Sztárok

Damu-ítélet: hat év letöltendő

Hat év letöltendő börtönbüntetést kapott Damu Roland. A színész fellebbezett és nevetségesnek nevezte az ítéletet.

Damu ítélet..Első fokon hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte Damu Roland sorozatszínészt hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában találták bűnösnek. Az ügyész súlyosbításért, Damu Roland és ügyvédje felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A tárgyalás után Damu Roland nevetségesnek nevezte a döntést.

A közvéleményt is megosztja Damu büntetésének híra. „Ugye nem baj, ha nem sajnálom? Főleg, hogy harmadolják majd a büntetését, és a hat év jó, ha kettő lesz…” – írta a Facebookon egy hölgy.

Damu Rolandot azzal vádolták, hogy megerőszakolta és bántalmazta egykori barátnőjét, Palácsik Tímeát. Damu a kezdetektől ártatlannak vallotta magát, noha az általa kért első hazugságvizsgálaton megbukott, a másodikon azonban a poligráf több kérdésben igazolta őt.

A Blikknek ma reggel Palácsik Tímea védője elmondta: akármivel is rukkol ma elő Damu, ítélet várható. „Ez nem egy Strauss-Kahn-ügy, amelyben csak a tanúk szavahihetőségét vizsgálják. Itt egyéb bizonyítékok is vannak, amelyek a vádlott ellen szólnak” – nyilatkozta a Blikknek Palácsik Tímea jogi képviselője.

Damu Roland egyik exkollégája a Jóban Rosszban sorozatból az Origonak korábban így nyilatkozott: „Nem nagyon érdekelt soha a kollégáim magánélete… Rolandról sosem volt rossz véleményem, nagyon jól tudtunk együtt dolgozni – nekem csak az számít, hogy a stúdióban mit nyújtott. Jó humorú srác, mindig felkészülten, pontosan érkezett. Megdöbbentett, amikor megtudtam ezeket a történeteket, nem feltételeztem volna róla ilyesmit” – mondta korábban Gazdag Tibor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top