Sztárok

Frei Tamást komolyan megfenyegették

A magyar gazdasági-politikai elitből származó fenyegetést kapott Frei Tamás. Bár regényei fiktívek, sokan magukra véltek ismerni a könyvekben. Frei azt mondta, eddig sokszor szándékosan provokált, de most elgondolkodott.

Frei Tamást komolyan megfenyegették„Bajba kerülsz” – ilyen üzeneteket kapott Frei Tamás. Legalábbis egyelőre csak ezekről beszélt a Blikknek, bár bevallotta: ennél konkrétabbak is érkeztek, amiről egyelőre nem szeretne mesélni. „Mulatságos, amikor egy fiktív politikus alakjában 5-6 ember is magára ismer, s követeli, hogy többet ne írjak róla. Közben persze nem személyesen róluk mintáztam A Bankár valamelyik szereplőjét, hanem egy jellemző viselkedésformáról. Az ilyen tiltakozások nem érdekelnek túlságosan” – mondja az író. A konkrétabb fenyegetés azonban kicsi megállásra kényszerítette. „Az elmúlt 15 évben sokszor előfordult, hogy szándékosan provokáltam. Meg akartam zavarni az állóvizet. Most viszont megdöbbentem és elgondolkodtam egy pillanatra, hogy talán túl sokat éltem már külföl­dön, és Magyarországon ezzel az elittel ezt már nem lehet megcsinálni” – mondja. Úgy véli, nem egy utcasarkon ütik majd le, inkább olyan dolog történik vele, amiről majd senki sem tudja,hogy könyvei miatt történt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top