Sztárok

Ők taroltak a 2011-es Emmy-díjátadón

Magyar idő szerint hétfő hajnalban megkezdődött a 63. Emmy-díjátadó ünnepség. A vígjátékok közül a Modern család diadalmaskodott: öt jelölésből öt díjat zsebelhettek be.
Julie Bowen és Ty Burrell a sorozatban házaspárt alakít
Julie Bowen és Ty Burrell a sorozatban
házaspárt alakítanak

A vígjáték kategóriában legyőzhetetlennek bizonyult a Modern család sorozat, ami itthon az HBO-n látható, és az idén a harmadik évaddal jelentkezik. A sorozat elnyerte a legjobb női mellékszereplő (Julie Bowen), a legjobb férfi mellékszereplő (Ty Burrell), a legjobb írónak járó, a legjobb rendezésért járó Emmyt, valamint a legjobb vígjáték kategóriában is győzedelmeskedett. Julie Bowen, a sorozatbeli Clair Dunphy ezt mondta, amikor átvette a díjat: „Igazán nem tudom, miről fogok ezentúl beszélgetni a terapeutámmal.” A sorozat készítői kiemelték a három gyerekszínész tehetségét, valamint azt, hogy a sorozattól azt remélik: toleránsabbak lesznek az emberek, utalva ezzel arra, hogy a Modern családban egy meleg férfipár nevel egy kisbabát, egy idős férfi pedig egy csinos harmincas nőbe szeret bele.

A legjobb drámai sorozat díját idén is Mad Men nyerte. Az este két legszerencsétlenebb jelöltje: Hugh Laurie és Steve Carell volt. Laurie hét évad Doktor House után sem kapta meg az Emmyt, Carell pedig hiába volt szintén hét évig a legborzalmasabb főnök az Office-ban, ezt a nőzőkön kívül senki nem értékelte.

 

Főbb kategóriák nyertesei:
Legjobb női főszereplő (vígjáték): Melissa McCarthy (Mike&Molly)
Legjobb férfi főszereplő (vígjáték): Jim Parsons (Agymenők)
Legjobb női mellékszereplő (vígjáték): Julie Bowen (Modern család)
Legjobb férfi mellékszereplő (vígjáték): Ty Burrell (Modern család)
Legjobb vígjátéksorozat: Modern család
Legjobb női főszereplő (dráma): Julianna Margulies (A férjem védelmében)
Legjobb férfi főszereplő (dráma): Kyle Chandler (Friday Night Lights)
Legjobb női mellékszereplő (dráma): Margo Martindale (Justified)
Legjobb férfi mellékszereplő (dráma): Peter Dinklage (Trónok harca)
Legjobb drámai sorozat: Mad Men

A Modern család stábja (fotó: Twitter/Sofia Vergara)
A Modern család stábja (fotó: Twitter/Sofia Vergara)
 
 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top