Sztárok

Szeptemberben folytatják Stohl tárgyalását

A bírónő szerint Stohl valósággal dörömböl a börtön ajtaján. Stohl András vallomást tett, először beszélt állítólagos sérüléseiről és arról, hogy nem sikerült megegyeznie K. Pállal. Percről perce közvetítés a Stohl-tárgyalásról.

16:10

Stohl a bírónőnek azt nyilatkozta, hogy a holnapi napon K. Pál részére több mint 1 millió forintot utal át. A bírónő reakciója: Jól teszi.

 

 

15:54
A következő tárgyalási nap szeptember 6-án lesz. Így biztos, hogy a nyarat a családjával töltheti Stohl.

Stohl nagyobbik lányával a szünetben
Stohl a középső lányával a szünetben
Fotó: Rajnai László

15:52
K. Pált újabb szakértői vizsgálatok alá vetik. Hamarosan kijelölik az újabb tárgyalási napot.

15:47
Bemutatják azt a DVD-t, amelyet az első tárgyaláson készítettek. Izgatottan várjuk, milyen fejleményeket hoz a perben az a titokzatos filmfelvétel, amelynek létezéséről Stohl ügyvédje már korábban beszélt.

15:45
Újabb szakértői vizsgálatot rendelt el a bírónő.

15:43
Elhangzott a szakértők díjazása. A pszichiáter 12 000 forint, plusz áfát, a kirendelt és a védelem által megjelölt igazságügyi orvosszakértők 16 000 forint, plusz áfát kaptak a munkájukért. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

15:35
Folytatódik a tárgyalás. Ismét a szakértők csapnak össze Stohl feje felett. Kiderült, hogy K. Pál első szakértői vizsgálata szeptember 7-én történt, a második február 18-án, de csak a második jegyez maradandó csípőmozgás-beszűkülést.

15:05
Stohl a bíróság folyosóján ezt mondta a lányának: Szerintem ma nem lesz vége!

Szünetet rendelt el a bíróság, 15:30-kor folytatódik a tárgyalás. 

14:50
A védelem érezhetően arra próbál építeni, hogy Stohl nem (csak) az alkohol miatt viselkedett úgy a baleset napján, ahogy az érintettek elmondták, hanem az agyrázkódása miatta is.

14:45
A szakértő szerint az agyrázkódás tünetei miatt is viselkedhetett furán közvetlenül a baleset után Stohl.

14:40
A csípőtéma egy ideig letudva, most a pszichiáterekre került a sor. A védelem egy pszichiáter szakértőt kérdez arról, mik az agyrázkódás tünetei, mivel Stohlnál agyrázkódást állapítottak meg a baleset után. „Szédelgés, zavart beszéd, zavart viselkedés, kommunikációs zavarok” – hangzik a válasz.
A kirendelt szakértő, Balogh István kiosont telefonálni, hogy utánakérdezzen, pontosan mikor is vizsgálta ő K. Pált, vagyis hogy mikor vették írásba a maradandó fogyatékosságot.

14:35
Végre elhangzik a dátum, amire másfél órája várunk. A december 10-i kontrollvizsgálaton még nem állapítottak meg csípőmozgás-beszűkülést K. Pálnál, míg januárban már marandó fogyatékosságot említenek a szakértői vélemények.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

14:30
A kirendelt szakértő és a védelem szakértője végre megegyezik abban, hogy a csípőmozgás beszűkülését okozhatta más is, mint a baleset. „Nem lehet bizonyítani, hogy a baleset okozta” – hangzik el a tárgyalóteremben.

14:25
Molnár Miklós, a védelem által felkért szakértő attól tart, hogy a végleges, maradandónak definiált sérülést akár ráesés is okozhatta, mivel eltérőek és „furák” a leletek. „Egyszer rendben volt a csípőmozgás a baleset után, majd hirtelen nem” – mondta Molnár. Stohl ügyvédje szerint a traumatológiai vizsgálatok után K. Pálnak rendszeres tornáztatást javasoltak. „Ha elmarad a tornáztatás, romolhat a csípő állapota, de ez már nem feltétlenül a baleset következménye” mondta a védő.

14:10
A tanács elnöke megkérte a szakértőket, hogy hagyják abba a rövidülésről elkezdett vitát. Molnár és a védő továbbra is egy radiológiai vizsgálat szükségességét emelik ki. Balogh szerint azonban erre nincs szükség.

