. „Fel kell hívni a bíróság figyelmét arra, hogy ne statuáljon példát Stohl Andrással, kezeljék úgy, mint bárki mást. Minden korábbi, hasonló ügyemben ugyanez a bíróság enyhébb büntetéseket hozott” – magyarázta.

Állítólag kiskapu lehet, ha különböző hibákra hivatkozva Stohl ügye visszakerül első fokra, vagy pedig a megbánásra hivatkozva a bíró mégis csak úgy dönt, hogy felfüggesztettre módosítja az ítéletet.

Stohl így úszhatja meg

Stohl kijárhat a börtönből fellépni

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top