Sztárok

Nekimentek Fluor Tominak a Mizu miatt

Megválogathatom, kitől fogadok el bármit. Valószínűleg nem az ismeretlenség homályába burkolózó, unatkozó emberek lesznek azok – elégelte meg a zenéjét kritizálók ostromát Fluor Tomi, amikor a Nők Lapja Cafe sztárfórumában válaszolt az olvasók kérdéseire.

Te magad értéknek tartod a zenét, amit csinálsz, vagy inkább csak jó buli, és kihasználod, hogy ennyi is elég a slágerlistákra való felkerüléshez? (*bandi*)

Fluor kiakad

– Nem attól lesz valami értékes, hogy világot fejt meg. A Mizu egy egyszerű dal, de sokak arcára csal mosolyt, sokakat hoz össze, és sokan szeretnek rá bulizni. Van, amikor az ember könyvtárba jár, van amikor egy partiba. Nyilván nem gondolom, hogy óriás megfejtés lenne a dal, de nem is az a célja.

A későbbiekben is maradsz az egyszerű popzenénél, vagy vannak a fejedben ennél komolyabb és igényesebb dalszöveg és zene? (duma)

– Tíz éve reppelek, rengeteg albumon és dalon vagyok túl, többek között olyan számaim is vannak, amiket az MR2 játszik, van, hogy költői esteken reppelek. Sőt, komolyabb dalom is van.

 
A 8,5 éves fiam hónapokkal ezelőtt a Mizuval tért haza, ezt kellett hallgatni, nézni. Aztán megnéztem, hogy milyen számai is vannak ennek a Tomi gyereknek, nos, az eredmény megdöbbentő. Tomi! Felháborító a szöveg, hogy ezzel lettél példakép! (csupakéz)

– Értem az aggodalmat, példaképnek viszont nem tartom magam, és azt gondolom, nem is az én feladatom a nevelés. Én sem szeretném, hogy 4-6 éves gyerekek a trágárabb szövegű dalokat hallgassák, de nem csak nekik zenélek. Már nincsenek olyan dalaim, többek között azért is, mert tisztában vagyok a dolog súlyával. Meg mert anyukámnak sem tetszenek. 😀 

30 év múlva is büszke leszel Kedves Tomi erre a számra??? (Ittésmost)

– Nem látok a jövőbe, majd kiderül. 🙂 

Van egy feldolgozása ennek a Mizu c. számnak, jazz stílusban adja elő valami Kesh nevű zenekar és egy csaj énekel benne, szenzációs hangja van! Nekem az nagyon bejön… Az eredeti viszont szerintem elég gyengus, nem akkora nagy szám a srác, hogy ekkora hűhót kellene csapni körülötte, szerintem. (Kriszta78)

– Az tök jó, csak az eredeti nélkül nem lenne a Kesh-verzió sem.  🙂

Szerinted az, hogy egy irdatlan gagyi számmal idáig jutottál, az téged, vagy a magyar befogadó közönséget minősíti? Szerinted meddig lehet ebből megélni? Szerinted te is olyan „egyslágeres” leszel, mint volt pl. az UFO együttes? (Nap_csi)

“100 százalékban én vagyok”

– Az, hogy kinek mi a gagyi, ízlés kérdése. Sajnos, a világ nem a te kifinomult ízlésedhez igazodik. Ismerek embereket, akik ezt tragédiaként élik meg, de azért szeretném, ha nem keserednél el. Az UFO meg nem is egyslágeres, én például a Párizsi lányt, a Tarzant és a Napolajat is kívülről fújom. 😀 😛 

No, én most úgy írok, hogy talán egyszer hallottam ezt a számot, egyébként rock/metál rajongó vagyok. Egyébként meg nem is biztos hogy ezt a stílust vagy ezt a számot a Tomi találta ki és ő írta. (Scathach)

– Szerintem engem pont ez különböztet meg a „kitalált” előadóktól, hogy saját magam írom a szövegeimet, és saját magam építem fel immáron tizedik éve. Teljesen szabad ez az egész, minden mozdulatommal azt képviselem, amit a dalaimban, 100%-ban én vagyok.

Büszke vagy a Gecigránát c. számodra? (FLUOR FILIGRAN) Szerinted értékes alkotás? (kiscsibe)

– Miért kéne mindenben értéket keresni? Nem értem. Vagy nincs más kapaszkodó tarisznyás bölcsészként? :)))

A saját műfajodon kívül szeretsz más stílusú zenéket is hallgatni, elkalandozni teljesen más irányba, tudnál meglepetést okozni nekünk, hogy miket hallgat Fluor Tomi a szabadidejében? (Zöldike2010)

– Sokféle zenét hallgatok, de első helyen persze az elektronikus zene áll, nem véletlen csinálok mostanában egyre több dirty dutch-os, dubstepes dalt. De ezen kívül nagyon szeretem például a Heaven Street Sevent és az MR2-s vonalon mozgó előadók egy részét, vagy a magyar underground hip-hop képviselőit, a Hősöket, Norbát.

Azt mondom, foglalkozz a negatív visszajelzésekkel is, azokból akár még okulni is lehet, elgondolkodtathat. (anita70)

– Szoktam foglalkozni a negatív visszajelzésekkel, de a leszarozást, buzizást nem tudom elfogadni kritikaként. Ha nem elmebeteg parasztoktól kapom a gép mögött, akkor elgondolkodom rajta, egyébként meg azt hiszem, megválogathatom, kitől fogadok el bármit. Valószínűleg nem az ismeretlenség homályába burkolózó, unatkozó emberek lesznek azok.

Ha egyszer véletlenül felnő, és esetleg lesznek gyerekei, hogy fogja nekik kommunikálni a vállalhatatlan megnyilvánulásait? (Horn Mici)

– Azt még nem tudom, majd a házi szexvideóim véletlen kikerülése után elgondolkodom rajta. 😛  

Azt szeretném megkérdezni, hogy mikor végeztél a Zeneakadémián, és milyen hangszeren játszol? (magicca)

– 77-ben. 13 hangszeren játszom, 3 évesen már tudtam a Für Elise-t. Újabban szonátákat írok kapucsengőre.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top