14:00
A védelem egyik szakértője, dr. Molnár Miklós szerint a csípőízületi mozgás rendben volt a leleteken, majd egyszer csak kialakult a korlátozottság. Továbbá azt is elmondta, hogy szerinte 0,5 cm-es eltérést egyszerű fizikai vizsgálattal, méréssel, szemrevételezéssel nem lehet megállapítani. A szakértői vita lényegében azért döntő fontosságú, mert ettől függ, hogy okozott-e maradandó fogyatékosságot Stohl András. Ha nem, akkor az ítélet is enyhébb lehet. Molnár szerint téves diagnózist hozott a kollégája. „5–10 mm-es végtagrövidülés nem állapítható meg Balogh István mérőszalagos módszerével” – mondta Molnár.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

13:50
Anatómiai vita alakult ki a védő és az orvos szakértő között. Leginkább a tárgyalóteremben ülő újságírókat szórakoztatja a latin szavakat harsányan emlegető két férfi. A védő szerint a rövidülés nem okoz minden esetben mozgáskorlátozást. A szakértő hozzáteszi, hogy a csípősérülés viszont igen. Megérkezett a védelem egyik szakértője, dr. Molnár Miklós. Az ügyvéd megkérdezi a kirendelt szakértőt, hogy a csípőbeszűkülést okozhatja-e a rossz testtartás. A válasz: nem. Az ügyvéd újra röntgenvizsgálatot kér.

13:41
Beidézik a védelem két saját szakértőjét, akik nem értenek egyet a kirendelt orvos szakértővel, Balogh Istvánnal. A két új szakértő 14:00-kor érkezik.

13:40
Mégsem lesz ítélet ma? Előfordulhat. A bíróságon arról folyik a vita, hogy tulajdonképpen miért nem vették észre a traumatológián a mozgásbeszűkülést, és hogyan vette észre  Balogh januárban. A védő arról a mérőszalagtípusról kérdezi Balogh Istvánt, amivel lemérte K. Pál 0,5 cm végtagrövidülését.

13:22
Stohl ügyvédje továbbra sem ért egyet a szakértői véleménnyel, mert nem látja a vizsgálatok helyét, idejét a dokumentumokon. A védelem szakértői furcsállják, hogy a kirendelt szakértő radiológiai vizsgálat nélkül hozott diagnózist. Balogh azonban azt mondja: nem volt szükség radiológiai vizsgálatra, mert már K. Pál műtétje után készült a végleges diagnózis. Stohl védője ismét felveti, hogy egy decemberi vizsgálat „teljes mozgás” diagnózist állapított meg a sértettnél, míg Balogh januári vizsgálata más eredménnyel zárult. 

13:12
A védelem két újabb szakértőt von be a vizsgálatba. Két kérdés merült fel: az egyik, hogy a végtagrövidülést mérőszalaggal mérik, ami nem nyújt pontos eredményt, a másik, hogy mikor történt a szakértői vizsgálat. Balogh István állítja: az idézés időpontjában történt a vizsgálat is. A végleges diagnózis szerint K. Pálnak enyhe fokú maradandó sérülése lett a baleset miatt.

13:04
Dr. Balogh István megállapította, hogy K. Pál 0,5 cm végtagrövidülést szenvedett a balesetben. A szakértő biztos benne, hogy ez a baleset következménye, nem más betegség miatt alakult ki. 

13:00
A tárgyalás folytatására a támogató barátok közül Sváby András és Alföldi Róbert tért vissza.

11:02
Stohl elhagyta a bíróság épületét családjával együtt. Információink szerint mégsem ebédelni mennek, hanem Kulka János lakására. Miközben átsétálnak a zebrán, Stohlt egy arra sétáló hölgy átöleli.

10:50
Balogh István igazságügyi orvos szakértő átnézi a jelentéseket. A tárgyalás 13:00-kor folytatódik. Stohl ebédelni viszi a családját a szünetben.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

10:46
„Az első fokú ítélet után döbbentem rá, mit tettem” – mondta Stohl. Igazán bréking infó hangzik el a tárgyalóteremben: a bírónő megjegyzi, hogy tíz évvel ezelőtt Stohl András július 16-án szenvedett súlyos balesetet, a tavalyi baleset súlyos sérültje, K. Pál pedig július 16-én született.

10:45
Stohl és ügyvédje a drogprevenciós előadásokról beszélnek. András azért tartotta ezt fontosnak, hogy a fiatalok tanuljanak az ő hibáiból, és ezt a bíróság méltányolja. Elmondja, hogy ezen a héten Balmazújvárosba megy, és szeretné ezt a küldetését folytatni akkor is, ha felmentik, akkor is, ha lecsukják. Stohl elmondja, nem gondolt ilyen súlyos büntetésre az első fokú tárgyalás alatt, majd a színész a fogház, a börtön és a fegyház közötti különbségekről beszél. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

10:40
Stohl ügyvédje a bíróságon elmondja: felajánlottak K. Pál sértettnek két és fél millió forint kártérítést egy összegben, vagy 1 milliót és havi 40 ezer forintot élete végéig, de ezt ő nem fogadta el. Eddig 1 531 000 forintot fizettek biztosításon keresztül. Összesen 4,8 millió forint lett kártérítésekre kifizetve.

