Sztárok

Szembesítettük Stohl Andrást

A híresség részegen, drogos állapotban okozott balesetet, melyben súlyosan megsérült egy idős bácsi. A színész azt mondja, nem az ítélet számít, ő már bűnhődik tetteiért, s lehajtott fejjel közlekedik. Szembesítettük Stohlt a Nők Lapja Cafe olvasóinak véleményével.
Fotó: Sanoma Archív/Nagy Attila
Fotó: Sanoma Archív / Nagy Attila

A barátok ne levelet írjanak, hanem vigyék el elvonóra
Ugyan a bíróság még nem döntött az ügyében, de a nép már ítéletet hozott felette. Amit tett, az még a színésztársadalmat is megosztja. Többen petíciót írtak a bíróságnak, mások szerint viszont nem szabad egy nemzet színészének arra használnia a befolyását, hogy egy részegen, alkoholos befolyásoltság alatt balesetet okozó sztár mellett kiálljon. „A barát feladata az, hogy elcipeljen bennünket az elvonóra, és nem az, hogy hírnevével visszaélve befolyásolja a bíróság döntését” – mondta el véleményét egyik olvasónk.

„Nem tudok az emberek szemébe nézni”
Az ország egykori kedvencéből, első számú műsorvezetőjéből megosztó személyiség lett. De tény: ezt csakis önmagának köszönheti. Stohl azt mondja, tudja, hogy sokan azt várják tőle: menjen börtönbe. „Tudom, hogy hatalmasat hibáztam. És elismerem: félek. Nem magam miatt, mert én mindent túlélek. Hanem a szeretteim miatt. Hogy soha nem dolgozzák fel, azt ha börtönbe kerülök. Kettős érzés van bennem. Egyrészt nem akarok börtönbe menni, hiszen akkor nem tudom, hogy mi lesz a családommal. Másrészt tudom, hogy a közvélemény szemében csak úgy lehetnék tiszta, ha leülöm a büntetést” – nyilatkozta a Nők Lapja Cafénak a színész, aki továbbra is azt állítja: szerinte már megbűnhődött a tetteiért. „Attól a pillanattól kezdve, hogy beültem abba az autóba és megtörtént a baleset, bűnhődöm. Megbántam, amit tettem, és lehajtom a fejemet, ha bemegyek valahova, ahol emberek vannak. Nem tudok a szemükbe nézni. Nem megy.”

„Nem kérek pénzt”
Nagy visszhangot keltett Stohl drogprevenciós előadása is. A szakemberek szerint egyszerűen hibás a színész előadás-sorozata, olvasóink pedig azt gondolják: mindez csak mosdatás. „Ami az iskolai felvilágosító munkáját illeti: ülje le a büntetését, majd azután kampányoljon. Akkor elhiszem, hogy szívből jön” – írta egyik fórumozónk. A színész erre is reagált. „El akarom mondani a fiataloknak, hogy soha, de soha ne kövessék el azt a hibát, amit én. Próbálok jót tenni, törleszteni, adni. Ha csak egy gyereket le tudtam beszélni arról, hogy drogot fogyasszon, az nekem már megérte” – mondta Stohl, akitől sok olvasónk azt akarta megtudni, hogy mennyi pénzt kap az előadásokért. „Nem kérek pénzt” – zárta rövidre a témát.

Szembesítettük Stohl Andrást„Hála az égnek, a lányaim az anyjukra ütöttek”
Szép és jó, hogy Stohl az iskolákban kampányol, de vajon, hogyan hallgatnak rá a nagylányai, ha egy buli előtt Stohl a mértékletességről papol nekik. „A lányaimra különösen figyelek. Ha mennek szórakozni, elmondom nekik, hogy vigyázzanak magukra, nehogy sokat igyanak, nehogy úgy járjanak, mint az apjuk. De nincs mitől félnem, mert a volt feleségem, az édesanyjuk csodálatos munkát végzett velük a nevelés terén. Tudom, hogy bízhatok a lányaimban. Hála az égnek, az édesanyjukra ütöttek.”

Imádkozni kezdett, de még a rajongók is börtönbe küldenék
Az emberek szerint a színész most egyszerűen mosdatja magát a sajtóban és a prevenciós előadásain is. Megnyilvánulásai inkább szítják a tüzet, és még több indulatot váltanak ki, de ez őt nem érdekli, ő magyarázkodás helyett, azt mondja, imádkozik. „Kitaláltam egy speciális szöveget, és azt mondom el. Fohászkodom, nem magamért, hanem barátaimért, szeretteimért. Tudom, hogy az emberek már nem hisznek nekem, és talán odafent az őrangyalom sem, de megfogadtam, hogy többé ilyet nem teszek” – mondta Stohl, de a Nők Lapja Cafe fórumozói szerint a színész ígéreteivel már tele van a padlás. „Én jó színésznek tartom és szeretem is a játékát. Azért sajnos mégis csak problémái vannak a droggal, és így magának, a családjának és másoknak is csak árthat.

„Kedves Buci! Szokj le, aztán várunk vissza!”

Sajna a törvény az törvény, és még a mi kedvenc Bucink sem kivétel” – írta a Nők Lapja Cafe fórumára Stohl egyik rajongója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top