10:30
Megállapították, hogy Stohl Andrásnak a baleset következtében vérző fejsérülése volt, de erről senki nem kérdezte eddig. Arra terelődik a szó, hogy pontosan hány gyereket kell eltartani a színésznek. Stohl arról beszél, hogy a nővére megözvegyült és négy gyerekkel maradt egyedül, akiken ő eddig segített. Neki is van három gyermeke, és 80 éves édesanyjának is segít.
Stohl nem szívesen válaszol, de ügyvédje megkéri, beszéljen arról, amikor egy balesetben megmentett két embert. Stohl elmondja, hogy barátaival Szegedre utazott, amikor végignéztek egy frontális karambolt. Stohl egy kisteherautóból kihúzott két sérültet.

10:23
A bírónő szerint Stohl valósággal dörömböl a börtön ajtaján. Újra a balesetről beszélnek; Stohl elmondja, hogy 4 hónappal a baleset után az ő tünetei elmúltak, majd hozzáteszi, hogy Garas Dezső beszélte le arról, hogy Xanaxot szedjen.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

10:20
Stohl úgy érzi, hogy 1 év 2 hónap után pont kerülhet az ügy végére. A színész elfogadja, hogy most érvényes orvosi szakvélemény lesz K. Pál lábrövidülésével kapcsolatban.

10:15
A bírónő megkérdezte, hogy neki voltak-e fájdalmai. Stohl erre elmondta, hogy fájt a nyaka, zsibbadt a jobb keze. Azt tanácsolták neki, hogy vizsgáltassa ki magát. Ezt a dokumentumot csatolta az ügyvédje a tárgyalás elején. Állítólag eddig azért nem került szóba Stohl sérülése, mert nem kérdezték tőle. András pedig nem érezte méltónak, hogy magáról beszéljen. Stohl elmondja, hogy K. Pál sértetten kívül mindenkivel megegyezett. Vele azért nem sikerült  megállapodni, mert első körben 5 milliós kártérítést kért tőle, de ezt nem állt módjában kifizetni. A bírónő megkérdezte, miért nem fizetett először egymillió forintot K. Pálnak. Stohl azt mondta, azért, mert azt gondolta, hogy ez vesztegetés. 

10:12
Stohl vallomást tehet, ha akar, de nem kötelező, a színész úgy dönt: vallomást tesz. A bírónő azt kéri, hogy mesélje el, mire emlékszik. Stohl elmondja, hogy a Nemzeti Színházból előadás után a büfében borozott, majd autóba ült. Megállt egy kávézónál, úgy emlékszik, néhány fröccsöt ivott. Továbbment, megállt egy ismerősénél, néhány whiskyre. Emlékszik, hogy autóba ült, de a balesetre nem tisztán. Úgy emlékszik, kiszállt, a tetőablakon, majd megkérdezett egy sérültet, akit azt mondta, jól van. A második autóban ülő azt mondta, hogy fáj a lába. Stohl ezután felhívta az élettársát, aki miután megérkezett, adott neki egy pofont. Stohl hazament, s arra emlékszik, hogy bevitték vérvételre.

10:01
Folytatódik a tárgyalás. A másodfokú bíróság elrendelte Balogh István igazságügyi szakértő meghallgatását. Ő az, aki a lábrövidülést tisztázni fogja, legalábbis a vád reményei szerint.

09:56
Stohl András visszatért a szünetről. Leült a családja mellé és velük beszélget. Most először láttuk mosolyogni.

A tárgyalás 10:00-kor folytatódik. 

Fotó: MTI
Stohl András, mögötte párja, Ancsika Fotó: MTI

09:30
Ellentmondásba keveredtek az orvosszakértői vélemények. A legsúlyosabb sérülést szenvedő K. Pálnak a májusi baleset után szeptemberben még nem volt lábrövidülése a szakvélemények szerint, januári vizsgálatok viszont már azt mutatják, hogy lett neki. Egy harmadik szakértőt kértek fel, hogy tisztázza ezt a kérdést.

09:20
Stohl András nagyon feszült. Markolássza a szék karfáját és állandóan igazgatja a nyakkendőjét. Rövid szünet következik, pedig még csak most kezdték, a szünet oka, hogy átnézik az elmeorvosi szakvéleményeket – nyilván ez a napokban nyilvánosságra hozott amnézia miatt érdekes –, valamint Ruttner beadta a drogprevenciós előadásokról szóló papírokat és a Stohl kollégái által írt levelet.

Stohl András, az ítélet – percről percre a tárgyalásról09:13
Stohl ügyvédje, Ruttner György hozott egy DVD-lemezt a bíróságra, ez bizonyítékokat tartalmaz, amely döntően befolyásolhat mindent. Az ügyvéd szerint az első fokú tárgyaláson készült a felvétel. Ruttner azt mondja: volt egy kétperces rész, ami döntő jelentőséggel bírhat az ügyben, és a felvétel az első fokú ítélet hatályon kívül helyezésére alkalmas, majd beadták a fellebbezési indítványt.

09:10
Kulka Jánost kiküldte a bírónő, hogy dobja ki a rágóját. Stohl hozzájárult, hogy a sajtó maradjon bent a tárgyaláson. 

09:05
Megérkezett Alföldi Róbert, akit az újságírókkal együtt engedtek be a terembe. Stohl András már a padon ül, szótlanul.

Több híresség is elment a tárgyalásra: Kern András, Garas Dezső, Alföldi Róbert és Kulka János
Több híresség is elment a tárgyalásra:
Kern András, Garas Dezső, Alföldi Róbert
és Kulka János

08:59
Egy perccel a kezdés előtt Kern Andrást és Garas Dezsőt véljük felfedezni a hatalmas tömegben. Ígéretükhöz híven ők is eljöttek, hogy támogassák Stohlt.

08:45
Megérkezett a bíróságra Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Sváby András. Körbevették őket az újságírók.Törőcsik elküldte a sajtó képviselőit, röviden csak annyit mondott: „Mi csak azért jöttünk, hogy megöleljük a barátunkat, mielőtt bemegy a tárgyalásra.”
Stohl András két nagyobbik lánya is feltűnik. Mindketten fekete ruhát viselnek.

08:40
Hiába keresett nagyobb tárgyalótermet a bíróság Stohl András tárgyalásának, itt is egymást fogják taposni a sajtó képviselői, annyian vannak. Az újságírókat és a forgatóstábokat 20 perc múlva engedik be a terembe.

08:16

Fotó: MTI
Stohl András, mögötte két nagyobbik lánya. Fotó: MTI

A mai Blikk arról számol be, hogy Stohl a tárgyalásra ezúttal nem egyedül megy, családtagokat is akar magával vinni. „Eddig egyedül ültem a bíróságon, nem volt a közelemben barát, kolléga, családtag, aki a jelenlétével segített volna. Most úgy döntött a nővérem, unokaöcséim és Ancsika is, hogy mellettem lesznek.”


06:00

A Nők Lapja Cafe elérte Gesztesi Károlyt, aki több tucat színész kollégájával együtt támogatja Stohlt, és így tudjuk, a tárgyalásra is elmegy. Gesztesi nyilatkozatát itt olvashatod.

Előzmény:
A Való Világ műsorvezetője és a Nemzeti Színház színészművésze 2010 májusában okozott balesetet, amikor hazafelé tartott ittas állapotban. Az első tárgyalást december 14-én tartotta meg a bíróság, akkor ismertették a vádat, amely súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette volt.

2011. március 31-én folytatódott Stohl büntetőpere, aki a tárgyalás előtt lecserélte ügyvédjét. A színész többször elmondta a Nők Lapja Cafe riporterének is, hogy nem fél a büntetéstől, bármi is lesz az ítélet, el fogja fogadni. Stohl elismerte bűnösségét, és ismét bocsánatot kért áldozataitól. A tárgyaláson a műsorvezető ellen módosították a vádat maradandó fogyatékosságot okozó ittas vezetésre.

Stohl András, az ítélet – percről percre a tárgyalásrólAz első fokú ítélet két év négy hónap letöltendő börtönbüntetés volt, és öt évre bevonták Stohl jogosítványát, valamint vállalnia kell a perköltséget, és három évre eltiltották a közügyektől. Korábbi kijelentéseivel ellentétben Stohl nem fogadta el a bíróság döntését, fellebbezett, enyhítést és felmentést kérve.
Stohl az első fokú tárgyalás után április elején ismét ügyvédet cserélt, majd bejelentette, hogy eltűnik a képernyőről és otthagyta a Való Világot.

Ezután nyakába vette Magyarországot és iskolákban tartott előadásokat a drog és az alkohol hatásairól. Időközben felröppentek olyan hírek is, melyek szerint még a másodfokú ítélet előtt elveszi gyermeke anyját, de ez később kacsának bizonyult. Májusban kiderült, hogy táncosnőnek készül Stohl nagylánya, már írják a Stohl-könyvet, és hogy a színész kiáll a sokat kritizált Alföldi Róbert mellett. A tárgyalás közeledtével új védője elmondta, hogy Stohl eddig közel 4 millió forint anyagi kártérítést fizetett a sérülteknek. Egy áldozat kivételével mindenkivel sikerült megegyeznie, az ügyvéd fordulatokat ígért a június 21. tárgyalásra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top